CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tieyrai_83

Seram....Rumah-rumah Sewaku...

  [Copy link]
Post time 14-8-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-8-2019 06:27 PM
last update 2017?????? lama gak ye di tinggalkan forum ni, sbb khuyuk baca FIKssyen shasha je skang  ...

Kerap jugak sis kena gangguan..
Dulu sy mcm sis jugak dgr bdk2 berlari turun naik tangga..
Lepas tu adelah benda yg berlaku pd sy.
Buat rawatan dengan ustaz.
Alhamdulillah xdengar yg pelik2 lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 15-8-2019 01:38 PM | Show all posts
icha80 replied at 14-8-2019 01:38 PM
Kerap jugak sis kena gangguan..
Dulu sy mcm sis jugak dgr bdk2 berlari turun naik tangga..
Lepas ...

tu la..dh mcm2 buat kat umah tu , tp masih sama...skalng kalau dgr ape2 tu kalau duk sorang2 baca ayat kursi 9 wakaf, terus hilang..
tp kira ok la dia kacau mcm tu je kan tanpa penampakan..kalau nmpk x tau la nk jadi ape...heheh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2021 02:09 PM | Show all posts
salaam...wah dah lama saya x muncul...

dh nk dekat 2 tahun di rumah sewa baru kat taman melawati..jeng jeng jeng..mst semua tau taman ni ada angker angker ...so far ada la dengar cerita angker tu , banyak cerita seram..
tapi skang ni malas nk menulis sbb terjerumus ke drama korea ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Uish seram gak..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2022 03:41 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 24-12-2021 02:09 PM
salaam...wah dah lama saya x muncul...

dh nk dekat 2 tahun di rumah sewa baru kat taman melawa ...

sambung-sambung
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 01:37 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 7-12-2017 10:33 AM
UITM-ANAK PATUNG MASHIMAROOOOOO

Patung mashimaro tu mata sepet kan.. camne mata tu bertukar jadi merah menyala?



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 02:55 PM | Show all posts
Edited by tieyrai_83 at 10-8-2022 03:46 PM

salam gaisss...setelah sekian lama x bercerita meh sis cerita pasal gangguan sis kene kat rumah taman melawati
td dh taip cerita pasal kat kuala perlis tp saya delete sbb dh penah cite kat thread lain rupanya...sori ye

ok mari kita mulakan

dh 2 tahun lebih kat umah baru ni, ganguan tu x teruk mcm dulu dah sbb dah pagar semua tp umah dulu pun pagar gak..x tau lah kat mane salahnye kan..wallahuallam...

firts kene kacau ni ada satu hari adik kepada adik angkat saya dtg rumah, biasalah kalau tetamu datang merata la kami bawak dia jalan2 kat kl ni...time tu dh jam 12pagi keatas sori saya x ingat dh masa yg tepat...heheh...saya dah mengantuk sangat2 then saya suruh adik saya hantar saya balik dulu sbb x tahan sangat dh nk tido..dia pun hantr la saya balik dulu sorang2 naik lift ke tingkat 9...mmg sunyi sepi and seram la kan nk naik lift tu, tekan butang lift and pintu lift dh ttp still sampai tgkt 2..tekan lagi smp tingkat 2 lagi..adoiii apehal lak ni kan...sampai 5 kali kot saya tekan asyik smp tgkt 2 je..setahu saya kalau dlm cerita hantu lift akan stop tgkt 8 kan?ke 4?hahhaha..tp sis punye cerita tgkt 2 , haaaa....dh gabra and seram sgt dh time tu, bila ambik phone nk kol adik tetiba br tgk kat butang tu sis yg tekan tgkt 2 la....ayoyoyo..nmpk x punye la saya mengantuk giler time tu kan, spoil je...hahhahaha

Bila dh smp tgkt 9 keluarkan kunci nk bukak pintu rumah x boleh lak..ape la lagi ni kan..dalam masa yg sama lift duk bunyi bising kuat sgt, saya x pasti ape dia...dia punya kuat bunyi tu smp jantung saya bedengup kencang, kuat sgt x tau mcm ne nk describe...macm terhempas-hempas..situ ada 3 lift..ketiga3 lift keluarkan bunyi tu..masalahya pintu umah x leh bukak lg ni..duk kodek2 kunci tu x leh gak...mula la rs nk terkencing semua...bunyi kuat tu still go on tau...yg saya lak duk pulas2 kunci x dpt smp kesudah...

saya kol adik saya suh balik sekarang sbb kunci umah rosak la kot...dorang kata jauh dr umah dh nnt dia patah blik...sya ni dh la nk terburai n takut ni so saya pk tempat selamat kat guard kat bawah je ada org but kene guna lift la kan nk turun..nk guna tangga??? u rasa sis berani ke?hahahha...mmg x la kan....

tunggu punya tunggu dalam keadaan bunyi bising kat lift tu akhirnya adik saya sampai...dia cuba guna kunci dia pun sama mmg x leh bukak..rasanya time tu dalam 2pg mcm tu kot..then panggil lg sorang adik naik td dia tgu kat kereta sbb dorang x hbs jalan lg..sama gak kunci dia x leh bukak gak...panggil guard kat bawah dia pun x leh buat ape...adik saya ckp kat guard u x leh panjat kat tingkap toilet ke?guad tu speechless...al kisahnya kami semua terpaksa tido kat pusat tuisyen kitaorg...esok pg br org betulkan kunci datang and selamat semuanya..

saya tanya adik2 saya korang naik lift x rasa ape2 ke? mcm biasa jawapan dorang x de ape..

the end

enjoyyy
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2022 03:01 PM | Show all posts
ezacbee replied at 29-6-2022 01:37 PM
Patung mashimaro tu mata sepet kan.. camne mata tu bertukar jadi merah menyala?

saya pun ada google patung tu mata sepet, x pe nnt saya tny tuan punye diri yg cakap tu ye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-8-2022 03:02 PM | Show all posts

hi, tq kerana sudi membaca cerita saya , saya dh add story lain, harap enjoyy
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2022 07:32 AM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 10-8-2022 03:02 PM
hi, tq kerana sudi membaca cerita saya , saya dh add story lain, harap enjoyy

Terima kasih sis update cerita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2022 10:18 AM | Show all posts
venom1 replied at 11-8-2022 07:32 AM
Terima kasih sis update cerita

sama2 ada masa lg sis update lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 07:22 PM GMT+8 , Processed in 0.245692 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list