CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tieyrai_83

Seram....Rumah-rumah Sewaku...

  [Copy link]
 Author| Post time 4-12-2017 03:32 PM | Show all posts
AnggunSophea replied at 26-11-2017 02:21 PM
Baru jejak kaki kat MPS. Fuhh terbaik TT. Pengalaman saya pulak hantu ni suka mengacau time saya dud ...

bnd2 ni memang suke mengacau manusia kan..x de keje lain dh bnd ni..tu je keje dia..hehehhe...
selagi kite leh tahan kite tahan ..kalau x tahan mmg bnd tu suke mcm mengejek kite kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-12-2017 03:40 PM | Show all posts
AnggunSophea replied at 26-11-2017 02:35 PM
Ustaz kata lebih afdhal jika masa permulaan nak masuk rumah, surah tu dibacakan dalam rumah tu, bu ...

betul tu lebih afdal panggil orang masjid baca yasin kan..tapi saya x berkesempatan lagi..hehehhe..

pengalaman sophea tu dahsyat gak tu...kalau saya yg hadap tu mau kaku kat situ je kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 03:41 PM | Show all posts
labusayong replied at 30-11-2017 12:27 PM
TT ni laki ke pompuan?
Sbb i pon Merbok jgk dulu time foundation, duk mahsuri. Banyak sangat cita ...

saya gegurl....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 03:43 PM | Show all posts
labusayong replied at 30-11-2017 12:27 PM
TT ni laki ke pompuan?
Sbb i pon Merbok jgk dulu time foundation, duk mahsuri. Banyak sangat cita ...

mahsuri tu kolej lelaki..kat situ pun byk angkernye...tapi dah lupe sangat citer dia..nnt saya tanya adik saya kalau dia still ingat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 03:44 PM | Show all posts
sori lama x update sebab busy ckit...ada masa free nanti saya sambung ye...

tq to all yang sudi baca citer kite yang x seberapa ni...tq so much
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 03:57 PM | Show all posts

ure most welcome
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 04:38 PM | Show all posts
RUMAH SEWA KETIGA...

sebelum ni saya ada cerita pasal dengar suara dodoikan anak dalam bahasa yang saya x paham, and kemungkinan bahasa siam....KEJADIAN YANG TERJADI KAT PERLIS

hari ni saya nak cerita lebih kurang macam ni gak...TAPI KEJADIAN TERJADI DI RUMAH SEWA KETIGA...lepas 2 minggu masuk rumah baru...

seperti pembaca sedia maklum saya and adik2 tido satu bilik kat master room ada bilik air kan...

tetapi saya ni lebih suka guna bilik air kat depan sebab kenapa tu x tau lah nak cakap..hahhaha..terminat nak guna bilik air tu je..

biasa la kan pagi2 buta dalam kul 3-4am saya akan ke toilet...time tu semua dah tido...rumah memang bergelap tinggal lampu toilet dalam bilik je pasang...

saya pun bangun and keluar dari bilik tu jalan dalam keadaan gelap then sampai bilik air kat depan tu saya bukak lampu and melepaskan hajat..tengah duk membuang tu terdengar .....'UMBUKKKKKKK  MAYANG DI UMBUKKKKK..UMBUK DENGAN JALA JEMALA......OMG!!!

meremang bulu roma ni , lembut betul suara dia weiiiiii..adusssss

betul ke ape yang aku dengar ni???...
tercengang seketika...but suara tu keep going and dalam masa yang sama saya cube dengar betul2....
.....'UMBUKKKKKKK  MAYANG DI UMBUKKKKK..UMBUK DENGAN JALA JEMALA....

suara still keep going menyanyi dalam melody yang sama and saya just paham ayat umbuk ..mayang di umbuk je...yg ayat lain saya x tau dia nyanyi guna bahasa ape..jawa ke,,minang ke wallahuallam

lama gak saya kat toilet tu nak cube dengar betul, adakah suara tu datang dari RADIO? rasanye x mungkin sebab apartment ni memamng sunyi sebab semua penghuni menitkberatkan keharmonian sesama mereka...lagipun kul 3/4 pagi kot..buat giler ape bukak radio kuat2 dengar lagu berhantu tu kan...

untuk pengetahuan semua, belakang bilik air ni tempat sidai baju..kira koridor ni juat muat mesin basuh and tempat jemur baju and jangan lupe saya di tingkat 3...

suara nyayian tu memang kuat sangat , rasanye semua blok apartment tu leh dengar ..x tau lah samaada saya seorang yang dengar or ada lagi insan senasib dengan saya dengar kan...

dalam pikiran saya lak duk terbayang hantu perempuan melayang2 kat udara sambil nyayi lagu tu...

then ape lagi  den cabut lari masuk bilik tidor balik...heheheh

kenapa la hantu suka menyanyi bagi den dengar kan...hurmmmm,,,dah la bahasa dorang nyanyi den x paham sepatah haram..MOTIF???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 04:40 PM | Show all posts
huhuh..sempat curi masa nak share cite ni , kalau simpan lama2 nanti lupe jalan cite kan..lagi2 saya ni dah tua. nyayuk lak tu..hahhaha..

selamat membaca...peace yooooo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2017 04:57 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 4-12-2017 03:43 PM
mahsuri tu kolej lelaki..kat situ pun byk angkernye...tapi dah lupe sangat citer dia..nnt saya tan ...

TT, iols ialah seorang gegirl juge . So maknanya zaman TT mahsuri tu asrama jantan is it?
Wow dekatnya dgn masria bukan sebelah2 je ker haha
Burung merak zaman TT dah wujud ke belum?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 05:16 PM | Show all posts
labusayong replied at 4-12-2017 04:57 PM
TT, iols ialah seorang gegirl juge . So maknanya zaman TT mahsuri tu asrama jantan is it?
Wow d ...

owh...gegurl gak..hahhaha....

dari mahsuri ke masria agak jauh bagi pejalan kaki ...

sis, tahun bile kat mahsuri tu?

pasal burung merak memang x penah dengar...sis tau ke cite tu?leh share kat sini..kito pakat denga...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2017 05:25 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 4-12-2017 05:16 PM
owh...gegurl gak..hahhaha....

dari mahsuri ke masria agak jauh bagi pejalan kaki ...

sori sis, saya lupe...mahsuri memang kolej perempuan...MALINJA kolej lelaki...my mistake..sori tau..dah lupe....lama sangat dah meninggalkan kolej tu..jarak kolej masria and mahsuri dekat je terpisah dengan padang je...
tapi hati ni memanggil2 ke sana..rindu sangat UITM ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2017 10:33 AM | Show all posts
UITM-ANAK PATUNG MASHIMAROOOOOO


kalau nAk cite mEmAg bANyAk KEJADIAN SERAM DI UITM...tApI saya cite yang paling scary bagi saya masa tu ye..


cite ni jadi time part 2 kalau x silap la..dlm bilik ada 4 org..3 org classmate and sorang budak junior...

budak junior orang kedah..kejadianni  jadi time weekend dia balik kampung..kawan saya lagi sorang pun balik kampung sbb dorang org kedah...
so tinggallah saya berdua dengan kawan saya ni..sampai sekarang saya tinggal dengan as adik angkat..time ni belum terangkat lagi...hahhaha

macam biasa kitaorg memang suke beli jajan kat KEDAI EZYMART kat blok sebelah..pas balik dari kedai kitaorang pun melayan la makan jajan tu sambil sembang2 , favorite jajan kopok cheese ring MIOW + susu chocolate dutchlady, sebab x makan malam kat dewan makan..hahhahahahaha...time tu malam agak awal lagi..rasanye dalam kul 10 malam kot...


tengah syok2 nguyah tetibe saya dengar budak nangis..
"uuuuuuu...uuuuuuu...uuuuuuuuu........"
"uuuuuuu...uuuuuuu...uuuuuuuuu........"


memula tu macam sempat pikir gak la kan..mane datang lak budak kecik kat kolej ni..pastu saya tanya la kawan saya ni ada dengar x..muka dia dah cuak dok pandang anak patung budak junior ni tinggal kat katil dia.

" uuuuuuu.......uuuuuuuu.......uuuuuuuuu......"

patut la dengar budak nangis tu dekat sangat...rupanye kat sebelah saya je...

saya lak duk pandang radio ingatkan bunyi dari radio kan...memang tak terfikir langsung nak pandang anak patung tu..

.kitaorg ape lagi langkah sejuta la tinggal bilik tu tanpa bawak ape2 and tanpa kunci pintu..suara budak nangis tu memang jelas n kuat..and kawan saya cakap dia nampk air mata kat patung tu...mengalir laju air mata tu  and mata tu bertukar jadi merah menyala katanye laaaa...and saya pasti dia x tipu sebab kenal dia macam mana orangnye kan...


menapak la kitaorg kat bilik member malam tu..esok pagi baru balik bilik..hahahhaha...kuang ajo patung tu...ni paling scary bagi saya la kan..sebab alami real punye..

betullah ape org tua ckp jgn duk timang-timang anak patung nnt hidup..

-THE END-




Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt xda story mory lagi ke. .huuuu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2017 04:02 PM | Show all posts
teddpapel replied at 16-12-2017 10:49 AM
Tt xda story mory lagi ke. .huuuu

ada..tp x sempat nk taip lg...kalau sempat hari ni sy update...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 21-12-2017 04:02 PM
ada..tp x sempat nk taip lg...kalau sempat hari ni sy update...

Wah bagus.ahkak da bosan duk opis tak  buat apa2 dari td ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2017 06:47 PM | Show all posts
sambungan.....RUMAH SEWA KETIGA

Sejak dua menjak ni balik je keje , makan malam, terus tido...penat bekerja la katakan...kat tempat kerja pun sangat busy sebab kene hantar ke branch baru.....huhuh

today, i cari masa untuk taip LATEST GANGUAN yang saya dapat...

suatu malam yang gelap....
HAHAHAHAH.....HUHUHUHUHUH....HAHAHAHA....hihihihihhihih...... tu bukan bunyi hantu tapi bunyi gelak ketawa kitaorg serumah....time tu je dapat bersemuka kan and time tu je lah nak ketawa x ingat dunia...

sebab tu ORANG TUA MELARANG kite OVER sangat bergelak ketawa...nanti ADA yang IKUT serta....

dalam bilik tido...macam biasa sebelum tido kene SETTING ALARM dulu , 3 alarm saya setting...1 alarm untuk solat subuh kul 6.30am...alarm kedua kul 7.45am, yg ni confirm snooze smp kul 8 am....alarm ketiga 8.15am mmg kene confirm bangun..kalau kat kampung mak jerit k.ti BANGUN SUBUH dengan AUTOMATIK bangun menegak and JANGAN HARAP nak tido balik...hehehehhe

sambil scroll hp terdengar SUARA PEREMPUAN agak jauh di luar rumah tengah MENGGILAI  dalam 2minit HEHEHEHEHE......HEHEHEHHEHEHEHEH..pastu di sambung SUARA LELAKI MENGGILAI....HAHAHHAHA...HAHHAHAHAHA...dalam 3 minit...dalam pale otak ni dah duk pikir macam2...hish hantu ni pun...BERANI la pk macam tu sebab adik pun x tido lagi kan...

tanpa membuang masa kitaorg tido dengan nyenyaknye...

krohhh...krohhh....tu bunyi saya berdengur la bukan hantu lagi...hahhaha

tengah syok di lamun mimpi tetiba ADA SESUATU MENYUCUK DI BELAKANGKU...APAKAH??...time tu muka saya menghadap dinding...sebelah tu ADIK sedang tido berdengkur2....saya cube kejut dia tapi tido mampus laaaa....

sejenak berfikir...sape lak yang menyucuk ni...rasa BEKAS CUCUK tu still terasa and tempat tu SEJUK SANGAT...

saya cube kejut ADIK tu lagi, yesss dia bukak mata...

AKAK: Adik cucuk belakang akak ke tadi?
ADIK : mane ada...orang syok tido ni...
AKAK: siyes la dik....
ADIK: siyes la...dh tu gi tido...esok nak keje...tapi kalau bukan adik yang cucuk sape yang cucuk?? (dia wat muka mengacau )
AKAK : mane akak tau...sumpah la dik x cucuk akak tadi...memain la adik ni...
ADIK : no...adik x cucuk and adik x nak main sumpah2 ni...x baik...
AKAK: ish..menyampah laaaa...lantak la...


SELEPAS SEHARI SUNTUK BEKERJA

balik umah saya tanya adik lagi ...

AKAK : betul2 la dik pasal malam tadi , ngaku la adik yang cucuk
ADIK : akak, sebenarnya adik pun kene kacau malam tadi...ada orang usap2 blakang adik ni tau x..
AKAK : siyes???pastu?
ADIK : memula ingatkan ADIK T ( lagi sorang adik ) tapi bile adik pusing blakang dia pusing arah lain...adik wat dunno je lah....
AKAK : OH MY...kenapa benda tu kacau kite lagi...ADIK T  x kene kacau ke?
ADIK T : x, tapi suara lelaki and perempuan tu adq t dengar la...
ADIK : adik pun dengar..
AKAK : IYE..akk pun sama laaaa....

hurmmm..esok lusa x tau la ape lak dia nk kacau....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-12-2017 06:50 PM | Show all posts
teddpapel replied at 21-12-2017 05:16 PM
Wah bagus.ahkak da bosan duk opis tak  buat apa2 dari td ni.

ye ke...heheh..untung la x de keje nak buat kan....hehhehe..balik kul brape?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2017 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by teddpapel at 22-12-2017 09:20 AM
tieyrai_83 replied at 21-12-2017 06:50 PM
ye ke...heheh..untung la x de keje nak buat kan....hehhehe..balik kul brape?


Pukul 5.30 da chow.ahkak setia menunggu disini..esok cuti kan .aha.jangan tak update tau.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-12-2017 03:24 PM | Show all posts
teddpapel replied at 22-12-2017 09:17 AM
Pukul 5.30 da chow.ahkak setia menunggu disini..esok cuti kan .aha.jangan tak update tau.

esok akk keje gak dik , OT, cari duit lebih..hehehhe..insyaallah akk update lg...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2019 06:27 PM | Show all posts
last update 2017?????? lama gak ye di tinggalkan forum ni, sbb khuyuk baca FIKssyen shasha je skang ni..x de mood  nk menulis...

dh lupa cerita smp mana, saya dh scroll balik....

rupanya ada lagi yg saya x citer...

di kesempatan ada mood ni saya sambung ye...

bissmillahirohmanirrohim...


saya masih di rumah sewa lama...

tapi dalam process nk cari rumah lain ni...tgu kontrak habis

last paling havoc dia kacau tahun lepas, macam biasa saya akan  masuk bilik dulu ,ttp pintu, bukak ekon,  dh baca 3 kul, doa tido and surah ...hurm..apesal lupa surah pendek ni...haisshhh..terpaksa google...surah kursi la...ok saya get ready nk lelapkan mata....

1..2...3....4...5...saat...

hiiiii hiiiii hiiiii hiiiiiiii...hiiii hiiii hiiiiii

terbeliak mata saya dgr benda tu melalak kat luar rumah...

yes dia still ada tp kat luar umah je...

mcm biasa la terpaksa bukak pintu bilik la kalau nk tdo...

adik2 pun dh paham kenapa saya bukak pintu...mst akknye kene kacau..tp dorang x kan tny time tu...hehehhe....sbb saya x kan cite...nk tau tny pg esok je...

tu last ganguan bunyi suara benda tu...

skang ganguan dia just buat bising kat runag tamu je...

bunyi tarik meja duk pi mai pi mai tang tu je, dengar mcm budak 2 berlari ramai2, bunyi guli jatuh kat lantai....duk bunyi mcm tu lah hari2 kat ruang tamu walau xde sape kat ruang tamu tu...sis redho je....dlm hati ni sis x kaco hampa, hampa jgn kacau sis ye...sis penat la oooiiiii....


sekian...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:09 AM GMT+8 , Processed in 0.106970 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list