CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tieyrai_83

Seram....Rumah-rumah Sewaku...

  [Copy link]
Post time 16-11-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 16-11-2017 04:19 PM
DULU..study kat UITM MERBOK...KEDAH

bile tibe cuti hujung minggu memang balik rumah pakcik kat PE ...

Bahasa Siam kot. Belah2 Kedah tu ada juga org ckp Siam kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-11-2017 01:38 PM | Show all posts
moonbug replied at 16-11-2017 10:37 PM
Bahasa Siam kot. Belah2 Kedah tu ada juga org ckp Siam kan

maybe bahasa siam..macam moonbug cakap kan sana dekat dengan siam....keturunan saya pun siam belah mak...selalu gak mimpi unsur2 siam ni..mimpi naik gajah kat padang pasir...hehehe..biasanye kat padang pasir naik unta kan..ni saya mimpi naik gajah.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 11:08 AM | Show all posts
zulka replied at 13-11-2017 05:01 PM
gombak juga ni kan, langkawi ke.. mesti rumah bawah sekali

assalamualaikum bro zulka....lama tak nampak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2017 11:29 AM | Show all posts
BRAND NEW HOME...


rumah ni area umah lama gak, tapi bukan kat sri langkawi dah, saya x nak bgtau kat mane , biar kan ia di selubungi MISTERI.....hahahahahah

first day masuk umah baru x de ape yg berlaku..cume kerap keluar malam sebab nk mendobi baju je..sampai 3-4 pagi baru settle mendobi  sebab x sempat nak basuh..kalau orang tua tengok mesti kene chop PEMALAS PUNYE ANAK DARA..hahahhaha

ado aku kisah..:-)

panjang lak intro..


dalam seminggu kat umah baru ni memang kerap mendobi, pagi kerja malam baru sampai umah, nak x nak memang tengah malam je free kan..kadang2 saya ikut kadang2 duk umah sorang2..

masuk rumah tu memang x rasa seram or takut langsung..

but, ada satu malam tu adik ada kat umah kira bukan duk umah sorang2 la kan, adik tu dia pasang surah AL-BAQARAH kuat2 sebab tu rumah baru kan, pastu saya masuk bilik tutup lampu and tutup pintu nak tido kan..x sampai 2 minit saya dengar suara perempuan merintih kesakitan, agak kuat suara tu  and lama, bunyi tu kat luar rumah...saya amati betul2 selama beberapa minit ADAKAN BETUL APA YANG AKU DENGAR NI???
YA...semuanye betul....

ape lagi bangun terus bukak pintu and sambung tido..bunyi suara tu pun dah hilang ntah kemane...

adik saya pun pelik nape akk aku ni..saya lak ngantuk sangat and x de mood nak cite ape2 lagi...
esoknye baru cite...

and guest what..adik saya pun ada cerita dia sendiri rupanya pada malam tu gak....

to be continued..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 12:32 PM | Show all posts
syahoney replied at 22-11-2017 11:08 AM
assalamualaikum bro zulka....lama tak nampak?

waalaikumsalam dik...ada ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 12:34 PM | Show all posts
zulka replied at 22-11-2017 12:32 PM
waalaikumsalam dik...ada ni

lama tak baca cerita2 abang zulka....tak de citer dah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 12:35 PM | Show all posts

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2017 02:40 PM | Show all posts
syahoney replied at 22-11-2017 12:35 PM
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........

knp panjang hmmmmmmm tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2017 04:04 PM | Show all posts

baca punya baca skali bersambung pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 01:50 PM | Show all posts
Mana citer sambungannya dik tt oiiii.. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jugaklah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 02:11 PM | Show all posts
SAMBUNGAN RUMAH KETIGA....

and guest what..adik saya pun ada cerita dia sendiri rupanya pada malam tu gak....

time tu adik saya ni uzur, sori ek masuk perkataan tu sbb nk bagi semua paham citer ni...

kitaorang ni walau ada 3 bilik, tido sekali gak sebab pengecut kan...kitaorg tido la dalam master room and ada bilik air dalam tu..

last masuk toilet tu adik saya yang uzur tu..maybe dia x perasan ada serpihan darah terselit memane kan .

kitaorg tengah tido dia tersedar and ada bunyi bising dalam bilik, dia pusing kiri kanan semua ada , then dia  fikir sape lak dalam toilet ni..dia dengar ada orang dok bisik2 dalam toilet and campak barang..

adik saya ni kadang2 dia takut and kadang2 dia berani..dia cakap kat benda dalam toilet tu "ko jangan lah kacau aku sebab aku x kacau ko and ini rumah aku so tolong keluar"..orang kata kalau nk sound bnd tu kene cara baik2 nanti benda tu marah lagi teruk...then dia baca ape yang patutu bunyi tu terus hilang....


tu lah cite nye..nantikan cite terbaru dari saya ye..masih fresh lagi sebab jadi dalam minggu ni..kalau sempat saya taip sekarang....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 02:13 PM | Show all posts
syahoney replied at 22-11-2017 04:04 PM
baca punya baca skali bersambung pulak

sori sis..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2017 02:14 PM | Show all posts
hatikudus replied at 24-11-2017 01:50 PM
Mana citer sambungannya dik tt oiiii.. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jugaklah

sori tau..semalam busy sangat...saya baru post sambungan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru jejak kaki kat MPS. Fuhh terbaik TT. Pengalaman saya pulak hantu ni suka mengacau time saya duduk dengan orang ramai. Kalau nak kata saya ni penakut sangat sampai terbawa bawa, tak logik. Sebab saya pernah duduk rumah sewa almost 2tahun sorang sorang je. Memang langsung takda pengalaman seram berlaku. Walaupun keluar tengah malam buta pergi 7E. Naik motor pulak tu. Jalan nak masuk taman pun jauh ke dalam. Kalau memang dia taknak kacau, memang tak kacau.


Ni kat rumah family, ada lah geli geli start mengusik balik. Kadang kadang kita tidur siang, dia pergi tekan tombol kipas besi yang macam kat kenduri kahwin tu. Kipas helikopter saya panggil. "KELETUK" bunyinya. Terus saya keluar bilik tidur depan TV je. Dulu pernah tidur lepas Subuh. Saya dengar bunyi orang usik suis kipas kotak saya. Dia tekan tombol swing tu banyak kali. Pastu main bukak tutup botol minyak.


Hangin je. Kalau ayah saya takda kat rumah, dia bukak pintu bilik ayah saya seluas luas alam. Pintu bilik ayah saya setakat tertolak atau angin, takkan terbukak. Tapi dalam sekelip mata je dia boleh terbukak. Patut lah ayah malam malam pasang ayat Quran. Tapi dia tak nak bagitahu saya. Hehe

Tumpang share cerita ye
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2017 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 22-11-2017 03:29 AM
BRAND NEW HOME...



Ustaz kata lebih afdhal jika masa permulaan nak masuk rumah, surah tu dibacakan dalam rumah tu, bukan diperdengarkan. Sebab rumah kakak saya haritu, dia tak baca surah tu. Cuma perdengarkan je. Awal awal tu kena kacau jugak. Rumah baru dan best, tp panas. Taman tu pun boleh kira resident nya masa tu.

Saya time tu stay dgn dia. Panas bahang dia mcm sentiasa tengahari bilik dalam rumah tu. Dah lah bilik yang saya tidur tu takda aircond. Tidur kena bukak tingkap tapi cover dengan langsir. Haram tak sejuk jugak. Hihi

Ada satu malam. Saya scroll FB nampak Mr Poch halang kereta org subuh hari. Lepas dah nampak tu, saya stop online n baca majalah kartun pulak. Kartun tu tunjuk pasal Mr Poch yg menakut nakutkan org. Apa benda semua pasal Poch, dlm hati terdetik masa tu. Pukul 3:30pagi ++. Saya baru naik bilik. Dalam 10minit kemudian saya dengar org naik tangga tapi bunyi tapak kaki tu seketul seketul. Bunyi melompat sambil panjat tangga. Bunyi apa tu? Tangga tu mozek, lagi lah kuat bunyi dia. Saya terus terajang pintu nak bg rapat. Takut 'ada' yang intai
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 11:43 AM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 24-11-2017 02:14 PM
sori tau..semalam busy sangat...saya baru post sambungan tu..

Tenkiuuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2017 11:44 AM | Show all posts
AnggunSophea replied at 26-11-2017 02:35 PM
Ustaz kata lebih afdhal jika masa permulaan nak masuk rumah, surah tu dibacakan dalam rumah tu, bu ...

Adoyai si @AnggunSophea ni kalau dah bukak citer mmg gegel2 keseraman
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 28-11-2017 03:44 AM
Adoyai si @AnggunSophea ni kalau dah bukak citer mmg gegel2 keseraman

Hehehe saja jadi nasi tambah. Lama takda thread baru kat MPS ni kan sis. Saya jalan jalan kat board gossip je
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 12:27 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 14-11-2017 03:18 PM
UITM MERBOK(2002-2005)

lari dari tajuk RUMAH SEWA jap...

TT ni laki ke pompuan?
Sbb i pon Merbok jgk dulu time foundation, duk mahsuri. Banyak sangat cita kat merbok ni woiii haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tread terbaru 2017...
dah nak masuk 2018....
Kebanyakan tread tahun 2006-2010...
kira ni freshlah....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:04 PM GMT+8 , Processed in 0.107050 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list