CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tieyrai_83

Seram....Rumah-rumah Sewaku...

  [Copy link]
 Author| Post time 14-11-2017 02:52 PM | Show all posts
RUMAH SEWA KETIGA

rumah ni area yg sama dengan RUMAH SEWA KEDUA, tapi ground floor

al kisahnye..

sedang lena di ulik mimpi saya terjaga sebab terdengar org panggil nama....MAWARRRRRRRR.......MAWARRRRRRR...MAWAR......di ulang 6 kali dengan suara perempuan yg sangatttt lembuttttt...dan suara tu meleret..makin lama dengar makin jauh...

time dengar panggilan tu saya tidur mengiring membelakangkan dinding..tetapi suara tu datang belah dinding..logik dek akal sgt x logik kan???

buat pengetahuuan semua nama saya bukan MAWAR.....

hantu tu silap orang agaknya...HAHAHHAHAHA..ada ke hantu silap org???

walaupun bukan nama sendiri yg dipanggil saya tetap seram la kan...ate dah suara lembut cenggitu...

pas baca ape yang patut macam kelakar lak dia panggil nama org lain...
dalam hati kite cakap sory NO SUCH PERSON OK??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-11-2017 02:53 PM | Show all posts

baru post tu...tq sudi membaca cite kite :-)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2017 03:18 PM | Show all posts
UITM MERBOK(2002-2005)

lari dari tajuk RUMAH SEWA jap...
anggap sebagai iklan ye

kolej saya nama KOLEJ MASRIA
tingkat 1 bilik no berape x ingat tp tepi tangga

bilik ni senior kata memang keras and ramai x nak duk bilik tu..tapi x tau nape saya and adik move on je duk bilik tu tanpa pk pasal tu...maybe sebab ada chance tinggal berdua walau sepatutnye leh masuk 4 orang

ceritanye ada satu malam tu x de la lewat sangat maybe dalam kul 10pm..kitaorg duk main game kat komputer... then ada satu game ni nama dia HANGGAROO..sape penah main angkat tangan ..hehhe...

permainan dia , dia bagi satu clue, contoh dia clue MOVIE COMEDY..then bawah tu dia bagi lima petak untuk kite isi huruf yang dipilih, kalau pilih satu jawapan salah kanggaroo akan di gantung..
dalam game tu saya and adik berebut-rebut pilih huruf nak isi kat kotak tu...

saya : akak pilih huruf M
adik : huruf K
saya : huruf J

tetibe ada suara lain muncul ckp ' Ssssssss'



kitaorg saling berpandangan then terus cabut..HAHAHHAHA
time duk main game tu mmg kitaorg berdua sahaja dalam bilik and tidak dinafikan memang kitaorg bergelak ketawa x ingat dunia la kan...


sebab tu orang tua tua cakap jagan over gelak sakan nnt benda tu nak join...adesss....
sibuk lak dia kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 03:37 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 14-11-2017 02:53 PM
baru post tu...tq sudi membaca cite kite :-)

baik... thanks
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2017 03:52 PM | Show all posts
RUMAH KETIGA-pendahuluan

sori cerita x tersusun, sepatutnye cerita ni masuk dulu...:-)

first day masuk rumah baru biasa la kan kite kene basuh rumah tu sebab rumah ni dah lama kosong...

aktiviti kitaorg membasuh lak tengah malam sebab semua bekerja..tu je time ada ..

dah habis basuh rumah semua penat sangat2..so kitaorg bertiga buat keputusan nak bagi rest badan jap bagi lelap kejap je lak kan , sebab time tu dah pagi dalam kul 4am...

tengah lena tu tetibe kitaorg di kejutkan dengan bunyi suara lelaki yang agak kasar berdehem2 dekat sgt dengan telinga kitaorg ni..so automatik la ketiga-tiga bingkas bangun sebab terkejut dalam keaadan mamai..

kepala otak ni duk pikir mane datang suara tu...

then kitaorg bersiap untuk mengopi kat kedai mamak jap sementara matahari naik...
kat mamak tu mmg duk cerita pasal tu je lah..

esoknye panggil ustaz datang pagar rumah...

tu la first teguran yang kitaorg dapat...

to be continued dengan cerita lain di waktu lain ...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2017 03:52 PM | Show all posts

ure most welcome :-)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2017 06:15 PM | Show all posts
SAMBUNGAN RUMAH KETIGA

cerita ni dari adik saya nama anne ( bukan nama sebenar )

anne ni sebilik dengan adik lagi sorang nama jane

ada beberapa hari ni adik saya dari kelantan menumpang tdo kat umah sewa tu sebab dia dalam process mencari kerja kat kl ni..

adik dari kelate tu nama phea(bukan nama sebenar) dia sebilik dengan saya...

lagi 2 orang kat satu lagi bilik...

tengah malam tu semua dah masuk tido..

tengah tdo tu si anne ni terjaga sebab dia dengar ada orang masuk bilik dia, dalam samar2 lampu jalan kat luar rumah dia suspect phea yang masuk tapi bile diamati betul2 hidung phea tu panjangggggg sangat, and badan dia tgiiiiiiii sangat..pastu dia terpikir phea ni buat ape dalam bilik ni sebab selama ni phea x penah masuk bilik dia...
si phea jelmaan tu masuk bilik ambik baju yang di sangkut walhal tu bukan baju dia pun...

esoknye anne tanya phea ada masuk bilik x malam tadi, phea cakap dia x bangun pun tengah malam tu...lagipun x de motif dia nak masuk bilik tu kan...

biler anne cite kat kitaorg psl hidung panjang tu phea pun bukak la cite dia zaman dia kat uitm , roomate dia pun ada penah nampak si phea ni hidung panjang gak...dalam gelap gak la...kawan dia x berani tegur time tu sebab takut...

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Gangguan ttt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-11-2017 10:04 AM | Show all posts
adusss...seram la pulak.
nasib baca pd waktu siang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak cerite lagi TT
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 02:26 PM | Show all posts

dulu duk rumah kampung pun kene ganggu, duk umah sewa pun kene ganggu...ape lah nasib kan...huhuhuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 02:27 PM | Show all posts
umisha replied at 16-11-2017 10:04 AM
adusss...seram la pulak.
nasib baca pd waktu siang.

sing hari pun ada ganguan setahu saya la..biasanye tengahari..hehehhe, so far x penah la pulak kene ganggu time tu kan...mintak di jauhkan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 02:29 PM | Show all posts

jap ye tengah kumpul data ni..hehehe..sebab byk sgt..rugi x tulis dalam buku note setiap kali kene kacau kan...hehhe..x pun buku 555
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 03:04 PM | Show all posts
RUMAH KAMPUNG...BAB 1

bile cite pasal rumah kampung ni penah gak kene kacau...

zaman kecik2 sekolah rendah lagi..tapi x ingat la pulak umur brape..ada la dalam darjah 2-3 macam tu lah..

zaman kecik2 dulu kan kite berkawan ramai, bukan takat satu kampung je kawan, berkawan sampai 3-4 kampung..

bile balik sekolah, letak beg, makan pastu keluar laju2 naik basikal gi main umah kawan...disebabkan bergaul dengan ramai2 ni maklum je lah KUTU pun mula la berpindah randah dari satu kepala ke satu kepala..hahahhahaha

then bile masuk waktu malam , mak kite pun mencari la KUTU tu kan, kadang2 letak ubat kat kepala yang kaler biru ke ek?x ingat lak..ubat tu sejuk je...hahahha......begitulah setiap hari jadi rutin nye...

then, ada satu malam tu mak kite x de buat pemburuan KUTU tu sebab semua kutu2 dari anak pinak atuk nenek dah x de kat kepala ni...

TETAPI....
malam tu semua orang dah tido...termasuk la saya tido dengan lena..tiba2 terjaga sebab rasa ada orang riba kepala and orang tu mencari KUTU..time tu rasa heaven la kan sebab bile orang duk main2 kepala tengah tido kan rasa best kan?betul tak???huhuhuh...so saya layan je la orang tu duk belek2 kepala ,AND USAP2 KEPALA KITE and saya x pandang pun orang tu sebab mati2 ingat mak saya  lagipun dalam gelap kan..yang leh nampak dalam samar2 cahaya bulan tu orang tu rambut panjang mengerbang, memang mak saya ni rambut panjang tapi lurus la...orang tu duk belek2 rambut kite sampai tertido balik...

tapi ye la kan sebab dalam keadaan mengantuk tu kite x terpikir pun yang dalam gelap mane leh cari KUTU, pastu kan KUTU kite semua kan dah  xde

bila pagi menjelma kite tanya mak kite..

saya: Ma, malam tadi ada cari KUTU orang ke?
Ma : ish mane ada, kan KUTU dah x de..
saya : habis tu sape cari malam tadi..
Ma: mengarut lah mu ni

disebabkan usia time tu masih muda and x paham lagi pasal hantu ni kite wat dunno je lah

but bile dah besar sikit and teringat kisah tu ...SERAM BEB!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2017 03:28 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 14-11-2017 02:52 PM
RUMAH SEWA KETIGA

rumah ni area yg sama dengan RUMAH SEWA KEDUA, tapi ground floor

mesti hantu tu sedang frust terseksa sbb Mawar Rashid dah kawin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 03:47 PM | Show all posts
puteribaya replied at 16-11-2017 03:28 PM
mesti hantu tu sedang frust terseksa sbb Mawar Rashid dah kawin

ye tak ye jugak tu..hahahhahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-11-2017 03:52 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 16-11-2017 03:04 PM
RUMAH KAMPUNG...BAB 1

bile cite pasal rumah kampung ni penah gak kene kacau...

kak ponti lapar tu,,cari kutu sambil lepas tu masuk mulut..cam monyet eii seram..sib baik dia x nyanyi kat telinga ko dek
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 04:00 PM | Show all posts
puteribaya replied at 16-11-2017 03:52 PM
kak ponti lapar tu,,cari kutu sambil lepas tu masuk mulut..cam monyet eii seram..sib baik dia x ny ...

hahahha..tu la pasal...seingat saya x de kot dia nyanyi....

kalau dia nyanyi mmg x tdo la malam tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 04:02 PM | Show all posts
puteribaya replied at 16-11-2017 03:52 PM
kak ponti lapar tu,,cari kutu sambil lepas tu masuk mulut..cam monyet eii seram..sib baik dia x ny ...

sebut pasal hantu nyayi ni saya ada satu cerita berkenaan dgn ni..jap ye saya taip....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-11-2017 04:19 PM | Show all posts
DULU..study kat UITM MERBOK...KEDAH

bile tibe cuti hujung minggu memang balik rumah pakcik kat PERLIS je..nk balik kelate jauh...lagipun 2 hari je cuti...gi umah pakcik pun sebab kawan yang lain semua balik kampung dorang..rumah pakcik ni kawasan pedalaman jugak, jarak dari rumah ke rumah tu memang jauh, kiri kanan depan belakang di penuhi dengan hutan and pokok2....


rumah pakcik ni masa tu rumah kayu lagi, tapi besar and luas....

anak2 dia semua masih bersekolah lagi...3 laki 3 perempuan..memang saya rapat dengan dorang semua..

saya ni memang x leh tido sorang sebab penakut kan..so share la bilik dengan anak perempuan dia yg 3 org tu....

time jadi ni macam biasa la time semua orang tido kan...then saya terjaga sebab nak terkucil..rasa marah sangat sebab nak terkucil time tengah syok tido..fuhhhhhhh

dalam keadaan mamai saya pun berjalan la menuju ke toilet , toilet tu jauh sikit la dari bilik tido tu..masuk toilet and sedang membuang hajat tu saya terdengar suara orang mendendangan lagu macam mendodoikan anak..lagu yang dinyayikan tu sepatah haram saya x paham..ntah bahasa ape..so saya layan je la lagu tu sambil wat x reti je..suara yang tengah nyanyi tu macam orang tua, and dengar memang tepat kat sebelah dinding je, padahal sebelah dinding tu memang hutan, x de rumah or bilik...

THEN,
saya tersedar yang saya dengar tu x logik dek akal..

1-malam buta semua orang dah tido
2-x de bilik or rumah
3-hutan je situ
4-bahasa ape dia guna?


SECEPAT KILAT...

berlari-lari lah saya masuk bilik...
baring atas tilam duk pikir pasal orang dok nyayi dodoi anak tu and lagu tu terngiang-ngiang kat telinga..sampai ke pagi x tido..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:42 PM GMT+8 , Processed in 0.226766 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list