CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 19766|Reply: 90

Seram....Rumah-rumah Sewaku...

  [Copy link]
Post time 13-11-2017 03:43 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BabeYSHa at 10-12-2017 03:20 PM

Kawe asal kelate..lama dh menetap kat kl nih..
sewa umah kat kl bertiga sahaja bersama adik angkat orang perok..

rumah sewa first kat lot shop area gombak..eh jap bukan sewa umah tapi sewa bilik je sebab sharing dengan pasangan suami isteri orang indonesia dan bangladesh..tapi dorang ni memang baik...bawah rumah sewa tu pusat tuisyen...adik angkat mengajar kat situ..pasangan suami isteri pun kerja kat pusat tuisyen tu gak..

Nak di jadikan cerita ..seminggu menetap kat situ keadaan ok je, x de rasa ape2 yang menyeramkan, sebab situ banyak kedai mamak bukak 24 hour..
tetapi.....
dekat sebulan tinggal kat situ bile malam menjelma je muncul lah bunyi2 yang menyeramkan..tengah tido rasa macam ada orang buat majlis lak kat rumah tu padahal pasangan suami isteri tu memang x de sebab dorang balik kampung mane ntah..bunyi tu bising sangat..kitaorg bertiga dah menggigil kat dalam selimut masing-masing tanpa bercakap ape2 sebab takut kan..bunyi tu ada mencakar, melompat berlari, and macam dorang berlari tu tembus ke bilik kitaorang ni..

esoknye, tanpa lengahkan masa cari rumah sewa baru la..hahhahah..

but....cerita ni x habis kat sini je...


to be continued....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-11-2017 03:58 PM | Show all posts
tu je?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 04:03 PM | Show all posts
Alaaa intro sikit sangat... cepat le sambung TT
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 04:14 PM | Show all posts
bru nk fefeeling.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Anti klimaks betul
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 04:31 PM | Show all posts
SECOND HOUSE

rumah ni berdekatan dengan lrt..
kat umah ni saya menetap 5 tahun...

disebabkan dah lama pindah dari situ saya nak share serba sedikit keseram rumah tu ..

ada satu malam tu tengah syok  tido dalam kul 4-5 pagi ,  tiba2 ada dengar perbualan seorang datuk and cucu dia kat luar rumah saya...

cucu : atok, atok nk gi mane?
atok : atok x gi memane cuu..atok duk sini je..

zapppp..meremang bulu roma wei...
tengok hp kul 4 pagi..suara tu seram sangat kalau dengar..sedih pun ada...seram pun ada...

bc ape yang patut terus tido balik...

fuhhh..nasib baik leh sambung tido..kalau x memang menggeletar la kat situ sorang2..

sori ayat saya x best..huhuhu..sekadar berkongsi je ni tau..

jangan kecam saya ye..hahhahahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 04:49 PM | Show all posts

huhu..dh masuk cite kedua dh tu...tp sori ek kite bukan penulis...main taram je...tq sebab sudi baca..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 04:50 PM | Show all posts
buragazz replied at 13-11-2017 04:03 PM
Alaaa intro sikit sangat... cepat le sambung TT

taip sambil wat keje ni..hehhe..sbb kat umah mmg x sempat...saya dh masukkan cite kedua tu..tp ckit gak..hahahhaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-11-2017 04:50 PM | Show all posts

wuhuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-11-2017 04:31 PM
SECOND HOUSE

rumah ni berdekatan dengan lrt..

Rumah tu flat atau teres? Kenapa seram dengar macam tu? Mungkin cucunya ajak atuknya datang rumah dia ke.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 04:55 PM | Show all posts
MissVixen replied at 13-11-2017 04:52 PM
Rumah tu flat atau teres? Kenapa seram dengar macam tu? Mungkin cucunya ajak atuknya datang rumah  ...

rumah flat...seram sbb dengar suara dorang tu , x tau nk explain mcm ne, hurmmm..cuba bayangkan dalam suasana sunyi sepi tetibe dengar perbualan tu ..pastu tanpa bunyi tapak kaki/selipar tetibe hilang mcm tu je...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 05:01 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-11-2017 04:55 PM
rumah flat...seram sbb dengar suara dorang tu , x tau nk explain mcm ne, hurmmm..cuba bayangkan da ...

gombak juga ni kan, langkawi ke.. mesti rumah bawah sekali
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 05:04 PM | Show all posts
zulka replied at 13-11-2017 05:01 PM
gombak juga ni kan, langkawi ke.. mesti rumah bawah sekali

ermmm...ada paranormal ke kat situ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 05:05 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-11-2017 05:04 PM
ermmm...ada paranormal ke kat situ?

rumah bawah tu third rumah saya sewa....yang cerita tu tingkat 2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 05:09 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-11-2017 05:05 PM
rumah bawah tu third rumah saya sewa....yang cerita tu tingkat 2..

oo.. biasala mana2 tmpt pun ader
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2017 05:10 PM | Show all posts
zulka replied at 13-11-2017 05:09 PM
oo.. biasala mana2 tmpt pun ader

yup..betul tu....ganguan yg x henti2 sampai dah lali...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-11-2017 12:01 PM | Show all posts
[b]kejadian di rumah kedua tu memang banyak tapi dah lupe..

kalau kata bunyi2 atau kelibat memang banyak kali jadi..

kadang2 tu kite dengar orang masak pagi2 siap bau makanan lagi..hati dh hepi sebab adik dah bangun masak, perut dah berbunyi mintak makanan  tapi hampe bile gi dapur x de sape pun..:-(

bile tanya dorang ada dengar atau bau benda yang sama ke? , dorang pun ckp ada and dorang ingat akak yang masak..huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:28 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 14-11-2017 04:01 AM
kejadian di rumah kedua tu memang banyak tapi dah lupe..

kalau kata bunyi2 atau kelibat memang ba ...

seram gak kalo sorang2 mengadap... klu i setakat dgr2 leh bo layan lagi la... tapi kalo dia muncul je mmg cabutlah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 02:33 PM | Show all posts
mana lagi cite?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-11-2017 02:37 PM | Show all posts
ms.mango replied at 14-11-2017 02:28 PM
seram gak kalo sorang2 mengadap... klu i setakat dgr2 leh bo layan lagi la... tapi kalo dia muncul ...

btl tu..kalau sorang2 mmg langkah seribu la...kalau ada adik2 leh wat x reti je...
kalau terpaksa duk sorang mmg semua lampu saya bukak...huhuhuh
adik balik umah dia marah kite sebab membazir katanye...
penah satu hari tu saya duk umah sorang2 layan movie then pakai headphone, tetibe ada dgr org berdehem kat belakang..
cepat2 ambik phone kol adik suh blk cepat..hehhe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 10:20 PM GMT+8 , Processed in 0.112018 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list