CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 94352|Reply: 2602

G.A.H. ND V9

     Close [Copy link]
Post time 6-10-2017 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
AKTRES Fasha Sandha dengan bekas suami, Jejai memilih jalan damai apabila menyelesaikan dua kes mahkamah melibatkan mereka secara baik di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, hari ini
    Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 33, menarik balik tuntutan injunksi yang difailkan terhadap Jejai bagi menghalangnya daripada terus mengganggunya pada Mac lalu.

    Jejai atau Rizal Ashram Ramli, 41, turut menarik balik permohonan komital (pemenjaraan) ke atas Fasha kerana beberapa isu iaitu berhubung hak lawatan anak dan kenyataan berkaitan keluarganya yang dibuat Fasha kepada umum.
    Pasangan yang bercerai 20 Januari 2016 itu bersetuju untuk menarik kesemua kes mereka selepas sepakat menyelesaikannya demi kebaikan bersama.
    Kedua-dua kes itu berlangsung di dua kamar hakim secara berasingan dengan dihadiri Fasha dan Jejai bersama peguam masing-masing.
    Mereka juga bersetuju untuk mematuhi semua perintah asal mahkamah yang dipersetujui selepas bercerai pada 20 Januari tahun lalu.
    Kesemua penyelesaian itu direkodkan oleh mahkamah.
    Bagi injuksi, kes itu didengar di hadapan Hakim Syarie, Muhammad Abdul Karim Wahab manakala komital di hadapan Nasir Abdul Aziz secara berasingan.
    Fasha dan Rizal tiba di Mahkamah kora-kira jam 10.10 pagi dan dilihat meninggalkan mahkamah bersama menaiki sebuah kereta.
    Dalam pada itu pasangan berkenaan dalam satu kenyataan bersama kepada media memberitahu penyelesaian secara baik itu dibuat demi masa depan dua anak mereka.
    Berdasarkan satu status bergambar yang dimuat naik dalam laman Instagram @fashasanda dan @rizalashramrnt, kedua-duanya menyatakan perkara sama yang dimuat naik kira-kira 30 minit sebelum prosiding mahkamah.
    "Alhamdulillah, tuhan telah memberikan petunjuk serta hidayah Nya, jalan-jalan kebaikan di antara kami, supaya mencapai penyelesaian demi untuk masa depan anak-anak. Kami amat bersyukur dengan anugerah ini," menurut kenyataan itu.
    Fasha turut mengedarkan kenyataan yang sama kepada media melalui peguamnya Zulkifli Che Yong.
    Pasangan itu berkahwin pada 27 April 2012 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Putra Rayfal, 3 dan Putri Raysha Jemyma, 2 tahun.
    Bagaimanapun tindakan tersebut menimbulkan tanda tanya adakah pasangan itu akan kembali sebagai pasangan suami isteri.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-10-2017 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanat yang mintak ned tu mati, memang hidup tak pernah happy.

Iols rasa orang tu kedengki tengok babak ned selalu usap perut nora preggy. Sebab dia tak pernah merasa kebahagiaan itu.

cc @Mierafaziera
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2017 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata study law, tapi tunjuk perangai zero-law knowledge. Memalukan je kene komital oleh jot.

#adabdebabkatmana

cc @xAthenax
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
@Achik2009
@cik76
@mixed

Mari mari... kita troll org yang pernah kene komital.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
@darly
@Mistral
@Minami2013

Hadap noks... sado mmg buat definisi cinta teragong. Sampai hampir kene komital. Apa rasanya eak?

Aritu kemain tunjuk prangai kuda ku berlari gagah berani. Cek2 menunduk gak, padan muka nak tunjuk biadap sangat ngan ex in law. Itulah jadahnya bila anak tak diajar beradab, jadinya biadap cam fasha, biadap ngan mertua tak sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 01:38 PM | Show all posts
tq kaka bell
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Meh kita dgr apa itu komital?





Taw takut fsj
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2017 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 6-10-2017 01:43 PM
Meh kita dgr apa itu komital?



Komital adalah perkataan feveret iols arineh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2017 02:40 PM | Show all posts
pukul 3.21 petang dua bulan lalu
@mistral

saya komited utk berdamai demi mengelakan di komital oleh pihak JJ

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 6-10-2017 01:43 PM
Meh kita dgr apa itu komital?




Panjang penjelasan dia...akak cuma cari ttg hukuman je

Penjara 6 bulan ...lama tu ..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 6-10-2017 02:40 PM
pukul 3.21 petang dua bulan lalu
@mistral


Wah..siap catit masa lagi tu ...ini salah satu bukti 10 tahun ke .haha

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:00 PM | Show all posts
cik76 replied at 6-10-2017 02:53 PM
Wah..siap catit masa lagi tu ...ini salah satu bukti 10 tahun ke .haha

lucu kan dia ni kakcik? why bother state the timing also? for whatever purpose, yg lagi sorang nak jadi mcm joy rempah asik larr nak berfantasi, apa lar nasib si comel ND dikelilingi wanita2 yg tak matang ni? harap badan jer sado both
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:03 PM | Show all posts
HAHAHAHAHAHAHAH....denial denial la korang ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:11 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 6-10-2017 02:40 PM
pukul 3.21 petang dua bulan lalu
@mistral

terpaksa  komited takut kena komital penjara  terus MENTAL
abis rmh 3 tgkat kena amik
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:13 PM | Show all posts
komitted komital mental


Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:19 PM | Show all posts
mixed replied at 6-10-2017 03:13 PM
komitted komital mental

katanya smlm dah buat joint statement, thank you hormati privasi saya..harini dia up lagi, mmg dasar attention seeker,  nak kahwin balik go ahead jer

btw yg tetiba ada yg panas tu dah knp? nanti suruh mier tepek yg dari Sinar, kita quote dari suratkhabar you!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2017 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cik76 at 6-10-2017 03:23 PM
OsHiN_hOnEy replied at 6-10-2017 03:00 PM
lucu kan dia ni kakcik? why bother state the timing also? for whatever purpose, yg lagi sorang nak ...


Rasanya kita tau kan Shin knp siap ada tarikh dgn masa sekali kat situ...kesian kat bakal banduan tak jadi ni hihi...joy rempah sape ..akak tak kenal

Apa nora peduli kan...baik dia enjoy dgn life nya skrg hihi...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:22 PM | Show all posts
go fasha.. go fasha
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq bell...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 6-10-2017 03:11 PM
terpaksa  komited takut kena komital penjara  terus MENTAL
abis rmh 3 tgkat kena amik

Baru tau cerita sebenar kan...hihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 07:21 PM GMT+8 , Processed in 0.434194 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list