CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11043|Reply: 82

Nita Malaysian Idol selamat bertunang

  [Copy link]
Post time 15-8-2017 12:31 PM | Show all posts |Read mode
Edited by jointhecurse at 15-8-2017 02:02 PM

Jarak usia lapan tahun tidak menjadi halangan buat naib juara program realiti nyanyian Malaysian Idol musim 1 (MI2), Nita Hamzah, 37, untuk menerima cinta Mohd Fareez Shamsul Bahari, 29, menjadi teman hidupnya.





Apa yang lebih diutamakan oleh Nita atau Norhanita ialah restu ibu bapa dan keluarga. Katanya, dia berasa bertuah kerana ibu dan bapa Mohd Fareez merestui hubungan mereka.

"Saya dan Mohd Fareez berkenalan dan berkawan rapat lebih tiga tahun lalu. Terus-terang, saya sedar jarak perbezaan usia yang ketara di antara kami.

"Namun, saya terima kehadiran Mohd Fareez dalam hidup ini kerana sikap matang dirinya. Selain itu, dia juga seorang yang sangat mengambil berat dan bertanggungjawab.

Klik untuk gambar besar


"Malah, saya selesa dengan Mohd Fareez kerana dia terima diri saya sedanya. Ibu bapa dan keluarganya juga menerima saya dengan baik dalam keluarga mereka," katanya.

Pada tanggal 13 Ogos 2017 iaitu semalam, Nita telah selamat melangsungkan pertunangan dengan jejaka pilihan seorang pekerja syarikat swasta dalam satu majlis yang diadakan secara sederhana.

Menerusi sebuah video di Facebook (FB) miliknya, beliau melahirkan rasa syukur kerana majlis pertunangan tersebut berjalan dengan lancar seperti yang dirancang.



"Alahamdulillah, semuanya telah selesai. Saya pun dah disarungkan cincin. Terima kasih kepada semua yang terlibat. Hanya doa yang baik-baik sahaja saya harapkan daripada semua," ujarnya.

Dalam pada itu, Nita dan tunangnya mahu melangsungkan perkahwinan secepat mungkin.

"Kalau boleh memang tahun ini juga kami mahu berkahwin. Cuma dalam waktu sekarang hanya rancangan dahulu. Apapun saya berharap semua pihak mendoakan kebahagiaan kami," tuturnya.

Tahniah kami ucapkan kepada Nita yang kini tunangan Fareez dan semoga ikatan yang dibina kekal hingga ke jenjang pelamin.

sumber
www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak & Harian Metro






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2017 12:40 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan segala urusan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow..smoga baik2 saja la semuanya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 12:49 PM | Show all posts
mudah2an selamat semua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Nita. Teringat dulu dia couple dengan zahid af
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 12:52 PM | Show all posts
ooo 8 tahun beza
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 12:53 PM | Show all posts
Tahniah utk nita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2017 01:02 PM | Show all posts
hensem jgk tunang dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2017 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
29thn tu da matured jugak..lg bpe bln da 30thn..lain la kalau br2 nk hidup 19-20 ke..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:15 PM | Show all posts
Nita ni tak pernah lawa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hensem gak la tunang sheols tapi ya ampun nmpk ketara jrk usia dlm gmbr bdua tu.nmpk sgt nita kakak2 n budak laki tu adik2.Org pmpuan cpt nmpk tua kan.pulak tu kn ke nita ni merokok.kulit sheols glp meols pnh tgok 1 gmbr kaki sheols berkerak sgt plus berurat2.mgkin sbb salu pkai heels
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Nita ni diver. I pernah jumpa dia kat pulau tioman dengan sorang lelaki yang nampak soooo busyuk dulu . I speku tu boipren nita. Tunang sekarang bertiang-tiang lebih wangi dari dat guy. Muka pun jauh lebih siap. Congrats nita... semoga berjodohan.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:44 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan segala urusan. congrats nita
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Amina_Mirza replied at 15-8-2017 12:50 PM
Tahniah Nita. Teringat dulu dia couple dengan zahid af

zahid dah kawin ke...lupa plak
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:56 PM | Show all posts
selamat berbahagiaaaa.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:57 PM | Show all posts
tahniah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-8-2017 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakak-adik sangat tapi dah jodoh apa salahnya. Tahniah!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:59 PM | Show all posts
salam bro

next time nk buat thread tak perlu letak capslock ye. thanks
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-8-2017 02:00 PM | Show all posts
Edited by jointhecurse at 15-8-2017 02:03 PM
annehuda replied at 15-8-2017 01:59 PM
salam bro

next time nk buat thread tak perlu letak capslock ye. thanks

orait ... i copy direct dr article myartis.. so xedit pa2
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 02:02 PM | Show all posts
Beliau ke yang pernah bercinta dengan Zahid AF tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 09:21 AM GMT+8 , Processed in 0.120975 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list