CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: gebugebas

Lafaz cerai

[Copy link]
Post time 23-7-2017 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
munahjolie replied at 23-7-2017 10:50 PM
Ya mungkin ada betulnya cakap tt.

Aku bkn tt n kisah aku pn blm hbs lg  :zz
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2017 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 23-7-2017 10:34 PM
ye kisah benar, dan tuk guru pondok tu dekat kelantan.

tak lawak pun. makin panas n nak gaduh  ...

Apalah puncanya tu kan?

Sampai 1 keluarga nak dicerai beraikan. Bahaya kalau hati dah hitam ni. Dengki x puas hati n dendam. yg kena sihir dah tentu2 tersiksa hidup.

Yg menyihir pun x tenang. Dendam meluap2 dlm dada mcm tu. Boleh tenang ke?

Harap dpt la buang sihir tu. Btw. Tok guru pondok mana yg dikatakan hebat nak mengubat tu?



Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 10:55 PM | Show all posts
gebugebas replied at 23-7-2017 10:47 PM
Xpe dik..akk trima nsht adik sbgai nsht yg positif..die suami yg baik..mcm akk sbt mula tadi..sbtu ...

So sekarang akak nampak tak based on apa yg akak terangkan kat Munah, akak sebenarnya memang lack of attention from suami akak. Akak memang nak kan attention tu tapi suami akak gagal nak berikan attention kat akak malah dia menggatal dengan perempuan lain. Saya setuju dengan akak yg suami akak tu memang takut dengan bayang2 sendiri. Kalau akak betul2 kecewa dengan dia, akak let go lah dia. Kalau akak rasa still harapkan dia akak doa dia berubah. Akak tunggu la nanti kalau dia pujuk akak, akak slow talk cakap apa yg akak nak from marriage ni. Akak perlahan2 cari kerja dekat dengan suami akak kalau dia tak nak cari kerja dekat dengan akak. Pjj memang susah untuk setia. I wish you all the best kak!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2017 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 23-7-2017 10:51 PM
Mcmane plak lynan die kt ko?kt ank mmg die superb  tp ko manusia berhak utk bhagia

Xnmpk beza jgk..cuma bile trbce tu jdi trkujat..tu trs i kjut die dari tido..btl ckp org. ..yg slow2 tu berbisa....manusia x smua smprna. ..xtw ape yg die fkir
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 10:57 PM | Show all posts
NurAlia14 replied at 23-7-2017 10:52 PM
Aku bkn tt n kisah aku pn blm hbs lg  :zz

aduh jangan marah @NurAlia14. Aku akan panggil kau dengan username kau mulai sekarang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
munahjolie replied at 23-7-2017 10:55 PM
So sekarang akak nampak tak based on apa yg akak terangkan kat Munah, akak sebenarnya memang lack  ...

Mcm akk cakap tadi..spruh rasa sygkn lgi..spruh lagi jiwa akk dh rasa ksong. Tq ye dik atas nsht
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-7-2017 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 23-7-2017 10:47 PM
Xpe dik..akk trima nsht adik sbgai nsht yg positif..die suami yg baik..mcm akk sbt mula tadi..sbtu ...

Duit mkn pakai semua cukup ke.. bertanggung jawab ke.. nafkah semua cukup? kalau ok, ok ler tu.. pasni x yah gatai cek ler.. biar jer.. kalau dah jodoh x kemana..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:02 PM | Show all posts
ninnakarinna replied at 23-7-2017 10:55 PM
Apalah puncanya tu kan?

Sampai 1 keluarga nak dicerai beraikan. Bahaya kalau hati dah hitam ni ...

hebat tu tak tahulah? hebat subjektif sebab ada hebat merawat tp kena gangguan family dia kena attack terus surrender ada akak jumpa nama dia ramli hebat je dia rawat sampai sembuh  masuk 6 kali dia cakap minta maaf busy busy busy. kita faham dia surrender sbb family dia kena kacau teruk.

orang merawat ni dia orang terdedah risiko. bukan cm doktor tak de risiko di attack sihir.keluarga doctor tak de kena jangkitan kuman atau sihir. jadi tak boleh nak salahkan perawat 100%.. dia org bekerja , ada komitment masing2.

tu akak marah sangat bila orang rawat ikhlas, sibuk nak marah bila tak sembuh, bila perawat tak dapat bagi full commitment. berdosa orang aniaya perawat.

jadi berbalik soalan tok guru pondok tu orang kelantan. dia tak hebat tp ada kebolehan merawat yang telah di turunkan pada ustaz. ustaz tersebut pernah tumbangkan tok sami yang hantar sihir siam. hebat dengan izin Allah sihir jadi dengan izin Allah. akak dah jumpa banyak yg di katakan hebat ? takdelah hebat mana. yang simple2 biasa lagi hebat terus sembuh..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-7-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 23-7-2017 11:00 PM
Duit mkn pakai semua cukup ke.. bertanggung jawab ke.. nafkah semua cukup? kalau ok, ok ler tu.. p ...

Alhamdulillah cukup slma ni..abis tu xkn kalo die curang kite nk biarkan..asalkan ckup mkan pkai..kite kne pejamkan mate tgk die curang??
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 23-7-2017 11:04 PM
Alhamdulillah cukup slma ni..abis tu xkn kalo die curang kite nk biarkan..asalkan ckup mkan pkai.. ...

Confirm ke curang? Jgn provoke.. bawa bincang.. laki2 ego.. mungkin gatai gurau je.. pompuan tu bini org kan..

kalau betul dia dah xda hati, cerai cara baik.. pompuan pun ada maruah.. yg terbaik utk sis dan anak ye..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 23-7-2017 10:39 PM
I trima kate2 u tu..i mcm terkilan jgk bile i tnye .die ngmuk2 hmpas Hf..kalo btl i emo pon..die s ...

Thats y i advice u. Keep ur distance. Senyap dan bg tempoh utk u n dia bertenang. Dlm masa ni masing2 akan berfikir.

Skrg fokus nak g mahkamah utk sahkan lafaz. Jgn tangguh. Set 1 tarikh, suh dia amik cuti.

Kalau i, i takkan direct contact dia dah. I akan minta family dia pesan. U letak la dlm group family in law u. Suh family dia tanya ex u. Bila tarikh nak pegi. Then arrange anak2 siapa jg masa u nak g mahkamah tu. Kalau i, i bg je family dia jg. Biar rasa.

Kalau diorang tangguh2 tanya ex u.. atau ex u x bg tarikh atau x mohon cuti lg, u bg la sedas. "Tu la..mulut jgn celupar sgt.. benda ni bkn main2."

fikir masak2 n buat istikharah. Masa ni la nak tengok apa reaksi ex u. Adakah dia akan try pujuk? Atau dia lg tak kisah u senyap? Adakah ni greenlight utk dia flirt dgn pompuan tu?

Sorry ye.. i nak bgtau. Kadang2 lelaki ni dia kurang hormat skit kat isteri yg x bekerja. Dia anggap isteri ni bergantung hidup 100% pd dia. Sbb tu dia slalu sebut cerai2 kat u time gaduh. Dia ingat u x brani.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dimudahkan segala urusan u sis. Sabar byk2, solat sunat byk2 mintak petunjuk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
macam setuju jugak dgn munahjolie tu, kecil sangat problem ini
tapi bercerai jugak
rasanya xpayah rujuk lagi dah buang masa je, nanti dia buat lagi buat lagi dan buat lagi
akak pun ckp akak penat dh
xyah contact dh dia esok direct pergi failkan pengesahan lafaz cerai, kalau nk rujuk pun biar selepas disahkan mahkamah
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt tak kerja.. kenapa pjj? Kenapa tak duduk sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 23-7-2017 11:24 PM
Tt tak kerja.. kenapa pjj? Kenapa tak duduk sekali?

sebab ayah dia dah tua duk sorang
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba teringat satu kes forumer lelaki yang ceraikan bini dia sebab bini dia taknak vaksinkan anak, bini dia mintak cerai dan dia ceraikan dan anak tu dia vaksinkan, tragik sangat sebab mcm kecik sangat punca dia tu
tulah org lelaki ni jgn diduga yg nak bercerai laki gantung xbertali pun ramai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2017 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 23-7-2017 11:24 PM
Tt tak kerja.. kenapa pjj? Kenapa tak duduk sekali?

Hai..kte salu jumpe kt mane2 tred khenn  
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
munahjolie replied at 23-7-2017 10:57 PM
aduh jangan marah @NurAlia14. Aku akan panggil kau dengan username kau mulai sekarang

Sbg anak mangse cerai nk tahu la perspektif ko..ko lebih rela parents divorce atau bersama tp sering gado, xde kasih syg, mak slalu menangis etc?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 23-7-2017 11:37 PM
tetiba teringat satu kes forumer lelaki yang ceraikan bini dia sebab bini dia taknak vaksinkan anak, ...

Gantung xbertali biasenye lelaki yg berdose kn..ke cmner
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 23-7-2017 10:10 PM
Hahaha..u sbnrnye i nk nk tau 1 prkra..i tkut cnfuse n nti hdp dalam berdosa plk kan..suami i dh ...

Sempat lg kau berangan korang ehem next week????indenial nye kau ni...dia dh ceraikan kau kot.nk layan dia lagi buat ape.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

5-10-2023 03:16 AM GMT+8 , Processed in 0.089596 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list