CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
Post time 18-7-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-7-2017 07:31 PM
nawuzubilla apa nih?satiap orang punya hak untok forom.kalau sya ada buat silap perohal eli dan ba ...

Nenek ni dapat x undangan ke majlis perkahwinan princesss jelita Tunku Aminah nanti?Tok kagum sangat dengan kecantikan princess TTA..sweet sajork orangnya..X adanya terjumpa gambau2 princess TTA clubbing bagaiii.Patut ler TTA tu disayangi rakyat jelata..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 09:50 PM
Betul apa yang @hanisbunny tu cakap..Kalau ikutkan tok segan nak serbu masuk umah TT kalau x dijem ...

tu la pasal..klu x iols nk bergasak je dkt sini.tp kang iols cursing habis tercemar plak thread flora fauna ni.. mohon banhammer je forumer mcm ni..semua thread sibuk menyemak dgn gambar copy paste ala2 die pny gmbr..sorry tt anna, iols ot..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 10:01 PM
tu la pasal..klu x iols nk bergasak je dkt sini.tp kang iols cursing habis tercemar plak thread fl ...

Memang MN hanattt sangatt dalam forum ni.Thread perkahwinan puteri raja johor pun dia buat perangai acah2 baik kat sana.Kentut la ko :
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:09 PM
Memang MN hanattt sangatt dalam forum ni.Thread perkahwinan puteri raja johor pun dia buat peranga ...

sebabtu iols srh smod or admin ban ja mn mcm ni..hbs semua thread dkt cari die troll n provoke..  :
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2017 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 18-7-2017 01:54 PM
pokok cili tu dh siap tumbuh or benih je n kite kene semai sndr?? iols teringin jgk..lg satu iols  ...

Pokok ni melambak kat kedai klu musim CNY nok...ko beli jer sepokok..pastu ko maintain jer..hehehe
Yg kat tesco tu pokok..taknyg semai benih..tinggal ko jaga jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2017 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 18-7-2017 08:28 PM
sya nih warga emas.usah lah beri layanan saperti nih kepada sya.

Selayaknyalah nenek diberi layanan sebegini..
Setaraf dgn perangai hamjad nenek yg suka troll benang sana sini semata2 nak collext point.
Supmod @AceHand boleh tak buat something dgn forumer ni? Mod@mnaa tolong...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2017 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:50 PM
Betul apa yang @hanisbunny tu cakap..Kalau ikutkan tok segan nak serbu masuk umah TT kalau x dijem ...

Kannn..perangai hawau tp buat2 suci murni kekonon tak buat salah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2017 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Buntatt replied at 18-7-2017 10:54 PM
Sorry TT @annabellaruz2 ,tok dah lama perhatikan samdol sekor ni buat perangai PPRT..sampai ke sini  ...

Takpe tok...terima kasih sbb sama2 bg sepatah dua kata buat hamlau yg sekor nih..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah bestnya thread ni. Aku sejak dua menjak jd housewife tetap ni. Mmg suka naw2 tanam pokok bunga. Duduk teres corner lot. Sbb melaka ni panas hazab so aku nk tanam pokok2 dlm pasu supaya uma aku ni sejuk sikit. Laman aku dah selamat disimenkan oleh laki aku dulu. Sbb penyewa bising rumput asik tumbuh. So utk pecahkan simen tu x mgkn sbb tebal. Cuma nk decorate laman kasi sejuk mata memandang
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
samisfar replied at 14-7-2017 04:19 PM
Nanti bole lah share pokok apa bole halau nyamuk i stress nyamuk banyak pakai apa pun tak jln
Seje ...

Rasanya kat tesco ada jual pokok halau nyamuk ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2017 04:31 PM | Show all posts
Peya replied at 21-7-2017 04:30 PM
Wah bestnya thread ni. Aku sejak dua menjak jd housewife tetap ni. Mmg suka naw2 tanam pokok bunga.  ...

boleh jer nok..beli pasu yang saiz besar2 untuk tanam pokok..
aku masih dalam pencarian pokok bunga harum sundal malam..
tak terjumpa lagi..huhu..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2017 04:34 PM | Show all posts
Peya replied at 21-7-2017 04:31 PM
Rasanya kat tesco ada jual pokok halau nyamuk ni

aku dah  tanya pakcik google..
ni rupa pokok halau nyamuk..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-7-2017 04:34 PM
aku dah  tanya pakcik google..
ni rupa pokok halau nyamuk..

Terjumpa thread ilmiah ni....

Blh akak mnyampuk?...akk pun cari pokok halau nyamuk..cari kat google, nyamuk tak suka bau lavender....tu yg nk cari pokol lavender...tapi tak jumpa jumpa lagi....

Akk tanam pokok mint..
Tapi asyik meninggal je....pokok kesum pum tak hidup hidp....yg segar bugar pokok serai & halia je...kunyit langsung tanak hidup....

Blh anna bg petua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2017 05:29 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 21-7-2017 06:23 PM
Terjumpa thread ilmiah ni....

Blh akak mnyampuk?...akk pun cari pokok halau nyamuk..cari kat go ...

Boleh jer kak..datang cara baik, kami sambut cara baik..gituu...hehhe
aku ada try tanam lavender...tp tak tumbuh2 pun..frust betul...
pokok mint pun tak try lagi..

tp kesum, serai & halia aku tanam mmg menjadi..
senang nak jaga...
petuanya?? ala kak....aku main cucuk jer kat tanah..lepas tu soram air jer..kikiki


Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-7-2017 05:29 PM
Boleh jer kak..datang cara baik, kami sambut cara baik..gituu...hehhe
aku ada try tanam lavender. ...

Halia memula akk tanam dlm pasu...dah bertunas akk transfer ke tanah....subur anna...tapi kunyit tak mnjadi pulak...

Mint akk memula segar bugar...sehari je tak siram, terus layu & meninggal....

Nak cuba tanam cara hidroponik...senang tak yah siram pg ptg....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2017 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
@deehanania

Samapi je umah MIL td aku terus pg kat pokok2 aku..hehehe
Belek punya belek, borak punya borak..
Wahhhh....berbunganya hati aku dee...
Pokok buah ajaib aku dh start kuar putik bunga...
Punya la aku selama ni tgu pokok ni berbuah..dah hampir 2 tahun aku jaga...
Banyak pula tu putik bunga dia..
Aku share yg mana sempat jer..
Gelap weyh...pakai torch light...hehehe
X pakai flash sebab takut putik tu terperanjat..kang gugur plak..hehe

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 10:37 AM | Show all posts
nisako replied at 14-7-2017 04:52 PM
I baru tanam lemon je........... heheee yag lain pokok kaktus

Lemon tanam macam mana?
Beli ank pokok ke?

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 10:39 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 14-7-2017 04:52 PM
Kat rumah ni byk bunga kantan. Dulu yg kurus2 kini gemok2. Dulu yg xnk berbunga skg x abis makan. Ma ...

Bunga kantan tanam camne?

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2017 10:43 AM | Show all posts
Iols tanam cili..mmg semai dari biji--bukan semai sgt pon, just baling dlm pasu biji cili lama2 hidup pulak dia.
pokok kari--ni beli ank pokok dekat psr tani
mini rose--
rose jepun--
kunyit--
Tanam jenis yg nk guna skit2 aje..yang kalau gi pasor beli tak baloi sbb last2 semua kering dlm peti ais.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-7-2017 04:31 PM
boleh jer nok..beli pasu yang saiz besar2 untuk tanam pokok..
aku masih dalam pencarian pokok bun ...

Masa skolah dulu aku pernah tgk pokok ni. Bunga ni panjang2. Wangi tgh mlm. Byk kat area ampang sana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 11:23 PM GMT+8 , Processed in 0.082217 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list