CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
 Author| Post time 15-7-2017 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 01:08 PM
bunga kertas. ada terselit ulam raja. banyak betul ulam raja beranak pinak. Alhamdulillah.

Aku tak suka ulam raja..aku tgh plan nak cari tayar utk tanam ulam pegaga & mint..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2017 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 01:25 PM
bunga ulam raja

Babe, masa kecik2 dulu suka petik bunga ni..ikat susun mcm cekak..main puteri raja..   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2017 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
oak.balustrade replied at 15-7-2017 02:10 PM
Kalau u perasan, orang cina suka tanam pokok buah delima, memang menjadi, subur, tapi depa tak mak ...

Ye ke oak??
Aku pernah tanam biji delima ni dulu dalam pasu..
Biji delima yg warna merah..kat pasaraya jual sebiji RM9++..msa tu aku pregnant teringin nak makan delima yg mahal tu..hehehe
Tumbuh elok dalam pasu..bila aku pindahkan ke rumah MIL, pokoknya makin susut tak mau besar..last2 mati sbb tak jaga...nnt aku nak tanam balik..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:32 AM
Ye la...dah de yg berbunyi benang buntatt out of topic katanya...puihh..

Haha, tau xpe.. tunggu I tanam something dulu then baru boleh post kat sini. Duk rumah bertingkat2 nie susah nk bercucuk tanam.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 15-7-2017 11:15 AM
Hehe...sama la dgn aku...pagi2 mesti belek2 pokok..cakap2 dgn pokok...mcm org sewel...tp lagi sewe ...

Hahaha...lantak la org nak kata sewel kan
Janji bila pokok2 keluarkan hasil, dah kira proud mom moment tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 02:40 PM | Show all posts
keladi kemoyan pun mak iols tanam sbb semak rumah ni takde. iols rasa kan, dari tanam keladi hiasan, baik tanam kemoyan ni. ada satu lg mcm kemoyan, dia besar skit. lupa nama apa. tepus tanah kot?





Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bencinya
Nak upload pics xlps2
Hantuk yg kononnya newbie tu pun pandai:
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:20 PM | Show all posts
wah amat hebat hasil bunga sya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:22 PM | Show all posts
niat musti baik lah yer.sya berkebun niat kerna tuhan.kupu kupu dan kumbang amat gemar hisap madu dikebun taman bunga sya.sukur dapat sedekah kepada hewan .kumpol pahala

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:24 PM | Show all posts
ini hasil taman bunga sya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:25 PM | Show all posts
sayoran sega dikebun sya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:26 PM | Show all posts
sukacactus replied at 15-7-2017 03:37 PM
Bencinya
Nak upload pics xlps2
Hantuk yg kononnya newbie tu pun pandai:

usaha banyak kali,usah putos asa lah yer
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:28 PM | Show all posts
@alisa21  mari lah ke topik nih.sama sama kumpol markah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 04:29 PM | Show all posts
bunga mawar .lewat malam sya akan masok forom.com nih lagi

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
azie999 replied at 15-7-2017 03:32 PM
Haha, tau xpe.. tunggu I tanam something dulu then baru boleh post kat sini. Duk rumah bertingkat2 ...

Tak juga nok..aku beli pasu besar..buh tanah..tanam apa je yg aku nak tanam..dah besar aikit, aku pindahkan ke rumal MIL..ni pokok kurma benih dari mekah...limau kasturi sekali..     

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 15-7-2017 03:40 PM
Hahaha...lantak la org nak kata sewel kan
Janji bila pokok2 keluarkan hasil, dah kira proud mom m ...

Koleksi bunga rose jepun aku yg pelbagai..
Kalau demam pun boleh sembuh bila tgk bunga yg berwarna warni ni..
Tu bunga haper tah..lupa nama..tp wangi...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-7-2017 03:40 PM
keladi kemoyan pun mak iols tanam sbb semak rumah ni takde. iols rasa kan, dari tanam keladi hiasan, ...

Keladi ni boleh makan ke sekadar hiasan jer nok? Nampak cantik plak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2017 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai fon..tak nampak butang report dantak nampak sapa mod board ni...sesiapa pakai pc tu, tolong report roh gentayangan nih...menyemak jer...


Mod, minta pantau forumer burung hantuk yg berniat nak kumpul point semata2 nak panjat board kenamaan..

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 16-7-2017 01:43 AM
Tak juga nok..aku beli pasu besar..buh tanah..tanam apa je yg aku nak tanam..dah besar aikit, aku  ...

aah, kan.. pasu kecik2 boleh jugak. Yg besau2 memang xdpt la, x cukup space..

Wah, kurma dari Mekah. Harap2 tumbuh elok ye Anna  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.082431 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list