CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
Post time 29-9-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Limau kasturi
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunga telang. Yg ni nk bg kt org. Sbb ade sepokok lg on the other side of the house
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:17 PM | Show all posts
sukacactus replied at 25-9-2021 10:59 AM
Minat pothos, pokok biasa2, xmahal tp variegation dia stabil
Manjula pothos, daun lebar dr jenis ma ...

I pun suka pothos, senang nak jaga.
Skrg I tengah cari Queen Marble.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 29-9-2021 02:58 PM
Pokok pisang. Suke. Dpt buat goreng pisang n jemput2

Terliur nak goreng pisang plak dah
Cantik buah dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 29-9-2021 03:17 PM
I pun suka pothos, senang nak jaga.
Skrg I tengah cari Queen Marble.

Kann…
Yg jenis jade tu my son sdr mintak letak kat bilik dia 1, kat toilet dia 1
Letak dlm self watering pot, senang jaga
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:35 PM | Show all posts
sukacactus replied at 29-9-2021 03:31 PM
Kann…
Yg jenis jade tu my son sdr mintak letak kat bilik dia 1, kat toilet dia 1
Letak dlm self ...

I pun selalu propagate pothos nih, potong letak dlm air je pun bole hidup subur.
I selalu bagi nasihat kat kawan-kawan yg mana nak start jadi parents-plant, start dgn pothos dulu.

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 29-9-2021 03:35 PM
I pun selalu propagate pothos nih, potong letak dlm air je pun bole hidup subur.
I selalu bagi na ...

Haah, kalau pothos pun fail, tak payah la nak gatal2 beli pokok memahal lain plak
Anggap je bakat kat bidang lain hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2021 03:43 PM | Show all posts
MrsVeneer replied at 29-9-2021 03:58 PM
Pokok pisang. Suke. Dpt buat goreng pisang n jemput2

meols baru ahad lepas clearkan pisang nipah yg membiak subur sebelah rumah.
Yg tengah berbuah, meols tinggalkan.
pastu yg anak2 pisang meols buang separuh.
Ada la 2 tandan yg dah tua..boleh la buat goreng pisang.

Pisang lemak manis pun ada 3 tandan dah matang.
nak share dgn jiran, rumah meols sebiji je kat situ.
jiran jauh kiri kanan. lagi pun meols tak kenal sgt jiran2 sbb baru pindah.

yg sebelah tu plak tgh buat rumah taman.
Jiran2 pun ada pokok pisang gak
Meols bg je kat pekerja kontrak rumah taman tu.
Ada bangla dgn indon.
Meols panjangkan sedekah MIL meols.


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 29-9-2021 03:43 PM
meols baru ahad lepas clearkan pisang nipah yg membiak subur sebelah rumah.
Yg tengah berbuah, me ...

I love pisang nipah so much. U duk NS or Melaka. Kt Pahang pisang nipah x famous. Sini pisang goreng tepi jln s/ada pisang nangka/awak
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 29-9-2021 04:07 PM
I love pisang nipah so much. U duk NS or Melaka. Kt Pahang pisang nipah x famous. Sini pisang gore ...

Pisang nipah di kebun kecil saya banyak sebab mudah membiak. Asal nya tanam sepokok dua. Sudah banyak anak anak pokok beri kepada kawan2. Ada juga sampai ke Pahang.
Pisang nipah jantungnya boleh dimakan
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 30-9-2021 09:32 PM
Pisang nipah di kebun kecil saya banyak sebab mudah membiak. Asal nya tanam sepokok dua. Sudah ban ...

Sy ingat nk tnm jugelah. Rindu nk mkn
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara koleksi rose jepun sy.
Sy pandai tanam n siram je.
Pandai2 la dia nk cantik sdri.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
MrsVeneer replied at 30-9-2021 11:55 PM
Antara koleksi rose jepun sy.
Sy pandai tanam n siram je.
Pandai2 la dia nk cantik sdri.

Ros jepun iols ni suka nau aphid@Bena hinggap. Sedih dibuatnya bila terpaksa musnahkan semua. Klu spray racun@ubat mesti dia dtg lagik. Pastu batangnya jadi layu, kecut n putus2..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 2-10-2021 10:06 AM
Ros jepun iols ni suka nau aphid@Bena hinggap. Sedih dibuatnya bila terpaksa musnahkan semua. Klu  ...

I kalau kena bena, i bakar terus tanah  n keratan btg yg affected. Mmg mudah kena serang
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MrsVeneer at 2-10-2021 04:07 PM

Texas sage.
Kesayangan jua
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Selain cactus, minat jg ke sansevieria/lidah jin
Skrg dah masyk ke family draceana plak dah
Yihh suka2 je tukar
Yg ni kat bilik, samurai dwarf
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Rhino, dah byk kali beranak2
Pindah kan je je tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sukacactus at 3-10-2021 09:06 AM

Br je nak upload pic, ada hal plak
Karang sbg
Ok sbg blk
Ni yg kat luar, tanam dlm 1 pasu campur2
Coppertone kirkii dgn whale fin variegata
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Whale fin/masoniana dgn starfish
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Moonshine kat blkg, cleopatra kat tgh, cylindrica kat dpn skali
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.147453 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list