CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
Post time 19-7-2021 02:49 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 19-7-2021 09:44 AM
Tapi puas hatikan??

Lain macam rasa reward bila dapat rasa hasil tanam sendiri.
haha mungkin sebab yang kita beli tu ... rm2 jer ... tapi banyak ... tu yang kita kurang hargai
selamber jer kita buang kalo nampak kuning2 skit ...

yang kita tanam tu ....
haih ...
kalo boleh dengan akar2 sekali masak





Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:51 PM | Show all posts
Veneer replied at 17-7-2021 02:23 AM
Beberapa koleksi caladium yg aku ada. Masih lagi dalam proses mengumpul. Tak boleh nak stop membeli. ...
rajin nyer menanam

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 02:59 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 19-7-2021 09:48 AM
meols menanam tak pernah lagi bersukat tanah bagai..
asal ada tanah, gembur2 sikit, tabur benih,  ...
jari jari hijau la tu

sama lah ...
kita takde petua sangat pasal tanam2 ni...

eh... ada ...
kena beli racun siput ...
ni masa baru nak tumbuh tu la
kalo idak ...
huhuhu... kempunan ler nak nengok pucuk baru tumbuh

owh cili tu ...
sini panggil cili hantu ...

pedas giler

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:18 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 19-7-2021 09:49 AM
segelas jer uols..tp limau purut tu sebiji besar penumbuk.

mmg insaf ler nak minu ...
kita selalu beli jer sebab sini agak murah la jugak limau tu ...
5 biji sebesar penumbuk tu rm2


selalu lepas buat air minuman...saki baki letak dalam sabun cuci pinggan


tapi dak ler minum banyak cam uols minum tu ... pekat tu kalo sampai sakit


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:23 PM | Show all posts
annabellaruz2 replied at 19-7-2021 09:52 AM
botol merah tu buat aper uols?
Halau monyet ke?
baca2 petua ...
kata nya nak bagi kucing tak kaco tanaman ...letak la botol berisi air merah ...

huhuhu mitos semata2 ... malah makin galak pula dok kencing berak kat kebun kita


La ni kiri kanan rumah mil dah naik taman.
Monyet dengan sendirinya membawa diri mencari port baru.
monyet tak suka bunga...?



Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 19-7-2021 09:57 AM
weyh...yg ni dah jadi viral skrg.

Cantik2..member meols sanggup habis duit beli keladi2 ni .hah ...

Yaa. Viral sgt. Dulu sblum covid harga bawah Rm30 boleh dapat id cantik cantik, skrng ni Rm80-150 utk id yg biasa. Skrng ni pokok yg ada lorek lorek bak kata kamu tu a.k.a variegated plant mmg harga tgh kayangan. Tunggulah 2-3 tahun lagi, bila dah byk tissue culture.
Yang ribu riban tak mampu lagi. Huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-7-2021 02:51 PM
rajin nyer menanam

Tiba tiba rasa seronok. Sebelum ni tak rajin pun. Hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:39 PM | Show all posts
Veneer replied at 19-7-2021 03:35 PM
Yaa. Viral sgt. Dulu sblum covid harga bawah Rm30 boleh dapat id cantik cantik, skrng ni Rm80-150  ...
haha rasa rugi pulak aritu dok membunuh bunuh si dia

kalo tak boleh jual kat uols   


sebab cepat tol membiak kat sini ...

ada satu species lagi ... jenis agak besar ... ades... bunuh2 idup balik


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:51 PM | Show all posts
Veneer replied at 19-7-2021 03:36 PM
Tiba tiba rasa seronok. Sebelum ni tak rajin pun. Hahaa
ok arr tu ...

dari dok pening nak pikir apa nak buat PKP ni ...

FC buat ni untuk letak kat kebun nanti




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-7-2021 03:39 PM
haha rasa rugi pulak aritu dok membunuh bunuh si dia

kalo tak boleh jual kat uols   

Klu yang tepi longkang, paya tu bunuh je. Buat miang lebih. Hahaa

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-7-2021 03:51 PM
ok arr tu ...

dari dok pening nak pikir apa nak buat PKP ni ...

Letak rumput karpet lee. Lepastu cari batu sungai ataupun batu kelikir tu susun buat mcm bedding. Cantik juga gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:03 PM | Show all posts
Veneer replied at 20-7-2021 12:24 AM
Klu yang tepi longkang, paya tu bunuh je. Buat miang lebih. Hahaa
species macam uols kumpul2 tu la ...

ada satu cam best ... pink keliling ... ada corak akar putih ...
tapi tu la ... abes dah kena cantas

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:06 PM | Show all posts
Veneer replied at 20-7-2021 12:27 AM
Letak rumput karpet lee. Lepastu cari batu sungai ataupun batu kelikir tu susun buat mcm bedding.  ...
ni rumah kerajaan ...
jadi malas la nak mendeco sangat ...

kat rumah sendiri ada upah orang buat kan mini water fountain kat depan rumah ...
boleh dier rang santai2 nanti keliling tu


Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:09 PM | Show all posts

stevia


tanam 2 jenis pegaga






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:17 PM | Show all posts






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 05:18 PM | Show all posts

sini panggil cili hantu


strawberi



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 20-7-2021 05:03 PM
species macam uols kumpul2 tu la ...

ada satu cam best ... pink keliling ... ada corak akar puti ...

Macam tahu id nya. Awek thai aka thai beauty. Hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:05 AM | Show all posts
Veneer replied at 20-7-2021 10:44 PM
Macam tahu id nya. Awek thai aka thai beauty. Hahaa
ha`ah betul... kita tak tau nama nya ...

tanya acik google


yang ni ...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2021 02:53 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-7-2021 03:49 PM
haha mungkin sebab yang kita beli tu ... rm2 jer ... tapi banyak ... tu yang kita kurang hargai   ...

ahahaha.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2021 02:55 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 19-7-2021 03:59 PM
jari jari hijau la tu

sama lah ...

haaaa..mmg la..meols suka masak rebung tumis santan buh cili hantu ni..

mmg berapi..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 01:47 PM GMT+8 , Processed in 5.188218 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list