CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: annabellaruz2

jom kongsi gambar tanaman sekeliling rumah

  [Copy link]
 Author| Post time 21-8-2017 11:27 AM | Show all posts
sukacactus replied at 21-8-2017 11:31 AM
Cili padi ni mesti...kesukaan anna kan

harus babe....
semalam aku kutip dapat byk gak..klu kat kedai, mau kena RM2-3..
tak de masa nak tgu masak babe..
aku petik masa dah matang dan baru nak merah tu..
dah 2 kali kutip dah buah cili tu...

smlm aku punya free, dok mencangkul batas...aku semai cili, terung dengan timun pula..
tak sabar nak tgu hasil..
so hujung minggu ni dah tau apa aku nyer program..
nak siapkan tiang untuk pokok timun aku nnt...

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-8-2017 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-8-2017 11:24 AM
babe...aku baru start tanam 2-3 pokok...benih  dari MARDI..
nnt aku tgk berapa lama berbuah..
ta ...

Waa...bestnya pisang tanduk
Pisang rare jg tu belah utara ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-8-2017 11:27 AM
harus babe....
semalam aku kutip dapat byk gak..klu kat kedai, mau kena RM2-3..
tak de masa nak  ...

Betul2 pahlawan cangkul la u anna
Kat rumah ni pun sama
Cili padi yg ditanam cuma cili purple tu je
Cili padi biasa, burung tolong tanamkan
Dah byk kali juga menuai hasil
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2017 12:13 PM | Show all posts
sukacactus replied at 21-8-2017 01:00 PM
Waa...bestnya pisang tanduk
Pisang rare jg tu belah utara ni

harapnya sempat merasa hasil.. takut berebut dgn monyet jer...hahaha

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2017 12:14 PM | Show all posts
sukacactus replied at 21-8-2017 01:02 PM
Betul2 pahlawan cangkul la u anna
Kat rumah ni pun sama
Cili padi yg ditanam cuma cili purple tu ...

hang cangkul bak filem P. Ramlee - seniman Bujang Lapok... hahaha

cili purple tu untuk dimakan ker sekadar hiasan jer babe??
pedas tak??  

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-8-2017 12:14 PM
hang cangkul bak filem P. Ramlee - seniman Bujang Lapok... hahaha

cili purple tu untuk dim ...

Sama je pedas dgn cili api biasa tu tp jarang ambik sebab lebih suka tgk dia kat pokok lg...cantik!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-8-2017 02:58 PM | Show all posts
macam best jer babe??
nnt aku nak cari variasi pelbagai pokok cili hiasan la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 21-8-2017 02:58 PM
macam best jer babe??
nnt aku nak cari variasi pelbagai pokok cili hiasan la..

Aritu kat fb ada pembekal benih cili mcm2 jenis
Cari balik smlm xjumpa plak
Ingat nak kasi kat u anna
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2017 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Fig yg petik smlm...xmanis lgsg ujan2 ni
Kalau hari panas, baru manis
Tiap buah yg i petik siap timbang...sj buat rekod (nampak sgt xde keje kan)

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2017 10:06 AM | Show all posts
sukacactus replied at 22-8-2017 09:41 PM
Aritu kat fb ada pembekal benih cili mcm2 jenis
Cari balik smlm xjumpa plak
Ingat nak kasi kat u ...

ok..ye ke..sayangnya....
takpe..nnt aku try cari sendiri..thanks..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2017 10:07 AM | Show all posts
sukacactus replied at 22-8-2017 09:43 PM
Fig yg petik smlm...xmanis lgsg ujan2 ni
Kalau hari panas, baru manis
Tiap buah yg i petik siap ti ...

ahahahah...besar2 juga buahnya yer...
makan camner ni babe??


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 23-8-2017 10:07 AM
ahahahah...besar2 juga buahnya yer...
makan camner ni babe??

Belah mkn gitu je
Texture cam jambu keling yg dah masak
Anna tau ke jambu keling?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2017 11:50 AM | Show all posts
sukacactus replied at 23-8-2017 11:44 AM
Belah mkn gitu je
Texture cam jambu keling yg dah masak
Anna tau ke jambu keling?

jambu keling??
macamana rupanya tu?


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 23-8-2017 11:50 AM
jambu keling??
macamana rupanya tu?


Jambu keling ada biji besar kat tengah mcm peach tu
Kalau fig, biji dia kecik2 boleh mkn sekali

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2017 02:24 PM | Show all posts
sukacactus replied at 23-8-2017 03:24 PM
Jambu keling ada biji besar kat tengah mcm peach tu
Kalau fig, biji dia kecik2 boleh mkn sekali

jambu bol ke babe?

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 23-8-2017 02:24 PM
jambu bol ke babe?

Xtau la kat tempat anna panggil apa
Tu dah edit boh pic skali kat ats
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-8-2017 02:27 PM | Show all posts
sukacactus replied at 23-8-2017 03:26 PM
Xtau la kat tempat anna panggil apa
Tu dah edit boh pic skali kat ats

betul la tu.. jambu bol...
tempat aku sebut jambu sematung..
aku suka yg masih hijau..masam2 manis rasa dia..
klu dah merah macam tu lemak masam manis rasanya..


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
annabellaruz2 replied at 23-8-2017 02:27 PM
betul la tu.. jambu bol...
tempat aku sebut jambu sematung..
aku suka yg masih hijau..masam2 man ...


Ooo...
Texture je sama mcm jambu masak
Buah fig xde rasa masam
Rasa dia lemak2 manis tp xde la manis gila
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-8-2017 02:38 PM | Show all posts
sukacactus replied at 23-8-2017 03:30 PM
Ooo...
Texture je sama mcm jambu masak
Buah fig xde rasa masam

eh, nnt nak try la babe... sebab pokok dia tak besar..boleh la selit2 celah pokok2 yg lain tu..
almaklum tanah sekangkang kera jer tu..hahaha


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Try la
Kat umah tanam dlm pasu plastik je pun
Cukup cahaya baja semua, mesti ada hasil
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.082299 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list