CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 11977|Reply: 35

[Jenayah] "Kau tipu aku ya?" kata doktor di depan suspek utama kes bunuh Zulfarh

  [Copy link]
Post time 23-6-2017 12:56 PM | Show all posts |Read mode
Thread pasal arwah Zulfarhan dah closed eh?
Aku cuma nak share apa yg aku jumpa..
Kalau dah ada, atau tidak relevan,mohon katup jelah..

I got the write-up from
http://www.thealternatif.com/201 ... r-di-depan.html?m=1

Sejak kes kematian penuntut UPNM mula hangat diperkatakan dari 2 minggu lalu, banyak cerita daripada pelbagai versi timbul di media. Selain pemberita yang bertugas mencari maklumat dari sumber kejadian, netizen pula menjadi penyiasat dengan melihat profil mangsa dan suspek terlibat dalam kes tersebut.

Walaubagaimanapun, sehingga ke hari ini masih banyak persoalan yang timbul berbanding jawapan yang dicari. Selain kumpulan pelaku, doktor di klinik swasta yang merawat Zulfarhan pula menjadi topik bualan netizen.

Sehinggalah semalam satu artikel mengenai cerita dari pihak doktor tersebut mula tersebar di media sosial.

Walaupun doktor tersebut telah menjelaskan dia sudah menulis surat rujukan ke hospital sebanyak dua kali dan bantuan ambulans kepada pesakit, ramai yang masih menimbulkan persoalan bagaimana doktor itu masih tidak mengecam kecederaan Zulfarhan adalah daripada kesan buli?

Bagi mengelakkan tohmahan kepada doktor itu berterusan, Warga Prihatinyang mengenali dan telah berjumpa doktor tersebut tampil menjernihkan isu sebenar disebalik apa yang berlaku di klinik berkenaan.



Doktor rawat Zulfarhan seorang yang teliti


Kecederaan mangsa bukan seperti digambarkan media.
Rakan Zulfarhan menyembunyikan kesan sterika pada badan mangsa.



Rakan Zulfarhan dakwa kesan kecederaan dari bahan letupan


Rakan Zulfarhan menyamar sebagai Pegawai Tentera.
Luka yang disembunyikan telah dirawat menggunakan antiseptik



Zulfarhan dan rakan-rakannya sendiri menolak saranan doktor untuk dirujuk ke hospital.
Sebaliknya hanya minta doktor membuat rawatan awal kononnya memudahkan mereka yang membawa mangsa sendiri ke hospital.


Namun, kecederaan yang sepatutnya boleh dirawat dengan mudah menjadi parah setelah mangsa "disimpan" di rumah.
Akhirnya, doktor itu hanya mengetahui cerita sebenar setelah mangsa dihantar buat kali kedua.
Dalam penjelasan dibawah ini sebenarnya persoalan yang timbul telah terungkai.



Malah, doktor yang bersimpati dengan keadaan arwah sanggup memberikan 75% diskaun daripada bil rawatan asal.




"Kau tipu aku ya?" kata doktor itu kepada suspek.



Orang yang baik memang senang tertipu.
Doktor itu mempunyai sebab tersendiri untuk tidak berhadapan dengan media.
Namun, penjelasan ini sudah cukup menjelaskan cerita sebenar apa yang berlaku ketika rawatan awal di kliniknya
.
- The Alternatif


--------------------------------------------------------------------------------
Kalau ada apa-apa update pasal kes ni tag aku tau..
#Justice4Farhan

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 12:58 PM | Show all posts
good thread

aku harap forummer dapat focus pada tajuk....

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 01:02 PM | Show all posts
masih adalah thread tu...dah msk Vol.6 pun...

https://mforum.cari.com.my/forum ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 23-6-2017 01:06 PM

Tapi kabarnya doktor2 di kelinik assalam itu memang hauk kan berdasarkan pengalaman peribodi porumers? Adakah kemungkinan karangan ini punya elemen fabrication untuk kaver kekhilafan dokotor?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 01:06 PM | Show all posts
sian doc assalam,

kena tipu dengan student,

doc pelatih ke doc terlatih ni..

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Anggaplah kes arwah farhan ni sebagai satu petunjuk daripada Allah yang membuka segala keganasan and ketidakjujuran UPNM selama ni yang asyik backup diri sendiri. Selama mana boleh bertahan..akhirnya apa yang salah terungkai jua. Semoga keadilan dapat diperoleh dari kes ni. Bukan setakat pembuli..tetapi pentadbiran tu sendiri yang membenarkan keganasan kononnya bertujuan nak tingkatkan jati diri konon....patut dihakimi jua. Semoga cukup2lah nak membuli..nak mendera..nak tunjuk hebat....lupakah kita tentang kehabatan yang Satu tu. Doakan arwah tenang di sana.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekarang, penipu & pengscammers sophisticated la. Siap buleh menyamar jadi pegawai lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:29 PM | Show all posts
percaya je doktor tu boleh tertipu dengan lakonan mereka..
macam la korang tak berpengalaman tipu doktor nak mintak mc
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku bengang tred dodol kena katup:

walaupun dodol mudah sentap tapi trednya banyak info dan fokus kepada siasatan doktor berbanding tred official arwah farhan yang lebih kepada mainan emosi.

Apapun, aku sendiri rasakan sama macam chazey..karangan berbentuk nak selamatkan diri. So what doktor tu buat amal warga prihatin, projek pelangi bagai?? Nak tunjuk doktor tu baik? Bukanada kena mengena dengan farhan pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:34 PM | Show all posts
Kau tipu aku ya? lalu suspek utama terus tunduk dan menangis.


                                                               
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin menarik kes arwah farhan ni nampaknye.  Budak2 pbunuh ni mmg otak syaitan :zz
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Doktor ni mude ke tua
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:53 PM | Show all posts
achik2009 replied at 23-6-2017 01:02 PM
masih adalah thread tu...dah msk Vol.6 pun...

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread ...

thread gossip don't count


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:54 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-6-2017 02:29 PM
percaya je doktor tu boleh tertipu dengan lakonan mereka..
macam la korang tak berpengalaman tipu d ...

Win...


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Doktor tu pompuan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 02:58 PM | Show all posts
chazey replied at 23-6-2017 01:04 PM
Tapi kabarnya doktor2 di kelinik assalam itu memang hauk kan berdasarkan pengalaman peribodi porumer ...

thread dodol dah cukup baik. banyak info tapi sayang ghaib.

setuju this second attempt macam ada tambah perisa but OK lah dari takde langsung....


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 03:13 PM | Show all posts
thread dodol ditutup kerana dia terkenal mudah sentap, tak tahan provoke dan hati tisu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi yang viral kat fb tu kata Hari & budak nama boy tu dalang disebalik pembunuhan farhan ni. I pun naik blur baca artikel tu. Apa benar?
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 04:03 PM | Show all posts
so kalau support warga perihatin? terus doktor bingai korg tu jd bijak...dr kena hencap terus nk dpt pujian...g mampos...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2017 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Justice4farhan

Bodoh melantun...kalau more than 40%burn mmg kena refer hospital esp kalau klinik ko hauk

Bodoh melantun ke2 ..kalau cedera letupan di pd..mestilah bawak hospital tentera...jadanya nk bawa keklinik swasta
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 10:58 PM GMT+8 , Processed in 0.111431 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list