CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 34587|Reply: 269

akhirnya saya jadi janda, bebas dari belenggu lelaki ketagih forum

[Copy link]
Post time 4-6-2017 04:31 PM | Show all posts |Read mode
10 tahun lebih, lebih dari 10 tahun, suami sehari suntuk berforum. di dalam forum ini. bod isu semasa. saya tahu sebab dalam masa 10 tahun suami berkampung di cari forum, saya dah berpuluh kali cek history pc. penuh dgn history bod isu semasa.
usia perkahwinan kami lebih 15 tahun, awal2 sungguh bahgia, suami penuh kasih sayang. tapi, sejak dia kenal forum, bermula kisah dunia forumnya. hidupmati, dari awal pagi hingga ke malam, saya tak terbayangkan ada manusia yang boleh duduk berejam2 didepan komputer bertahun2. social kami dalam rumah seperti orang asing duduk menyewa bilik. suami di meja makan ruang tamu, sementara saya di dapur mengemas, basuh baju, memasak, mop lantai, gosok baju. semua kerja rumah saya buat sendiri sedangkan sepanjang saya aktif buat kerja rumah, si suami hanya duduk berforum sambil tersenguh2 sendiri tak berganjak dari kerusi.

dalam 10 tahun tu, sudah berpuluh kali suami tukar tukar kerja, tak ada satu yang tetap. seingat saya 4 ke 5 kali diberhentikan sebab salahguna komputer syarikat untuk berforum. income??? berbulan2 saya tanggung rumahtangga hasil jaga 4 orang anak2 jiran. dapat 2ribu sebulan. dari hasil itu saya jimat cukupkan apa yang terdaya. suami bial mengganggur, pada dia itu alasan terkuat untuk lepas tangan dari beri nafkah rumahtangga. tapi dari post2 suami di forum bod isu yang pernah sempat saya baca, dia la orang yang paling bagus dalam dunia. hukum hakam agama islam, semua di tahu, uztad2, para alim ulamak, jais, jakim semua tak betul. hanya pandai balut kepala atas kepala bawah terlepas. lebih kurang itu yang diulang macam kaset rosak. tiap kali bila saya minta duit ( jarang saya mintak kalau tak terdesak, sebab kalau mintak mesti kena hamun ) dia kata dalam islam tak ada ayat khusus yang mewajibkan suami sediakan nafkah untuk isteri bila suami sendiri tak cukup duit. lepas tu seperti orang ialang waras, dia jerit takbir.

tapi, kehidupan kami, ekonomi kami, rumahtangga kami retak menanti pecah. muka saya pernah pecah, hidung saya pernah retak dibelasah bekas suami.

takbirrrrrrrrrr.

selepas sebulan lebih bercerai, terasa tenang menjalani kehidupan masa depan bersama anak2.










Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Wife sapa kah puan ini apapon...tahniah kerana berjaya membebaskan diri dari belenggu neraka dunia...moga puan ketemu bahagia dan ketenangan akan datang...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-6-2017 04:47 PM | Show all posts
siputsedut replied at 4-6-2017 04:39 PM
Wife sapa kah puan ini apapon...tahniah kerana berjaya membebaskan diri dari belenggu neraka d ...

aaminn, tq. saya akan cuba kuatkan jiwa dan tabahkan hati.


Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Puan bgtau pada kami lelaki mana yg dayus tu puan?? Bgtau je, jgn takut. Aku forum forum gak. Haishh panasnya hati baca
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 04:58 PM | Show all posts
Mcm biasa tgk ayat balut kepala atas kepala bawah terlepas nih...

hmmm...sape ye..

betol la tanggapan selama ni, banyak fake dan faker dlm forum.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku skrg nak tau siapa la bekas suami tt ni. Bertabahlah tt. Selamat berbuka. Aku tengah berbuka ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 05:40 PM | Show all posts
suami apa cenggitu.. puiihhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 05:44 PM | Show all posts
suspek :

1) rashiman
2) rashiman
3) AnakGuaMalaca
4) Peyno
5) Lava
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 05:56 PM | Show all posts
tahniah kak
lepas ni jangan pilih lobai lg pilihlah yg sederhana
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-6-2017 09:44 AM
suspek :

1) rashiman

Aiyo.. wujud lagi kah Peyno? Ingatkan dah lama mampos..  
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
aku.semut.merah replied at 4-6-2017 05:34 PM
Aku skrg nak tau siapa la bekas suami tt ni. Bertabahlah tt. Selamat berbuka. Aku tengah berbuka ni  ...

Amboiii cik semut... siap gtau lagi tgh bbuka awal...  
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
aqissa replied at 4-6-2017 06:39 PM
Amboiii cik semut... siap gtau lagi tgh bbuka awal...

Sorry      

Korang x lama lagi tu.

Selamat berbuka  
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 07:03 PM | Show all posts
Themilo replied at 4-6-2017 05:59 PM
Aiyo.. wujud lagi kah Peyno? Ingatkan dah lama mampos..

dia dah tukar department bahagian perodua myvi dulu masa kt proton boleh main forum ni kt perodua sibuk bekerja xsempat masuk cari forum
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
wah wah wah
btol ka ni puan?
iols x caya lah..forumner dalam ni semua perfect tau...
kepala bana pun berbalut
kaya...kete besor...karier bagus
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
puanM replied at 4-6-2017 04:31 PM
10 tahun lebih, lebih dari 10 tahun, suami sehari suntuk berforum. di dalam forum ini. bod isu sema ...

Puan M. ..

Sile dedahkan siapa suami kamu tu. Hari tu kamu ade tegur dia khen . Acu kamu pm aku kalau X berani dedahkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-6-2017 07:03 PM
dia dah tukar department bahagian perodua myvi dulu masa kt proton boleh main forum ni kt per ...

Pandaile kamu fitnah peyno. Bulan puase ni wei
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
puanM replied at 4-6-2017 04:31 PM
10 tahun lebih, lebih dari 10 tahun, suami sehari suntuk berforum. di dalam forum ini. bod isu sema ...

Tolong bgtau sape bekas suami kamu. Aku takut nanti dia cube mengorat forumer perempuan bgtau dia kaye baik semua.  Dedahkan je :
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:10 PM | Show all posts
sebu1 replied at 4-6-2017 08:04 PM
Pandaile kamu fitnah peyno. Bulan puase ni wei

bulan puasalah syaitan kena ikat.. sebu1 = peYno
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-6-2017 08:10 PM
bulan puasalah syaitan kena ikat.. sebu1 = peYno

Fitnah lagi : tibe2 aku tukar jantina   
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:51 PM | Show all posts
sebu1 replied at 4-6-2017 08:13 PM
Fitnah lagi : tibe2 aku tukar jantina

teka je lah, peYno last dengar kt perodua department.. mungkin dh naik pangkat jadi driver uber myvi high beam proton kebanggan dia dah di jajah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 04:24 PM GMT+8 , Processed in 0.127769 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list