CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 78694|Reply: 2621

G.A.H. ND V8 -Jom makan popcorn sambil layan DRAMA #MAKJANDASORAKEPITKAKIPEMBULI

   Close [Copy link]
Post time 12-5-2017 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Edited by achik2009 at 13-5-2017 09:48 AM

Jom kita sambung sembang di sini sambil makan popcorn...

\

Gambar hiasan...


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-5-2017 08:49 PM | Show all posts

kakifoto_  SESUATU YANG ANDA TAK TAHU TENTANG | NORA DANISH
Assalamualaikum...
Sepanjang mengenali Nora Danish beberapa tahun yang lalu, terlalu banyak perkara positif yg Abg belajar. Dikelilingi orang yang positif, menjadikan kita bersemangat & ingin maju.Corat-coret ttg Nora Danish yg mungkin korang tak tau.


1) Kenapa Abg suka jadi photographer utk Nora Danish? Nora Danish sorang insan seni yang Abg sanjungi sebab pandai menghormati orang, tak pernah post status kontroversi. Respect!


2) Abg memang berurusan direct dengan Nora. Tak payah pakai PA ke Manager ke. Senang. Bila kita msg, dia pasti reply secepat mgkin kalau dia tak sibuk.


3) Bekerja dengan Nora, dia sgt2 appreciate kita. Walaupun Abg photographer biasa, tapi dia memang respect kerja kita. Dia percaya hasil kerja kita. Dia tak pernah suruh Abg amik gambar itu , shoot ini, dia biarkan kita kerja ikut kreativiti kita. Tak tension mcm ni! Kerja dengan Nora adalah suatu keseronokan.


4) Kami tak ada jurang antara photographer & selebriti. Kalau shoot masa kenduri, time makan, dia suruh Abg makan. Nora buat kita mcm keluarga. Kalau shoot dilokasi , kalau Abg dtg awal dan Nora nak makan , dia ajak kita makan sekali. Kalau nak jumpa nak bg file, dia ajak dekat restoran supaya Nora dpt belanja kita makan. Rezeki untuk dikongsi katanya.


5) Teringat sebuah post, oleh Nora suatu masa dulu ttg "BE A GOOD PERSON BUT DOT WASTE TIME TO PROVE IT". Apa yg dikongsikan dalam post tu bukan setakat sebuah kata2, tapi dizahirkan dengan cara & layanan terhadap kita. Itulah ND. Bekerja dengan Nora adalah pakej, kita dibayar gaji beserta promosi free! Tgklah kalau kerja dgn ND sebagai team, semua crew akan dipromote kat IG dari MUA, designer, crew fotografi & videografi. Bestkan!


6) Nora Danish adalah sejenis yang bila bekerja, dia buat kerja dia. Dia tak suka burukkan orang atau bercerita tentang keburukan orang diwaktu terluang. Habis kerja, masa utk keluarga.


7) Bekerja dengan Nora Danish, tak stress. Bila shoot event & ND dtg sebagai selebriti jemputan, ND siap pesan kat Abg, Abg boleh shoot rakan2 artis yang lain juga & dorang boleh dapatkan gambar terus dari Abg. Baik sungguh kan dapat rakan artis mcm ni










Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:51 PM | Show all posts
Park sini dulu..nak cari popcorn dulu ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cik76 at 12-5-2017 08:57 PM

Ok dah masuk dah...

Ooo itu la yg statement yg kakifoto share...tkasih paste kat sini achik...

Byk tu 7 perkara baik  yg ada pd nora yg  kakifoto nyatakan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Parking dlu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:02 PM | Show all posts
check in...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2017 09:04 PM | Show all posts
Edited by achik2009 at 12-5-2017 09:06 PM

THROWBACK...

1. Drama tentang kucing hilang...



'Brad' pulang ke pangkuan Fasha

KUALA LUMPUR - Kucing kesayangan Fasha Sandha Hasan, 24, yang dicuri dari kediamannya di Ampang, Ahad lalu selamat dipulangkan ke pangkuannya malam tadi.

Menurut Fasha, 'Brad' nama kucing yang dibeli dengan harga RM2,000 tiga tahun lalu dihantar sendiri oleh empat lelaki yang mencuri kucing tersebut pada pukul 9.50 malam.

"Empat lelaki berumur 20 hingga 30 tahun memohon maaf dan memberitahu mereka telah insaf dengan apa yang dilakukan mereka," kata Fasha.

Katanya, beliau ditemani ahli keluarganya telah meluangkan masa kira-kira sejam bersama empat lelaki terbabit bagi menyelesaikan masalah tersebut.

Berikutan itu, Fasha memberitahu, beliau telah memaafkan keempat-empat lelaki itu yang juga merupakan jirannya.

"Saya maafkan kesemua mereka dengan ikhlas hati saya dan terima kasih juga kepada media yang menyiarkan kehilangan 'Brad'," katanya.

Ditanya niat empat lelaki itu mencuri 'Brad', Fasha memberitahu, mereka sebenar memang berniat mengambil kucing tersebut, tetapi tiba-tiba mereka merasa takut setelah berita kehilangan 'Brad' disiar secara meluas.

Selain itu, katanya, keempat-empat lelaki itu juga menjadi lebih takut apabila mengetahui rumah teres dua tingkat miliknya dilengkapi kamera litar tertutup (CCTV).

Akhbar semalam melaporkan, kucing Fasha hilang selepas rumahnya diceroboh empat lelaki menunggang motosikal Ahad lalu.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/co ... 6.htm#ixzz4grxPSHPE
Hakcipta terpelihara



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2017 09:11 PM | Show all posts
THROWBACK

2. Drama tentang kereta mewah hilang....


Kereta BMW 325i Fasha Sandha hilang

Oleh KHAIRUL AMRI HASSAN dan NOR SHAFAWATI YUP
berita@kosmo.com.my


KUALA LUMPUR - Pelakon terkenal, Fasha Sandha mengalami kerugian kira-kira RM300,000 apabila kereta jenis BMW 325i miliknya lesap, dipercayai dicuri di kawasan letak kereta Jalan Wangsa Delima berhampiran pusat beli-belah Wangsa Walk, di Wangsa Maju di sini semalam.

Menurut sumber, dalam kejadian kira-kira pukul 3.40 petang itu, Fasha, 27, yang ditemani ibunya dikatakan meninggalkan kereta itu untuk ke salun Chinta miliknya yang terletak berhampiran premis tersebut.

"Fasha yang keluar semula menuju ke arah keretanya 10 minit kemudian terkejut apabila mendapati kereta BMW 325i berwarna putih miliknya telah hilang," katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Jelas sumber itu, satu laporan polis telah dibuat oleh Fasha di Balai Polis Wangsa Maju berhubung kehilangan itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 379 Kanun Keseksaan kerana mencuri.

Sementara itu, Fasha yang ditemui pada majlis pelancaran filem terbaharu lakonannya, Penanggal mengesahkan kehilangan kereta tersebut.


Credits: kosmo.com.my
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2017 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sado walaupun tgh bercuti iols rasa mst jiwa dia xtenang..asik2 tgok fon..pikir karangan lg lps ni..nk ss org2 yg konon sokong dia..lama2 boleh jd sewel..ntah2 dia lg stress dr nora..sendiri buat drama sendiri stress
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in.

I sampai sekarang tak faham macam mana followers boleh senang2 percaya karangan dia ni.
Macam lah dah confirm2 sangat salah Nora.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
akak dah dm nd wish good luck
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
aku rasa sajat n jakel kena buat statement...jgn diam je! aku rasa sajat yg lebih2 ni...provoke si pasah tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:56 PM | Show all posts
kakiah12 replied at 12-5-2017 09:31 PM
akak dah dm nd wish good luck

same  here.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:57 PM | Show all posts
febreze replied at 12-5-2017 09:49 PM
aku rasa sajat n jakel kena buat statement...jgn diam je! aku rasa sajat yg lebih2 ni...provoke si p ...

pondan lah katakan
mulut mengalahkan perempuan sejati
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ned tunjuk gbr pc kat instastory dia. an elderly guy tgh beckp, ntah tak kenal sape. ps norita pun ada. kalau pc psl hal smlm, jap lagi keluar la cerita.

no voice, just pic
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
My fren ada masa kejadian tu n she side fs. But I wait n see jer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2017 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
febreze replied at 12-5-2017 09:49 PM
aku rasa sajat n jakel kena buat statement...jgn diam je! aku rasa sajat yg lebih2 ni...provoke si p ...

Setuju ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bengang betul Nora Danish

Nora (kiri) mahu ambil tindakan. FOTO Instagram
       



WhatsApp



Share

Syafil Syazwan Jefri
syafil.syazwan@hmetro.com.my


“KALAU saya nak halau dia dari majlis, kenapa sekarang? Kenapa tidak lapan tahun lalu?”

Demikian jawapan pelakon, Nora Danish ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Fasha Sandha menerusi Instagram semalam, yang mendakwa seorang artis dipercayai Nora akan menarik diri dari majlis pertunjukan fesyen itu sekiranya Fasha turut hadir.

Nora ketika dihubungi berkata, dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang berhubung perkara itu.

Nora juga meluahkan rasa terkilannya dengan sikap netizen yang disifatkannya berat sebelah.

“Sesetengah orang menyalahgunakan kuasa media sosial untuk perkara yang negatif. Saya kesal dengan tindakan segelintir netizen yang cepat menghukum dan hanya mendengar kenyataan daripada sebelah pihak.

“Buli di alam siber juga harus dihentikan. Tindakan seorang blogger yang melaporkan perkara itu secara berat sebelah juga mengecewakan saya. Saya juga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya,” katanya.

Fasha menerusi Instagramnya semalam memuat naik status yang mendakwa ada artis yang jenamanya turut terbabit dalam pertunjukan fesyen itu akan menarik diri sekiranya Fasha hadir.

“Pada mulanya pihak pengurusan jenama artis itu tidak mahu saya hadir ke majlis itu, tetapi mereka kemudian menukar fikiran dan membenarkan saya hadir.

“Saya benar-benar keliru dan kusut dengan situasi terbabit,” tulisnya di Instagram.
Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 12 Mei 2017 @ 4:41 PM
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2017 10:33 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
akak rase yg kate saksi kejadian tu...mungkin la betul benda tu jd.tp adakah permintaan itu dr ND utk halau fs tu yg kita tak tau...mungkin org tgh guna alasan tu utk halau fs takut nd x selesa since dorg ade case sebelum ni ke...sbb tu ned ckp ND sndr tak tau kes tu sampai la fs kepoh kt ig pagi semalam. jd kes ni antara org jakel dan org tgh yg menyampaikan akak rase la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 12:36 PM GMT+8 , Processed in 0.094840 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list