CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6429|Reply: 48

Pengalaman sendiri

[Copy link]
Post time 6-5-2017 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Maaf i x pandai sgt nk karang cerita..tp ni pnglman sndri..n skrg pon msh misteri..i dlu jnda..Pastu kwen dgn suami bru yg merupakan bujang..muke prkhwnan tidak LA disukai mertua mngkin Sb i ni jnda...smpai skrg pon idak lah i tau die x suke atau pom dh suke dkt i. ..mule perkahwinan semuanya ok je..walaupon kdg org acuh x acuh dgn i..shngga LA i brslin n brpntg dkt kg mrtue..hri prtme brslin tu..ada ank sdre mrtue i dtg mlwat..n twrkn dri die nk urut i..Sb Xmo tnjuk kekwat..i trutkn jela..hri die mrgut tu rse skit sgt bdn..n esk pg bile bgun tdo tu penuh lebam mcm cakaran disuruh bdn..lps tu i trs mmg xnk urut dh..i bg MCam2 alasan..tp i prsn LA Slps kjdian tu .bile trsrmpk dgn ank buah mrtue i tu dkt kg..die mcm mengelak dari pndg i..Slps kjdian tu smua ok je..shngga suatu hari..i dgn suami g rmh akak ipar(janda).scra Kbtln bekas suami die ada dlm blik akk ipar i ni..suami i trs pkul bekas abg ipar die..n panggil abg2 die yg tnggl brdktan dkt rmh tu sbgai aksi..kmi nk report sbnrnye..tp bpak mrtue i xbg Sb tkut malu..bks abg ipar die ni sbnrnye dh kwen lain dgn org Indon....sb tu suami i x suke akk die brhgan dgn ex suami die tu..pas blik dri rmh tu..kami berempat yg ada di malam kjdian trs DPT Bermcm2 sakit..skit misteri..1 malam i mimpi dikejar ular dgn babi..n Mlam tu jgk suami i ni mimpi berlawan dgn ular..smpai trbwk2 luar mimpi die pkul i scra x sdr..Pastu kami dh mula diganggu..MCM2 bnyi dkt rmh..dipendekkan crte kmi berubat dkt Klang..org tu ckp kmi ni dh trkne..i mcm ssh nk cye..tp i ttp brbt..kjp i skit..kjp i elok..n smpai 1 tahap tu mmg i skit lame..smpai keguguran..i brbt..ada sorg tu ckp i dh kne ilmu tnduk dgn akk ipar(janda)..tp i dpt brthan Sb ktenye suami I ni ada saka keturunan..aduh...tp  kes i ni mcm pelik..bile berubat..i akan elok..tp lame skit..i akan skt semula..dh sthun ni i sht..xde sakit2 dh..now skrg Mstri jdi blik..suami i kje jauh...smggu skli je blik..minggu lps hri sbtu i dh tau die nk blik...i Coll tnye blik pukul brpe..die ckp blik kul 5..i bdget dlm kul 6 die akn sampai..Kbtln ptg tu hjn rbut..10 mnt sblm kul 6 ank i dgr org ktuk pintu n pggil nama die..(sbjik suara suami)tp bile buka pintu xde org...i dh mula cuak..tgk prking xde moto suami..xlame lps tu dgr moto smpai..bru suami i sbnrnye yg blik..pas kjdian tu kami dkt rmh ni rasa tkut jgk..   bdn i pon penuh lebam2..ada ke sesiapa yg leh scan dri jarak jauh ke utk tgk dri i n rmh ni..maaf ye klo sape xphm dgn crta i..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2017 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
insyaAllah saya boleh bantu utk scan, whatsapp saya 0167000946
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
aduh. banyak betul shortform. lepastu ayat tunggang terbalik payah la ai nak paham. huhu. nak komen pun tak tau nak komen ape
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg kalo mimpi2 ular bagai tu petanda xbaik kan?? Seram jgkk
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MarkJubek replied at 6-5-2017 03:45 PM
aduh. banyak betul shortform. lepastu ayat tunggang terbalik payah la ai nak paham. huhu. nak komen  ...

Aku pun x faham
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x faham.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
semput kak baca. Susah nk paham.. Sorry
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bbnu mana ni? Skolah dlu tak belajar buat perenggan eh? Dgn short form segala:zz
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram juga cerita tt ni. Harap bersabar dan jgn tinggal amalan wajib, selalulah baca Manzil/ ayat Ruqyah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-5-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 6-5-2017 11:05 PM
Seram juga cerita tt ni. Harap bersabar dan jgn tinggal amalan wajib, selalulah baca Manzil/ ayat Ru ...

Tadi i dh pm sorang pengamal perubatan..ktenye i kne santau
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 6-5-2017 11:28 PM
Tadi i dh pm sorang pengamal perubatan..ktenye i kne santau

Cpt2 berubat..jgn tunggu lama2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dik.jgnla shortform kalau nak bercerita..type elok2 ni.ada LA...tiba2 huruf besar...aku ingatkan shortform td..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
gebugebas replied at 6-5-2017 11:28 PM
Tadi i dh pm sorang pengamal perubatan..ktenye i kne santau

Hebat nya dari pm terus boleh scan2 bgitau sakit apa..jap g mintak bayaran pulak klo nk buang2 antu katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah jugak nak paham sis
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
beautifulliar replied at 7-5-2017 10:32 AM
Hebat nya dari pm terus boleh scan2 bgitau sakit apa..jap g mintak bayaran pulak klo nk buang2 ant ...

Tu la..senang sangat..sama ada dia betul2 tipu tak tau apa @ pakai khadam...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis pegi ja darussyifa..rasanya setiap negeri ada kot...selain itu baca 3 qul, ayat qursi, alfatihah..solat di awak waktu, jaga pekerti, akhlak...buatlah solat2 sunat...selebihnya pergantungan hanya pada dia Yang Maha ESA...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-5-2017 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Teemah88 replied at 7-5-2017 04:04 PM
Tu la..senang sangat..sama ada dia betul2 tipu tak tau apa @ pakai khadam...

Aku mmg pyh skit nak caye bab2 scan dr jauh ni..melainkan jumpa perawat tu depan2 tapi tgok perawat gk..penah gk mimpi bukan2 and g berubat tapi hmmm entah la mcm tak yakin pun ada..si perawat tu pun kejap claim aku ni kena sihir paksa aku minum air jampi kononnya nanti muntah keluarkan brg2 sihir..sudahnya tak muntah2..pastu dia konar kot lain takde sihir tp antu saka pulak.tarik hantu isi dlm botol bgai tgok keadaan mcm syok sendri pun ada.sudahnya aku tak sambung berubat sbb mcm2 ritual die buat which is aku rasa more to syirik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I nak baca bagi habis tapi pls tt nnti kalau nak buat cerita panjang, perenggan dan jgn guna banyak shortform yg confuse kan org ok?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama dgn kes saya lah. Berubat, dalam setahun tu sihat walafiat, pastu sakit balik. Lately selalu mimpi ular, tapi ular tu tak kacau. Just duduk menampakkan diri je.

Paling kerap, 4-5tahun kebelakangan ni saya selalu mimpi berada di tempat tinggi sampai rasa gayat. Macam naik tangga bangunan tinggi, tangga tu takda penghadang, so automatik rasa gayat sampai terjaga.

Last saya berubat awal 2016, lepastu takda dah berubat. Dulu ada jugak buka thread, tapi tiap kali tulis entry jadi balik sakit2 lama. Terus stop story kat org pasal saya kena sihir. Kalau kita rasa dah sembuh, jangan hebahkan coz nanti dia datang balik.
Ustaz Syarhan kata, ular dan gayat ni petanda sihir dan hasad dengki. Atau lebih tepat, musuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:38 AM | Show all posts
Motif takder perenggan ngan perkataan short form a.k.a sms?

Mohon edit kalo nak tacang... Haku memang tak baca kalo dh gini rupanya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-3-2023 05:25 PM GMT+8 , Processed in 0.128074 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list