CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1310|Reply: 1

caesor perjalanan jauh

[Copy link]
Post time 5-5-2017 04:46 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,

sy sekarang tgh pregnant anak first 29w, tp sejak sebelum kehamilan sy dh ada darah tinggi dan sejak awal hamil hingga sekarang sy amalkan ubat darah tinggi , dos tak tinggi menurut doktor hanyala minimum dos dan alhamdulillah sepanjnag tempoh kehamilan bp saya terkawal.

DR ada bgtau saya akan bersalin pada 37W sbb darah tinggi( mcm kemungkinan besar caesor je )

soalan nye..
Insya Allah saya akan bersalin di hospital seremban dan suami akan hantar berpantang ke kg halaman di kota bharu kelantan. memandangkan trip nye pjng ..dalam 7-8 jam, sy perlu tunggu brapa lama untuk dihantar pulang ke kampung dengan kereta , risau dekat luka caesor atau kesan kt luka.
sapa ada pengalaman.minta nasihat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam TT..
Kalau czer, agak2 lpas seminggu ok kot..sbb kalau baru2 lg mmg ngilu ooo.. Nak2 kalau lama2 dlm keta..pesan kt asben pun bwk lah keta elok2 nnti..jgnlah nnti trlanggar lubang etc..mmg perit sikit rasa kt tmpat czer tu kalau bergegar..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.086509 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list