CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 15361|Reply: 139

Ifa Raziah Mula Berhijab..............Hanya Setiap Jumaat

[Copy link]
Post time 5-4-2017 02:27 PM | Show all posts |Read mode
SEBELUM ini penyanyi dan pelakon Ifa Raziah kelihatan cantik berhijab ketika menghadiri satu majlis di Kelantan.

Penyanyi lagu Ser Ser Ser itu mengakui selesa berhijab namun hatinya kini masih belum sepenuhnya mahu berhijab tetapi tidak menolak akan ke arah itu dalam masa terdekat jika seru dari Maha Esa tiba.

Sebuah portal hiburan mendedahkan Ifa atau nama sebenarnya Saripah Raziah mengakui sudah mengenakan hijab tetapi hanya pada hari Jumaaat sejak empat bulan lalu.

Ujarnya, itu adalah sebagai cara untuk dia melatih diri sebelum berhijab penuh.

“Ramai orang tak tahu sebenarnya sebelum orang nampak saya berhijab di salah satu majlis di Kelantan tempoh lalu, saya dah mula berhijab sejak empat bulan lalu.

“Namun saya hanya bertudung setiap hari Jumaat selama ini.

“Ia merupakan salah satu cara saya untuk muhasabah diri selain mahu membiasakan diri ke arah berhijab,” katanya yang enggan terburu-buru untuk berhijab.

Ifa turut memberitahu dia tidak akan meninggalkan karier seninya meskipun sudah berhijab kelak. – MYNEWSHUB.CC

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 02:29 PM | Show all posts
konsepnya, di malaysia amalan cuma dicatit setiap hari jumaat sis
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
rosasa replied at 5-4-2017 02:29 PM
konsepnya, di malaysia amalan cuma dicatit setiap hari jumaat sis

Sis sari bila lagi??    
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
humm..boleh laaaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2017 02:31 PM | Show all posts
rosasa replied at 5-4-2017 02:29 PM
konsepnya, di malaysia amalan cuma dicatit setiap hari jumaat sis

Another konsep, Tuhan cuma ada kat Malaysia. Kat luar negara Tuhan takder
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:32 PM | Show all posts
hari jumaat penghulu segala hari..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2017 02:35 PM | Show all posts

Maybe sheols taknak jadi macam retis yang tetiba berhijrah secara mendadak tapi hati tak tetap. Kot?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:36 PM | Show all posts
Edited by addamnor at 5-4-2017 02:39 PM

Sister2 kepam di cari everyday tak kira hari waima jumaat ke bulan puasa ke aktiviti kepam mencerca mengumpat go on tiada slow down kaedahnya. Masing2 dgn konsep terlupa tuhan itu wujud pula bila baca posting cercaan/ assumption masing2 especially di thread fyn jamal, neelofa, fazura, nowa denis, fasha sandha , che ta, rita rudaini and a few others
Adakah sis kepam forum cari mengamalkan pendekatan less hypocrite dlm diri masing2?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 02:39 PM | Show all posts

makan dalam sungguh soalan sis ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:39 PM | Show all posts
mieymiey replied at 5-4-2017 02:31 PM
Another konsep, Tuhan cuma ada kat Malaysia. Kat luar negara Tuhan takder

cc : bekah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:42 PM | Show all posts
Masih ketat lagi tu, makcik oii..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:43 PM | Show all posts
kawan sepejabat iols pulak, pakai jubah setiap jumaat, walaupun tidak berhijab.. memula iols ingatkan dia pakai baju pompuan mengandung, rupa-rupanya jubah.. gigih nak memakai jubah walaupun kepala tak ditotop..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:55 PM | Show all posts
Alhamdulillah..syukur la melatih diri berhijab walau hanya hari jumaat je..cantik dan berganda muda ifa raziah ni pakai tudung. Moga2 lepas ni berhijab terus..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:59 PM | Show all posts
jumaat saje ye.....harap2 mati pn jatuh pada hari jumaat
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
At least dia bertudung........ di hari jumaat

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 03:19 PM | Show all posts
Xpe la.. cuba2 dulu. jgn tergesa2 lalu menjadi ukasah pulak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau betul nak berhijab nnt, baju tu sila longgarkan skit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-4-2017 03:34 PM | Show all posts
azimodin replied at 5-4-2017 03:19 PM
Xpe la.. cuba2 dulu. jgn tergesa2 lalu menjadi ukasah pulak.

Elyana kalau tak silap sheols pun bertudung hari Jumaat, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 5-4-2017 02:43 PM
kawan sepejabat iols pulak, pakai jubah setiap jumaat, walaupun tidak berhijab.. memula iols ingatka ...

Tak tau plak jubah ni wajib pakai tudung. Wajib ke? Aku rasa mmg byak je yg pkai jubah tp tk brhijab
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 03:53 PM | Show all posts
di mata iols, beliau cantik bertudung tapi iols bukan species acik kepam di IG yang memaksa orang lain bertudung demi memuaskan hati iols.... tepuk dada tanya citarasa fesyen sendiri..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 06:16 AM GMT+8 , Processed in 0.101474 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list