CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4492|Reply: 15

Embed VIMEO code dalam forum CARI

[Copy link]
Post time 30-3-2017 03:44 PM | Show all posts |Read mode
Salam pakar2 IT sekelian,

Macam mana I nak embed code VIMEO supaya video dia appear dlm posting forum CARI?

Kalau untuk youtube, senang aje: kita masukkan code berikut:

[youtube ] videoID [/youtube ]

Untuk VIMEO tak ada code macam kat atas, tapi VIMEO boleh sediakan HTML code untuk tepek dalam webpage. Tapi kalau I tepek HTML code kat forum CARI, yang keluar adalah code tersebut dan bukannya video.

Mohon tunjuk ajar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 04:01 PM | Show all posts
/ .com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2017 04:06 PM | Show all posts
Edited by melnanzz at 30-3-2017 04:08 PM

Testing


/ .com
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2017 04:08 PM | Show all posts

Huhu... tak berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 05:40 PM | Show all posts

buang /.com tu.. kaka sengaja letak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2017 09:25 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-3-2017 05:40 PM
buang /.com tu.. kaka sengaja letak

Dah cuba boss, tapi masih tak berjaya jugak.




Yang keluar is the code, not the video. Huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:33 PM | Show all posts
[HENTAI]https://vimeo.com/154716238[/HENTAI]

[UTUSAN]https://vimeo.com/154716238[/UTUSAN]

<a>click<a https://vimeo.com/154716238">
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2017 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-3-2017 09:33 PM
[HENTAI]https://vimeo.com/154716238[/HENTAI]

https://vimeo.com/154716238[/UTUSAN]

Boss, ada cara untuk taruk HTML code tak dlm posting? Sbb VIMEO boleh generate HTML code kalau nak tepek kat website.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:41 PM | Show all posts
melnanzz replied at 30-3-2017 09:40 PM
Boss, ada cara untuk taruk HTML code tak dlm posting? Sbb VIMEO boleh generate HTML code kalau nak ...

ada, bayar rm 20.. setahun percuma..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2017 09:46 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 30-3-2017 09:41 PM
ada, bayar rm 20.. setahun percuma..

Ok, saya dah dapat generate HTML code untuk Vimeo tu. Code dia macam ni:

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/154716238?byline=0" width="640" height="480" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
<p><a href="https://vimeo.com/154716238">Kasih Dalam Hati (CoVeR) With Lyrick Ippo Hafiz</a> from <a href="https://vimeo.com/user37040700">arif bahrudin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>


Macam mana nak enable code di dalam posting. Saya nampak ada option untuk HTML code (lihat gambar bawah), tapi tak boleh click.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:25 AM | Show all posts
Thanks you !!
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by JeepersCreepers at 29-5-2017 06:16 AM



Tak jadi pon mel  
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 12:13 PM | Show all posts
rasanya forum ni tak support video embed selain youtube dan facebook. ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 12:15 PM | Show all posts
Thanks you !!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-6-2017 03:05 PM | Show all posts
Boleh tak mintak request programmer CARI buat satu code untuk tepek file MP4 ke dalam forum. Kita dah ada code {img} dan {/img} untuk tepek gambar seperti jpg, png, gif dan sebagainya, tapi belum ada satu code untuk tepek video MP4. Sebagai contoh video ni:

http://scontent.cdninstagram.com ... 7510713360384_n.mp4

Kalau boleh ada satu code untuk tepek video tu agar dia boleh display di forum.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 12:12 PM GMT+8 , Processed in 0.104666 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list