CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 5674|Reply: 5

[Bahasa] Blj B.Cina Online

[Copy link]
Post time 23-3-2017 12:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by alyssa_1006 at 23-3-2017 12:11 PM

Dgr ade tu courses-courses online yg blh blj B.cina online yg hanya guna tu telefon bimbit dan laptop je. Rasa nak signup, tapi tak tau baik ke tidak. Ade korang yg boleh advise nii?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 10:54 PM | Show all posts
hi..saya pun tgh self-study chinese since 3 minggu lalu. belajar dr youtube

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 05:33 PM | Show all posts
betterthanEzra replied at 4-4-2017 10:54 PM
hi..saya pun tgh self-study chinese since 3 minggu lalu. belajar dr youtube

caner progress
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 09:14 PM | Show all posts

boleh la, tapi lagi mudah kalau berguru rasanye..ade 2,3 org kwn online dr china n taiwan tolong ajarkan..tapi sebab diorang zero english..lagi lintang pukang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
erk, dkat U dlu ada amek course mandarin. .ok, sgt sng belajar sbnrnya bhs mandarin ni, tp bab tulisan tu yg xdpt nak score sgt. .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by putu at 1-8-2017 10:38 PM

Rasanya kalau nak belajar bahasa asing ni kena ada cikgu jugak which means orang yang tahu guidelines step by step untuk beginner. Kalau untuk perbualan, okay la nak belajar dari youtube atau apa2 medium pembelajaran. Tapi, untuk pembelajaran secara formal iaitu tulisan, tatabahasa, or apa-apa yang berkaitan kena ada cikgu jugak. So, sebarang kemusykilan boleh direct tanya cikgu. Ada Q & A session gitu.

Tapi, tak boleh 100% berharap dengan cikgu saja. Yang paling penting kena menghafal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 07:07 PM GMT+8 , Processed in 0.110760 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list