CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: aetis.x

[Tempatan] desperate nye nak selesaikan konflik korea utara pon harap kan cina

   Close [Copy link]
Post time 12-3-2017 03:53 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 12-3-2017 03:36 AM
Sorry, I didn't know you're a student. Phd ke?  I am planning to pursue my Phd. That's why I tgh b ...

that is good , go for it
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-3-2017 04:14 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 11-3-2017 07:50 PM
in a way it is better lah because the uK is now - ready to depart and to move on with whatever age ...

Yes, I do agree with your opinion regarding the impact of Brexit on UK tertiary education specifically on tution fees, research and student enrolment. However, I believe that there is a positive side out of it. As you know, Brexit certainly will impact the value of Sterling.

A depreciation of the Sterling would reduce the real value of fees and increase the number of enrolments from all other countries, partially ofsetting the tuition effect. And harmonisation between the EU and non EU students would increase tuition income from enrolling students.

We should wait and see how May and her cabinet solve this problem. From there, maybe we can learn something valuable.



Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 04:18 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 11-3-2017 07:53 PM
that is good , go for it

Masih dalam perancangan. Tapi, niat I nak sambung Phd bukanlah satu niat yang baik. Niat I nak lari dunia pekerjaan sebenarnya. Hahahahaha. I rindu nak attend seminar dekat UK. Rindu nak bergaduh dengan mat salleh during seminar. Dalam pada masa yang sama, I nak sambung Phd so that I boleh berjalan dan berjimba. Sebab niat I tak baik, that's why sampai skrg tak dapat lagi nak cari topik for Phd.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 04:25 AM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 12-3-2017 04:14 AM
Yes, I do agree with your opinion regarding the impact of Brexit on UK tertiary education specific ...

but then , think about the VISA related issue though for the Non -UK EU students/ citizen - in terms of their visas, and their  ? rights in the UK. another thing is about property acquisition - between Non UK EU  etc etc. uknow, a lot of things implicated on this Brexit affairs really. see how it goes. now they are talking about preserving the  eu citizen rights in the UK....we shall see how this matter is debated in the parliamnet soon.

alaa the price of choclates will rise  hishhhh - 30% tariffs  on chocolates, confectionery products lorr ,  WTO warned May if she failed to  negotiate a good trade deal with other eu countries.




Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 04:46 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 11-3-2017 08:25 PM
but then , think about the VISA related issue though for the Non -UK EU students/ citizen - in ter ...

Check PM. Thanks.
P/S: Sorry TT sebab I OT.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
aetis.x replied at 11-3-2017 11:53 PM
negare lemah sangat itu pon macam sok haibat sendiri je dengan jiran jiran sebelah

tup tup diteka ...

...Korut berani tak serang Msia, warga nya lagi ramai ditahan, hampir 200 org. Tak berani kan . So ???  
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
juliez replied at 12-3-2017 12:14 AM
The only reason siti aishah di pilih jadi pembunuh sebab pompuan tukang urut itu pompuan yg meskin ...

Indon jadi macai Korut aja bangga setengah mati, now indon kantoi bakal dihukum nati okeh Malon pula... indon tongong tiada habisnya @aetis.x     
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
aetis.x replied at 11-3-2017 11:06 PM
tahniahh malon jilat bontot cina tergadai ke cina tahniaaah

...kecian indon masih jeles kerana:

1. Msia trusted by China
2. China has very close relation with Malon
3. China is very concerned with Malon over NK conflict

Yang diatas tak pernah terjadi pada indon yah, dicuekkin terus indon  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-3-2017 06:39 AM | Show all posts
pyropura replied at 12-3-2017 05:13 AM
...kecian indon masih jeles kerana:

1. Msia trusted by China

malon jilat pantat cina klaim beting ali  bangga ye ,,patutla kroya utara senang pijak pijak malon
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 06:40 AM | Show all posts
pyropura replied at 12-3-2017 05:08 AM
Indon jadi macai Korut aja bangga setengah mati, now indon kantoi bakal dihukum nati okeh Malon pu ...

bakal ?? malon negara akan malon negare sembang kencang je tak kan berani malon caprut  ,,lantak la malon dipijak pijak kim jong un
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 06:42 AM | Show all posts
Edited by aetis.x at 12-3-2017 07:03 AM
pyropura replied at 12-3-2017 05:06 AM
...Korut berani tak serang Msia, warga nya lagi ramai ditahan, hampir 200 org. Tak berani kan . So ...

malon tahan ri jong chol nye pon dalang pembunuhan  tak berani  main lepas je,,kroya utara mana main macam tu,,ko hengat kroya utara ada kesah ke rakyatnye kene tahan sedang rakyat dalam negare sendiri pon ramai kene bunuh kerajaannye ,,malon tongong sangat lah ye  

berani sangat malon kan sekarang tengah terkena pancaran radiasi pyongyang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 06:44 AM | Show all posts
dody_farid replied at 12-3-2017 12:40 AM
Perempuan indon ditipu korea utara untuk jadi pembunuh yer?... indon dipijak-pijak korea utara lag ...

dia kan bibik pprt sewajarnye

malon yang orang kaye ade graduan bagai nape kene tahan pule malon bodoh ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 06:45 AM | Show all posts
Edited by aetis.x at 12-3-2017 06:46 AM
WhiskeyScotch replied at 12-3-2017 12:46 AM
So, kiranya betullah di Indonesia banyak golongan PPRT ya? Kasihan sama negara kamu ya banyak bene ...

malon bodoh sangat ye,,,,,penduduk indon berapa kali ganda dari negara caprut malon,,maknanya yang tak pprt pon berapa kali ganda lagi banyak dari malon punye  macam tu pon malon tak reti ???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 06:46 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 12-3-2017 02:07 AM
prihatinnya warga serumpun ni ye ...bagus jugak ...hehehehehee

memang prihatin sangat ,,,,kami kan indon penyokong umno jadi mestila prihatin
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
aetis.x replied at 12-3-2017 06:39 AM
malon jilat pantat cina klaim beting ali  bangga ye ,,patutla kroya utara senang pijak pijak malon ...

... masih jeles Ndon, terus konar ...

1. Msia trusted by China
2. China has very close relation with Malon
3. China is very concerned with Malon over NK conflict

Yang diatas tak pernah terjadi pada indon yah, dicuekkin terus indon  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aetis.x at 12-3-2017 03:35 PM
pyropura replied at 12-3-2017 03:30 PM
... masih jeles Ndon, terus konar ...

1. Msia trusted by China


1 malon jilat antat

2 jilat pantat cina lagi

3 beting ali tergadai

So?

Sukur rak terjadi jangan tergadai cam malon je  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sebelum memekik menjaja urusan di tanah air orang  , elok saje indon   korek tanah belakang dapur  utk buat jamban.agar tidak berak bertaburan ,
diparit dan longkang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 09:52 PM | Show all posts
last-last orang dia saspect pembunuh KJN
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 09:59 PM | Show all posts



aku harap kalau betol2 perang ..  north korea ni hantarlah

team2 budak sekolah .  kasihanilah kami .  hidup depa ni pun mengharapkan brim .

hina ,  miskin ,  kalau di campak kelautpun takat menjadi sampahh .

dah sah2 besok kena merempat kat indonesia .  







tapi aku takpa ..  darah minang .

boleh balik pagar ruyong .




Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:02 PM | Show all posts



nasib baiklah berlaku disini ..  kalau kena kat indon dah tentu perang .

kat sini kita pegang2 tangan sudah laa .            
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 01:59 PM GMT+8 , Processed in 0.239743 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list