CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: aetis.x

[Tempatan] desperate nye nak selesaikan konflik korea utara pon harap kan cina

   Close [Copy link]
Post time 11-3-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 11-3-2017 11:00 PM
amerika pon guna china utk tekan korea utara,

and malaysia juga penah jd org tgh utk talk antara  ...

Sebab indon less internationalized, sebab tu dia tak paham  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-3-2017 11:03 PM | Show all posts
pyropura replied at 11-3-2017 11:02 PM
Sebab indon less internationalized, sebab tu dia tak paham

faham sangat malon jilat bontot cina yang klaim beting ali kan

nampak sangat malon bangse tak de harge diri langsung
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 11:04 PM | Show all posts
isu serius tapi buka thread untuk ajak gaduh.....

kalau lelebih aku sajes mod katup thread dan pancung ja any repeat troublemaker kat CI ni.....

back to topic, firasat aku now that kerajaan dah sah kan mayat, family pun dah tak nak, then kasi je lah NK yang nak mayat tu.

Then everybody's happy tanpa sesudu air muka tertumpah.

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu indon bila kantoi, mula reka cerita sendiri, diplomat Msia diculik lah, Msia nak serbu Korut lah ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aetis.x replied at 11-3-2017 10:58 PM
oh malon ngong

Hebat nya indogs. Dodol takut gitteww. Kahkahkah...!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:05 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 11-3-2017 11:04 PM
isu serius tapi buka thread untuk ajak gaduh.....

kalau lelebih aku sajes mod katup thread dan pa ...

yang mayat tu kheeen macam mana south kroya boleh kesan dulu sebelum fihak kerajaan malaysie buat siasatan

nampak sangat kerajaan malaysie lembam @pyropura
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:06 PM | Show all posts
pyropura replied at 11-3-2017 11:04 PM
Lagi satu indon bila kantoi, mula reka cerita sendiri, diplomat Msia diculik lah, Msia nak serbu Kor ...

diplomat malon diculik ke ditahan malon ngoong ??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:06 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 11-3-2017 11:05 PM
Hebat nya indogs. Dodol takut gitteww. Kahkahkah...!!

tahniahh malon jilat bontot cina tergadai ke cina tahniaaah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2017 11:30 PM | Show all posts



cina tu makan babi takk  ??





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:41 PM | Show all posts
dess402 replied at 11-3-2017 11:30 PM
cina tu makan babi takk  ??

@pyropura makan babi la
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 11:46 PM | Show all posts
i think saudara, this issue is strictly between y Malaysia and NK . so, i think  u tak perlu nak buat komen macam tu kot sebab  ini bukan soal bhn perang mulut in serious.

kalan bantuan China  as mediator why not.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:49 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 11-3-2017 11:46 PM
i think saudara, this issue is strictly between y Malaysia and NK . so, i think  u tak perlu nak bua ...

why china do u sanggup gadaikan maruah negare for greedy chine ,, nape tak norway je sodare ye

http://www.malaysiakini.com/news/374980
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:53 PM | Show all posts
negare lemah sangat itu pon macam sok haibat sendiri je dengan jiran jiran sebelah

tup tup ditekan korea utara menggelabah menggelupor sebak rasa nak cepat mati je
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 11:57 PM | Show all posts

Kalau uols tgk dkt youtube, tv indon yg semangat terlebih dok siarkan pasal jong nam ni. Mcmkan kejadian jadi dkt ibu pertiwi deols. Siap ada program wawancara khas mengupas isu sama ada aishah tu betul2 spy ker tidak. Belum lagi berita tv yg almost everyday dok ulas siap jemput tetamu khas ke studio

While kita dkt msia, relaks2 je mcm takde apa sgt berlaku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2017 11:58 PM | Show all posts
juliez replied at 11-3-2017 11:57 PM
Kalau uols tgk dkt youtube, tv indon yg semangat terlebih dok siarkan pasal jong nam ni. Mcmkan ke ...

patutla malon kena pijak pijak kroya utara ,,rakyatnye lembab je rupenye ,,,
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 12:05 AM | Show all posts

Isunya di sini indon mmg suka masuk campur hal ehwal negara tetangga. Selalu enterframe & syok sendiri.  Lebih sudu dari kuah. Suka nak membahaskan hal2 negara luar yg langsung tak bg kepentingan dkt negara sendiri. Baik pi setel dulu masalah ic negara korang tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-3-2017 12:06 AM | Show all posts
juliez replied at 12-3-2017 12:05 AM
Isunya di sini indon mmg suka masuk campur hal ehwal negara tetangga. Selalu enterframe & syok sen ...

heh malon tu yang mulakan dulu campur hal ehwal negare tetangge yang tak de kaitan langsung dengan negaranye IC tu tak de kena mengena denga negare korang pon  ,,ini memang ade kaitan dengan indon langsung  
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 12:10 AM | Show all posts

Kaitan indon dgn kes jong nam hanyalah Pembunuh goblok itu org indon. Yg jadi mangsa rakyat2 msia yg tak bersalah di tahan di korut

So indon selamanya loser  
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 12:12 AM | Show all posts

Indon bila berbicara pasal jong nam sepertinya bangga punya rakyat seperti siti aishah si pembunuh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2017 12:12 AM | Show all posts
juliez replied at 12-3-2017 12:10 AM
Kaitan indon dgn kes jong nam hanyalah Pembunuh goblok itu org indon. Yg jadi mangsa rakyat2 msia  ...

yang bunuh indon yang ditahan malon,,nampak malon yang loser

kroya utara mana berani dengan indon kan beraninye dengan negare lemah dan menyedihkan je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 01:31 PM GMT+8 , Processed in 0.106233 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list