CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Fienomenology

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

  [Copy link]
Post time 14-12-2016 04:43 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:10 PM
pinOt, aku officially dh melekat dgn citer2 Dam!
#Dammit!

Kihkihkih. Selamat merempit yeee Hari tu nasib je tak kene bambu ngn bos sbb dok buat bende lain selain buat keje hakiki.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2016 05:02 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:35 PM
Kalo @bottombikini nak tau kat situ pun makam di Raja Kerabat Johor.
Kita pun tau kan sultan2 mel ...

kami parking depan bangunan kaler putih

sampai sekarang aku marah dengan diri sendiri sbb ngekor member gi kubur tu dan aku rasa itu adalah salah satu kegilaan yg aku penah buat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-12-2016 05:31 PM | Show all posts
bottombikini replied at 14-12-2016 05:02 PM
kami parking depan bangunan kaler putih

sampai sekarang aku marah dengan diri sendiri sbb ...

Hah!tuh la makamnya.huhu.
Kerlaaass ko @bottombikini park kat situ.huhu!
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 09:19 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 14-12-2016 04:37 PM
Sesyahdu pagi lebaran.huhu.
Ok mlm ni tido pkai lampu putih.hehehe.

lampu putih yer...hahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2016 11:00 AM | Show all posts
adn replied at 15-12-2016 09:19 AM
lampu putih yer...hahahaha

Serius! cerita Dammerung ni cuak bila saya baca sambil berimaginasi.huhu.
#damnyouDam
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 11:19 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 15-12-2016 11:00 AM
Serius! cerita Dammerung ni cuak bila saya baca sambil berimaginasi.huhu.
#damnyouDam

kalo ada apa2 kejadian mistik berlaku lepas baca citer2 Dam itu...jgn lupa update kat thread Perasaan or Kejadian Aneh lepas baca cerita di board MPS okeh? hahahahha...nampak tak cara amik kesempatan tu macam mana...kih kih kih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2016 12:08 PM | Show all posts
adn replied at 15-12-2016 11:19 AM
kalo ada apa2 kejadian mistik berlaku lepas baca citer2 Dam itu...jgn lupa update kat thread Peras ...

ada sis.nnt saya update kat sana.serius.happened 2 nights ago!
huhu.weird and freaky.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2016 01:46 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 15-12-2016 12:08 PM
ada sis.nnt saya update kat sana.serius.happened 2 nights ago!
huhu.weird and freaky.

terbaikkkkk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-12-2016 03:23 PM | Show all posts
khatam....
lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-12-2016 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 15-12-2016 03:23 PM
khatam....
lagi...

Spankee,in sha Allah.coming soon!
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2016 08:45 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2016 04:49 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:48 AM

Story 3: House of Larkin

Rumah In-Law aku ni terletak di Larkin. Bukan kat area Bus Stand Larkin tu, tapi dekat la jugak. Wifey aku penah cerita masa dia balik clubbing* dulu penah dia nampak cik Pon tgh bertenggek atas pokok pain di rumah dia. Pokok ni pulak terletak betul2 sebelah pagar masuk rumah.so korang bole imagine la macamana cuaknya dia malam tu.huhu.

*Yes, Wifey aku pun dulu sekepala dengan aku. pasal tu la kami dijodohkan oleh Allah.tapi sekarang kami dah insaf dari segala anasir2 jahat ni. sekian.

Kejadian ni aku experience masa aku baru2 bertunang dengan wifey aku. So aku agak terkesan la insiden ni. Pada suatu malam, aku dengan wifey aku melepak dekat hall rumah dia, parents dia pulak jenis mmg tido malam awal so tinggal kami berdua*.

*Peringatan: Orang kata bila berdua ni mesti ada orang ketiga.kuikuikui.

Tengah layan tengok tv, tiba-tiba aku dengar mcm ada ‘orang’ bertukang and berjalan atas bumbung. Aku pun bertanya la “aik!malam pun keje ke?”
Kebetulan rumah jiran sebelah ni tengah renovate rumah dia.So aku buat bodoh je la.
Selang beberapa detik lepas aku ckp tu, terdengar macam ‘binatang’ cakar siling and dinding. Aku pun buat bodoh je la sebab ingatkan tikus or kucing yang cakar.Wifey (tunang la masa tu)pun tak cakap apa2, kami pun sambung tengok tv.Aku tak tau kenapa time ni aku mmg lurus bendul and naif (baca: blur) tak terpikir pasal benda2 mistis ni.

………………………………………………………….

Keesokkan harinya aku pun balik ke KL. Dalam perjalanan balik tuh aku terfikir pasal bunyi2 malam smlm. Tiba2 aku mcm dumb-fucked sekejap! Malam yang aku sampai KL, memang adat aku akan call wifey aku untuk bersembang sekejap sebelum tido. Aku pun teringat pasal kesedaran aku dalam kete ptg tadi,lalu aku pun tanya ke wifey aku;

“Cyg, semalam yang kita dengar bunyi2 atas bumbung and cakar2 tu, pontianak ek?”tanya aku dengan penuh kemusyikilan.

“Ye la!you pun pegi tegur kenapa!I malas je nak cakap dengan u time tuh.That’s why I senyap je!”jawab wifey aku.

“Serius?hahaha.”aku gelak kecil.

Serius masa aku dengar bunyi2 tu aku mmg blur giler macam orang naif yang tak tau apa2 pasal hantu ni.Kadang2 bila aku sorang2 dalam kete balik dari ofis,cuak gak dibuatnya.huhu.

Sekian.

_____________________________________________________________________
Storey 4: Bates Motel of Muar

Intro:

Family mama aku pindah ke Muar dari Tarom ,JB pada lewat 70an-awal 80an. (kalo aku x silap la) Rumah pusaka arwah Atok Bak aku di dirikan di Muar.kalo orang Johor dia panggil Muar as in MUO.So sikit sebanyak aku childhood aku evolve around Muar. Kalo balik raya aku prefer balik Muar, sbb masih lagi ada suasana ‘kampung’.

Tapi cerita kali pasal member kolej aku, si Adek and Mad Bob. Diaorang citer ni masa datang pegi wedding one of the girlfriend’s (gf)* relatives. Atas pujukkan gf dia, si Adek ni heret la si Mad Bob sekali ke wedding ni.

*Famili gf Adek ni asalnya mmg orang Muar. Aku penah kaji selidik dengan member aku (member aku ni tiga pupu aku.pjg citernya) rupanya2 gf si Adek ni ada bau2 bacang dengan member aku ni.

So sampai ke Muar pada lewat petang diaorg decided nak check in ke rumah tumpangan ni (motel)* kat area Tanjong. Diaorang decided duduk motel ni sbb murah dan dekat dengan rumah pengantin.

*Aku penah duduk motel ni one time sebab rumah Mak Tok aku overload dgn families time Raya. That’s why bila aku bercerita psl motel ni, si Adek and Mad Bob bukak cerita kat aku pasal incident ni.

Bila malam menjelma diaorang berdua pun datang ke rumah pengantin untuk majlis berinai (kot?aku lupa).Usai semua event,mereka pun balik ke motel nak dekat pukul 12am dan penat punya pasal diaoranng pun terus tido. Lebih kurang dalam pukul 2am+, diaorang berdua terjaga dari tidor. *Knock!knock!knock!* Terdengar bunyi pintu kuat diketuk,tapi bukan dari pintu depan tapi dari pintu belakang*!

*Pintu belakang bilik ni menghadap laman and terus menuju ke pantai. Mana ada orang nak masuk ikut pintu belakang,ye dak?

“Ah sudah! Saper pulak ni?” Adek dengan Mad Bob dah cuak! Diaorang tak bodoh. Diaorang tau tuh bukan orang management motel yang ketuk! Bukan diaorang tak pernah kena kacau sebelum ni. Ketukkan berterusan dalam beberapa minit. Lepas tuh tiba2 dead silence.

Diaorang lega sedikit. Tiba2 tingkap nako bilik pulak berbunyi! “Aih! Main tingkap pulak dia ni!” bisik hati mereka.

Dengan tanpa segan silunya mereka berdua tido sekatil* malam tu. Diaorng tido bawah selimut ketakutan sampai esok pagi. Pkul 9am sharp mereka check-out. X sanggup diaorang duduk situ lama2.kikiki.

*Korang bayangkan, badan si Mad Bob ni dah la besar dan six footer and tido sekatil dengan si Adek ni.mmg tak muat katil single bed. hahahahaha!

.Sekian.

P/S: Si Adek ni pun kerap kena kacau. Ada satu incident dia nanti aku cerita.but later in the thread.

@bottombikini


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2016 04:56 PM | Show all posts
OK y'all! cerita baru!cerita baru!
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:30 PM | Show all posts
dah habis baca setakat 19 disember 2016.
Menarik dan terbaik dari TT

kisah perempuan yang menumpang tu memang selalu kita dengar..
terutama perempuan yang mengendong anak..

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 10:49 PM | Show all posts

Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2016 09:35 AM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 20-12-2016 05:31 PM
Ipo replied at 19-12-2016 10:30 PM
dah habis baca setakat 19 disember 2016.
Menarik dan terbaik dari TT

Pergh! otai dah komen.huhu.
Tq sis Ipo sbb bertandang ke tanah dan folo citer2 sy.terharu gittew.

Btul tu.agak klise.rasanya lepas ni bole la "mereka beralih" ke public transport spt LRT or Uber.
Hontong2 hakak Lang dpt la naik Bimmer or Merc C class.X pun Honda Civic baru.kuikuikui.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2016 12:30 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 19-12-2016 04:49 PM
Story 3: House of Larkin

Rumah In-Law aku ni terletak di Larkin. Bukan kat area Bus Stand Larkin  ...

ku baca sampai part pokok pain tu...tetiba terbayang...pokok pain tu jenis daun yg mcm tajam2 tu kan?? ke aku salah?? tak koyak acik pon punya kain duk situ??? eheheh...

pastu part yg bila berdua mesti ada yg ketiga...acik pon tu la yg ketiga...tu yg gigih nau nau mencakau bagai tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2016 12:36 PM | Show all posts
adn replied at 20-12-2016 12:30 PM
ku baca sampai part pokok pain tu...tetiba terbayang...pokok pain tu jenis daun yg mcm tajam2 tu k ...

Ha'ah akak. x koyak kain kalo senseng skit b4 terbang.kikikiki.
Dia nk three-some kot dgn kami tuh tuh beriya-iya nak join skali.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2016 01:48 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 20-12-2016 12:36 PM
Ha'ah akak. x koyak kain kalo senseng skit b4 terbang.kikikiki.
Dia nk three-some kot dgn kami tu ...

bengong...tetiba ku terbayang acik pon terbang sambil tarik kain skit skit tanak bagi sangkut...akakakakaka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2016 02:13 PM | Show all posts
adn replied at 20-12-2016 01:48 PM
bengong...tetiba ku terbayang acik pon terbang sambil tarik kain skit skit tanak bagi sangkut...ak ...

hahahaha!kalo pontianak muslimah, nampak dia pkai stoking bila dia senseng kak.
harrrooommm!kalo dedah kan aurat ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.104564 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list