CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Fienomenology

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

  [Copy link]
Post time 7-12-2016 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks tt coz jawab dgn panjang n jelas contentnya. Just nak tahu sbb dgr ramai yg ckp dugaan bila dok overseas ni kuat. Yg baik pun ramai terlungkup katanya. Cousin akak dulu di uni of marque dkt us xsilap. Susah katanya nak solat coz rumah kongsi reramai ngan mat salleh n pakai kasut dlm umah. Masjid plg dkt 7km katanya kalau nak solat. Anak ustaz tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2016 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak suka tt coz u are honest. Xde nak cover2 bila bercerita. Love the way u are. Harap tt sentiasa di bimbing dan diredhai olehNYA.... Amin.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 02:17 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 11:23 AM
Aku dulu study kat Tasmania. in Launceston to be exact.urself?study Aussie gak ke dulu?area mana?  ...

haha saja tanya...x pernah study oversea pon...tapi pernah gak gi aussie melancong..

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 02:20 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 11:08 AM
Jujur aku ckp; aku dgn housemates aku memang dah jahil dari Nusantara lagi (hsemate aku si Mat d ...

aussie memang cam ni ke....ke certain city je?? aku gi perth bulan 9 hari tu....pukul 6pm almost semua kedai dah tutup...sunyi bandar tu....

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 02:25 PM | Show all posts
groundfloor replied at 7-12-2016 02:03 PM
Akak suka tt coz u are honest. Xde nak cover2 bila bercerita. Love the way u are. Harap tt sentiasa  ...

Tq kak.Amin.Semoga doa akak diperkenankan.sorry terbahasa kn diri aku/ko.xtau plak
tgh bercakap dgn wanita.avatar general sgt.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 02:30 PM | Show all posts
skystrike replied at 7-12-2016 02:20 PM
aussie memang cam ni ke....ke certain city je?? aku gi perth bulan 9 hari tu....pukul 6pm almost s ...

ye dowh!hahaha!City yang kecik2 la mmg mcm tu.They believe keje only 8 hours!kalo big city macam Sydney,Melbourne and and Brisbane baru ttup lambat.
Sydney tu dah mcm KL dah.Kdai tutup lambat and byk Asians dari Mat Salleh.
Serius Perth mcm tu?pelik.Kumpul duit gi Melbourne time winter bro!baru caro!

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt ntu letak tajuk kat 1 page senang klik je tajuk boleh baca terus..h
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 08:49 AM | Show all posts
bagus tt..

sangat polite dengan hencapan akak2 sentap nak monopaus...

kipidap....

cerita awak menarik...

#bookmark
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2016 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik tt cepat update...rindu ngan cerita adik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 09:35 AM | Show all posts
BONDAFAD replied at 7-12-2016 11:54 PM
Tt ntu letak tajuk kat 1 page senang klik je tajuk boleh baca terus..h

ok bonda nnt sy try.tgh nak blaja godeh2 lg thread ni.kikiki.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 09:35 AM | Show all posts
groundfloor replied at 8-12-2016 09:03 AM
Adik tt cepat update...rindu ngan cerita adik...

In Sha Allah ptg ni ad satu cerita.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 09:37 AM | Show all posts
bbalik replied at 8-12-2016 08:49 AM
bagus tt..

sangat polite dengan hencapan akak2 sentap nak monopaus...

hehe.layan kan ajer mereka yang dah senior and otai ni.
takper sy anggap hencapan mereka sebagai kritikan membina.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 09:44 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 12:53 PM
Hah,la!ko tanya ni confirm ko budak archi jugak kan?

Haunted apartment tuh x dpt dike ...

alaaa..takyah la berahsia sangat apartment tu belah mana
aku rasa yg usang atas bukit tu kan? selalu riki dari bawah je

hahaha...ayat last tu tak bley blah
ko skodeng aku ek
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 09:59 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 02:30 PM
ye dowh!hahaha!City yang kecik2 la mmg mcm tu.They believe keje only 8 hours!kalo big city macam S ...

hahaha melbourne tu dalam wishlist aku bro...kalau ada rezeki boleh la gi...setakat ni dah gi perth, sydney, gold coast & brisbane.....

ok back to topic...kasi up cerita seram yg baru...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 10:03 AM | Show all posts
bottombikini replied at 8-12-2016 09:44 AM
alaaa..takyah la berahsia sangat apartment tu belah mana
aku rasa yg usang atas bukit tu ka ...

Hahahaha!damn! tau jugak!

hehehe.saya skodeng skit2 je sis.ampunkan saya adik nubis.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 10:05 AM | Show all posts
skystrike replied at 8-12-2016 09:59 AM
hahaha melbourne tu dalam wishlist aku bro...kalau ada rezeki boleh la gi...setakat ni dah gi pert ...

pergh!tabik spring bai.lu dh jajah dan jelajah Aussie.masukkan Tasmania and Adelaide sekali kalo bole.baru ngam!Canberra and Alice Spring bosan.tak rekomen ko ke sana.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2016 11:41 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 02:30 PM
ye dowh!hahaha!City yang kecik2 la mmg mcm tu.They believe keje only 8 hours!kalo big city macam S ...

iols pnh bc cerita hantu ausie sgt heavy sbb hantu tu mengacau gila2 siap berani tnjuk muka n x nk org duduk umah tu..kes mcm korang la cari rumah nk menyewa..tp hantu tu mmg garang la kacau nye

btw pasal petik buah tu btl x? ada x korang pnh keje petik buah time cuti? #tetibe
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cerita2 ni. Tak sabar tunggu sambungan.
Tt ada jumpa matlufti ke masa belajo sana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2016 01:52 PM | Show all posts
babyleo68 replied at 5-12-2016 02:03 AM
Khennn ak ak aku la  :      btw dam tu ape uolls??   

Btw I like TT nye experien ...

Jawab bagi pihak yee.
Dam tu salah satu forumer dlm nie jugak.
Nama penuh Dammerung. Sila la cari tread dye, gerenti puas hati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2016 02:13 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 8-12-2016 11:41 AM
iols pnh bc cerita hantu ausie sgt heavy sbb hantu tu mengacau gila2 siap berani tnjuk muka n x nk ...

kak ida,share skit story hantu aussie tu.Hantu kak ida tu hantu redneck racist kot tuh psl dia garang.huhu
kisah petik buah?betul la tu. kat sana byr $8-10/hour(rate lama kot). Kalo keje Macca's(slang Aussie untuk McD) lagi masyukk $14/hr.
tp students ssh nak dpt keje macam tu.paling tinggi jd cashier kat Woolsworth or K-mart(super market) tuh pun gaj1 $12/hr.
Masyuuukkkkk~!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 03:52 AM GMT+8 , Processed in 0.104097 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list