CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Fienomenology

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

  [Copy link]
 Author| Post time 6-12-2016 10:00 AM | Show all posts
immaryjane replied at 5-12-2016 02:13 PM
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td  lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bos ...

Saya dah edit dah part ejaan tu.

I heart MaryJane.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2016 10:03 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 6-12-2016 09:58 AM
aisehman!sorry sis!avatar too general.tak bole nak budget gender.
hehehe...tq for the info.

no hal...apader hal...kita kawan kawan...hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 04:17 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 6-12-2016 08:40 AM

aik senyap je?kuikuikui!
Petang ni aku up satu lagi cerita.

Tunggu......!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 05:30 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:29 AM

Story 2: The Aussie Spectre

Okay ni kisah aku pulak. Masa aku study kat Aussie, flat aku di atas kedai laundry dan bersebelahan dengan stesen petrol. Petrol pam ni pulak bersebelahan dengan jalan masuk utama Uni aku.

Flat aku ni digelar Rumah Melayu sebab kesemua housemate aku berbangsa Melayu. Housemate aku terdiri dari Abang (Melayu Sarawak) and Mat (Melayu Temasek). Satu malam during dinner, tengah rancak kami berborak terkeluar la topik2 mistis ni. Abang pun bagitau, “ko nak tau?rumah kita ni pun ada tau?”

“ada apa?hantu?”aku tanya balik

“hah,la!nama dia Albert. Aku penah encounter dengan dia a few times. Ada sekali tu aku tengah masak lepas tu aku nampak macam ada kelibat orang lalu kat patio* belakang ni.aku ingat one of our neighbours (Yuan&Naomi+Natalie) pastu aku jenguk luar,tak der saper.Neighbours pun tak balik dari town lagi.Goosebump siot!” jawab Abang.

*Flat kami ni kalo nak masuk kena naik tangga tepi, lalu patio and baru jumpa pintu kitchen. Patio kami ni pulak connected dengan patio flat jiran. So kadang kala, kami melepak or buat barbeque dengan jiran kami buat kat patio je sbb byk space.

“First of all, apesal nama dia Albert?and lepas ko nampak Albert ko buat apa?”aku bertanya lagi.

“Ntah la sebab dia hantu Aussie kot.tak kan aku nak namakan dia nama Melayu!hahahaha! Lepas aku nampak tu, aku amek bir and dinner and makan dalam bilik.tak kan aku nak makan kat dapur lagi!” Abang berseloroh.

Kami ketawa berdekah-dekah mengalahkan langsuir. Malam tuh lepas dinner kitaorang just melepak and layan movie di TV.

…………………………………………………………………………….

Pada satu malam Sabtu (berbulan2 lepas tu), aku melepak di rumah seorang2. Housemate aku semua keluar ke town. Aku tak sure kenapa aku tak follow diaorang. Mungkin sebab aku tengah saving or maybe I’m just too lazy. Anyway, sudah menjadi routine kalo malam minggu aku akan call (call Malaysia pakai call card) awek (sekarang dah jadi Ex-gf) aku kat KL untuk melepaskan rindu.

Tengah syok berborak dengan awek aku, tiba2 aku dengar macam ada orang berjalan di koridor* belakang aku. Dah la dinding flat ni pakai sistem pakai dry wall,sah2 bunyi bole tembus. Aku terkejut and jadi cuak. Aku suruh gf aku on hold jap. Ak dengar balik. Takda bunyi.aku fikir balik,tak kan la jiran sebelah.jauh pulak nak dengar tapak kaki diaorg dari flat sebelah.lagi pun jiran2 aku pun takda kat rumah!Ah,sudah!

*setiap bilik dalam flat ni connected dengan koridor ni.Katil aku pulak betul membelakangkan koridor ni.so memang bole dengar dengan jelas.

Aku cuba rileks kan diri. Aku sambung conversation aku dengan gf aku untuk hilangkan rasa takut. 15minit kemudian aku terdengar ada orang panggil nama aku!

“Fie!Fie!Ko buat apa?melancap ke? Hahahahaha!”jerit Mat.

Cipet punya Mat.Ingat aku takda keje lain ke?! Aku menarik nafas lega housemates and jiran2 aku dah balik. Tak la aku tido dalam keadaan tak selesa.

Keesokan harinya, aku pun cerita dengan Abang pasal pengalaman aku. Dia pun respon “Hah!ko dah jumpa Albert!hahahaha!”

“Cuak ak Bang.dah la footsteps dia mati depan bilik Mat*,kalo dia terus ke bilik ko takper la jugak.hahahahaha! aku berseloroh.

*Bilik Mat bersebelahan dengan bilik aku. Bilik Abang kat hujung koridor.

Lepas kejadian tu, aku tak berjumpa lagi dengan Albert. Yang tinggal hanya la tiga orang setan yang kejenya menambah dosa  (i.e maksiats) sambil menghabiskan pengajian tinggi.
(Ye aku tau aku jahil time ni. please excuse me)


.End.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 05:33 PM | Show all posts
Ok dah upload.Enjoy uolls!
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Best. Nak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:08 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 6-12-2016 05:33 PM
Ok dah upload.Enjoy uolls!


Dah bace chuolls. Tambah lagi pleaseeee    
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2016 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau untung albert tak munculkan diri..
Kalau tak jenuh kau nak cari bawang putih kat dapur..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 12:18 AM | Show all posts
babyleo68 replied at 6-12-2016 01:35 PM
Dah bace chuolls. Tambah lagi pleaseeee

Ye Babyleo.mmg ad lg.Ad koleksi citer dr JB.sabar ye.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 12:20 AM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 7-12-2016 01:07 AM
Aneem replied at 6-12-2016 02:21 PM
Kau untung albert tak munculkan diri..
Kalau tak jenuh kau nak cari bawang putih kat dapur..
...

Siot @Aneem ! kalo Albert muncul aku bg beer je. Aussies love their beers!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 7-12-2016 12:18 AM
Ye Babyleo.mmg ad lg.Ad koleksi citer dr JB.sabar ye.

Baik tuan tanah kedaung     akan ku tunggu cerita2 mu dengan penuh kesabaran  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 10:03 AM | Show all posts

TEASERS!

Edited by Fienomenology at 7-12-2016 05:01 PM

Brace Yourselves!

Berikutan adalah upcoming stories yang aku dah listdown:

1) Stories from Johore!     -Belakang Istana Johor dll.

2) Stories from Subang Jaya!

     -Nampak jer havoc tapi angker!

3)Stories from the Office!

    -Korang ingat siang tu selamat?!

4) Stories from Jenjarom!

     -Development baru tapi dipinggir hutan!


5)Stories from other places/source!
    -Dari Borneo ke Genting!

WARNING: DON'T READ DURING DAY TIME 'CAUSE THE LANGSUIRS ARE ASLEEP!



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry, off topic jap. Nak tanya tt, selalu dengar sesetengah students overseas ni culture shocked. Diorang just minum beer ke atau complete package(berzina etc)? Just curious....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 11:02 AM | Show all posts
tt ko study aussie kat belah mana?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 11:08 AM | Show all posts
groundfloor replied at 7-12-2016 02:53 AM
Sorry, off topic jap. Nak tanya tt, selalu dengar sesetengah students overseas ni culture shocked. D ...


Jujur aku ckp; aku dgn housemates aku memang dah jahil dari Nusantara lagi (hsemate aku si Mat dari Singapura. Ada jugak senior2 aku dari Sarawak and Sabah). Mcm kitaorang,kalo kami tau budak tu jenis baik, alim and warak kami tak 'kacau' dia i.e pressure dia/mereka suh minum etc. Tuh smua hak masing2.semua dah besar panjang and ada akal utk berfikir. tepuk dada tanya iman.kalo kuat iman ko maka kuat la ko tahan nafsu. Mcm si Mat ni pelik,dia minum tp makan dia jaga.dia akan mkn makanan halal je.pelikkan?

Tapi apa2 hal,jangan la kita judge orang tu dari kisah silam mereka.mmg kta smua akan lalui satu fasa dalam kehidupan di mana kita ni sesat jalan.
Smua orang buat salah dan silap.yang penting orang tuh dah insaf dan perbaiki diri sendiri ke arah lebih baik.

Masa aku kat Tasmania aku mmg culture shock. kedai/bisnes kat bandar tutup pukul 5ptg and by 8pm satu pekan jadi ghost town.nak cari mamak melepak haram jadah tak der!mmg keras aku kalo time malam. hahahahaha!

#tazkirahpagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-12-2016 11:18 AM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 7-12-2016 03:20 AM
groundfloor replied at 7-12-2016 02:53 AM
Sorry, off topic jap. Nak tanya tt, selalu dengar sesetengah students overseas ni culture shocked. D ...
Kenapa ko nak ke oversea ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 11:23 AM | Show all posts
skystrike replied at 7-12-2016 03:02 AM
tt ko study aussie kat belah mana?

Aku dulu study kat Tasmania. in Launceston to be exact.urself?study Aussie gak ke dulu?area mana?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2016 12:40 PM | Show all posts
ko pun dak archi ke TT

btw, apa nama haunted apartment kat bukit antarabangsa tu?

dok dekat2 situ ...tp tak penah lagi nak JJCP
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-12-2016 12:53 PM | Show all posts
bottombikini replied at 7-12-2016 04:40 AM
ko pun dak archi ke TT

btw, apa nama haunted apartment kat bukit antarabangsa tu?

Hah,la!ko tanya ni confirm ko budak archi jugak kan?

Haunted apartment tuh x dpt dikesan sbb area situ kan byk apartment.hehe.

Jgn buat hal bro,nnt dia kejar ko balik mcm aku kena.

BTW,ko pkai kete apa skrg?Polo or Attrage?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.262410 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list