CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Fienomenology

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

  [Copy link]
Post time 5-12-2016 01:10 AM | Show all posts
Haha bereh boh. Kipidap Cerita ok dah ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2016 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 2-12-2016 11:37 AM
dik akak pantang btl perkataan aku jd ak ak ak

nak terberak ke dik

Khennn ak ak aku la  :      btw dam tu ape uolls??  

Btw I like TT nye experience/cerita. Kipidap TT    
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2016 10:53 AM | Show all posts
babyleo68 replied at 4-12-2016 06:03 PM
Khennn ak ak aku la  :      btw dam tu ape uolls??   

Btw I like TT nye experien ...

Hi,
I dah edit balik ejaan tu.

Thank you for the feedback i appreciated it.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2016 10:56 AM | Show all posts
amirezu replied at 4-12-2016 05:10 PM
Haha bereh boh. Kipidap  Cerita ok dah ni

Thank you boh for the feedback.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 10:53 AM
Hi,
I dah edit balik ejaan tu.


Same2. Ok good job TT, sila terus kan bercerita, iolls dah habis baca semua, now I'm craving for more  
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:43 AM | Show all posts
dh baca..adik, nti mita update page brapa na kt tajuk..

trimasss
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2016 12:13 PM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 10:14 AM

The Down Under Experience

Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Australia (juga dipanggil Aussie, Oz,Down Under). Memang tak banyak pun kejadian paranormal kat Aussie ni, sebab:
1) diaorang tak percaya pada ghost/spirit
2) bila kat sana at night, ko tak rasa suasana serun macam kat Malaysia.ko rasa tenang. Ko lagi takut Boagans (rednecks) mabuk serang ko dari Pontianak meringai.


Tapi aku ada dua kisah yang aku nak share dengan korang masa aku kat sana. Tak da la seram dan angker sangat,tapi cukup la dikategorikan sebagai mistis dan paranormal. Kisah pertama terjadi kat one of the Asians student,bukan terjadi kat aku. Aku tak sure whether he/she is Malaysia or Singaporean but aku kenal dia gitu2 je. (dah lama sangat aku tinggalkan zaman Uni aku)

Story 1: The Girl with the Red Shoes.

One late winter night, hamba Allah ni balik dari studio (budak archi) nak balik rumah selepas group discussion. Rumah dia ni betul2 sebelah gate kedua Uni. Faculty lama aku ni pulak situated kat tengah2 campus, so nak ke pagar dua kena lalu dua courtyard. So budak ni pun balik ikut laluan biasa dia iaitu courtyard 1Human Science Faculty>Library>Courtyard 2>agar 2>Rumah.  

Setiba dia di depan Library dia nampak ada budak perempuan kecil dalam lingkungan umur 4-5 yrs old tengah main basikal. Dia pun berjalan la ke arah budak tu, dan perasan budak tuh budak perempuan Aussie. Dia pkai baju jaket winter and kasut merah. Dia pun pandang ke girl tu and senyum, lambai and sapa “Hi!”,girl tu pun melemparkan senyuman. Hamba Allah ni pun teruskan perjalanan dia balik ke rumah.

Sampai di rumah, hamba Allah ni pun freshen up and prepare to go to bed. Dah settle semua, dia pun baring dalam bilik dia. Masa dia baring tuh, baru dia tersedar:
Kenapa ada budak perempuan main basikal dalam kawasan Uni pukul 2.30 pagi?

Bila dia sedar akan keaadaan tu, maka dia pun tidur dengan lampu terbuka.

…………………………………………………………………………

Selang dua hari, pada waktu pagi,apabila dia nak ke kelas, dia terkejut dengan kehadiran sepasang kasut  merah situated depan rumah. Kasut tu di susun dengan kemas dan terletak di tengah karpet kasut depan pintu. Hamba Allah tu kaget dan terkesima sebab KASUT MERAH TU KEPUNYAAN GIRL YANG BERBASIKAL PAGI KELMARIN!!

Dia dah cuak and quickly decided untuk buang kasut tu dalam tong sampah! Tanpa fikir panjang dia pun ke kelas dan menjalani routine dia macam biasa and pretend nothing happened.

The next morning, perkara sama yang berlaku kepada hamba Allah ni! Tapi kali ni hanya sebelah je kasut merah tu muncul depan rumah! Hamba Allah ni pun dumb-fucked sebab setahu dia, memang dia dah buang kedua-dua belah! Maka Hamba Allah ni pun decided untuk bakar kasut merah yang tinggal sebelah tu. Lepas kejadian tu,maka tiada lagi kelibat girl yang naik basikal tu dalam campus.


.Sekian.

To be continued….

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 02:37 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 12:13 PM
Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Austra ...

Power citer TT. Harap ade lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2016 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 12:13 PM
Di atas permintaan beberapa forumer, maka aku cerita la sedikit pengalaman paranormal aku kat Austra ...

Lagi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 05:07 PM | Show all posts
citer no.2...bila saja saja gi mencari...skali mai...ambikkk...bala tentera nallaaa punya dia bagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2016 05:36 PM | Show all posts
adn replied at 5-12-2016 09:07 AM
citer no.2...bila saja saja gi mencari...skali mai...ambikkk...bala tentera nallaaa punya dia bagi ; ...

Tau xper bro.mmg malam tu kalo hijab masing2 kena bukak,mau bisu setahun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bosan ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
turn off jp igt ade bdk wicet bkak benang td lucky tt dh edit, sayam tt
more story pls tt, bosan ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung g tt
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2016 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak tau..
Hantu oz ke hantu malaysia lagi seram?
Btw sila sambung tt..
Ak ak ak.. aku tunggu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aneem replied at 5-12-2016 03:57 PM
Teringin nak tau..
Hantu oz ke hantu malaysia lagi seram?
Btw sila sambung tt..

Hantu melayu lg seram kot.hoho.
Haish!dh edit ler.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2016 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 2-12-2016 11:37 AM
dik akak pantang btl perkataan aku jd ak ak ak

nak terberak ke dik

kak, okay apa dia punya jalan citer. ada inspirasi dam pun okay senang baca hehe  
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2016 08:57 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 5-12-2016 05:36 PM
Tau xper bro.mmg malam tu kalo hijab masing2 kena bukak,mau bisu setahun.

sekejap sangat setahun tuh...hahaha

psstt psstt...wa sis...bukan bro...hehehe

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 09:58 AM | Show all posts
adn replied at 6-12-2016 12:57 AM
sekejap sangat setahun tuh...hahaha

psstt psstt...wa sis...bukan bro...hehehe

aisehman!sorry sis!avatar too general.tak bole nak budget gender.
hehehe...tq for the info.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2016 09:58 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 6-12-2016 12:13 AM
kak, okay apa dia punya jalan citer. ada inspirasi dam pun okay senang baca hehe

dah edit ejaan ler...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 03:17 AM GMT+8 , Processed in 0.102263 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list