CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Fienomenology

Tales From The Abyss: My Paranormal Stories and Experience [Updated] 17.02.2017

  [Copy link]
 Author| Post time 23-12-2016 02:25 PM | Show all posts
Ipo replied at 23-12-2016 01:58 PM
oh gitu ke...hakak tak tau pulak

orang kata...

In sha Allah Kak.Mmg ada byk lagi story nak masukkan.
Masih dalam penulisan.
Cerita2 dari Subang masih ada lagi.

JC tuh saper kak?huhu. Pls fwd kan link thread dia.mana tau bole layan.huhu.

tq.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2016 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dalam seram2 tu ade gak lawak cite ko ni......
Terus kn sumbang citer ek....
Kitorg kt sini mmg suka baca citer seram walopun pd hakikatnye memasing penakut......haha

Jc tu antara tukang citer lagend kt sini
Mmg stail dia citer seram tp cam org tak cukup sifat.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2016 02:53 PM | Show all posts
seeri_7843 replied at 23-12-2016 02:49 PM
Dalam seram2 tu ade gak lawak cite ko ni......
Terus kn sumbang citer ek....
Kitorg kt sini mmg su ...

tq sis Seeri for the comments and feedback.
In sha Allah more to come.

JC tuh citer tak cukup ejaan ek?kuikuikui.

Hakak ad "ek" ni org Joho ke?jarang orang pkai 'ek'.

Sekadar bertanya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2016 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
@JokesCop aka JC punya benang antara favourite aku dalam MPS. Memang best cara penceritaan dia yang selamba gila2 tapi malangnya cerita tergantung sampai ke sudah. Huhuhuhu...
http://mforum.cari.com.my/forum. ... 773667&mobile=2

http://mforum.cari.com.my/forum. ... 927274&mobile=2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2016 04:03 PM | Show all posts
Inezkhalidi replied at 23-12-2016 03:54 PM
@JokesCop aka JC punya benang antara favourite aku dalam MPS. Memang best cara penceritaan dia yang  ...

Ooo mamat ni...dah baca dah.aku lepas Mean Girls aku dah tak baca.
Citer dia not bad,but aku rasa makin lama makin mengarut cerita dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2016 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lebih suka cerita yang short and sweet. Cerita2 banyak episode ni buat aku senang lost concentration.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2016 04:42 PM | Show all posts
Inezkhalidi replied at 23-12-2016 04:15 PM
Aku lebih suka cerita yang short and sweet. Cerita2 banyak episode ni buat aku senang lost concentra ...

Kannn! Macam @dammerung punya cerita is just right! not too long nor too short yet it keeps you scared and entertained!
Huhuhu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2016 04:44 PM | Show all posts
YESSSS! 6K Views! Tq sappot forumers!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2016 11:47 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 23-12-2016 01:25 PM
In sha Allah Kak.Mmg ada byk lagi story nak masukkan.
Masih dalam penulisan.
Cerita2 dari Subang ...

sorry lambat reply..dah ada forumer lain yang jawab



thread sukesuke pun best
ni linknya

http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D9
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 23-12-2016 09:57 AM
haiya lengloi.mesti la itu jirat nightclub ma..manyak amoi putih2 liao.teringat plak citer si Dam  ...

Ahahha to serius lah ade msk dlm novel sal nk and ada org tulis dlm blog ade dua niteclub utk idup satu utk yg dh mati satu.. hahahah abam fie lengchai... nk g club yg mna?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 07:28 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-12-2016 09:09 AM | Show all posts
miemiecha replied at 24-12-2016 02:30 PM
Ahahha to serius lah ade msk dlm novel sal nk and ada org tulis dlm blog ade dua niteclub utk idup ...

Haiyaa lengloi, i mesti mau pegi itu nightclub hidup ma...tapi i sudah cuci tangan how?

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 09:31 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 27-12-2016 09:09 AM
Haiyaa lengloi, i mesti mau pegi itu nightclub hidup ma...tapi i sudah cuci tangan how?

ALAAA....
x pernah merasa masuk niteclub!!!



nak join abam fie
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 09:53 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2016 09:40 AM | Show all posts
Edited by Fienomenology at 30-12-2016 11:37 AM

As salam dan good morning.
Semoga para forumers mendapat berakah di hari Jumaat ini.

FYI, lepas ni kemungkinan aku akan upload cerita2 aku agak lambat sedikit due to my busy schedule.
Ada masa aku akan menulis dan upload ke thread.di harap kalian sabar menanti.

Untuk menutupi tahun 2016,dengan ini aku persembahkan cerita  terbaru.hamekkaw!


Story 3: The Corner House

Intro:

Rumah family aku di USJ 2 ni rumah corner lot. Alhamdulillah, dapat rumah tepi masa bapa aku beli umah ni pada tahun 1988. Kami masuk ke sini lewat tahun 1990. Masa beli tuh tak budget pulak jalan Kewajipan sebelah umah ni jadi sibuk. Tambahan pulak naik segi college and The Summit. Baru2 ni pulak naik LRT. Memang pagi2 jem mcm haram. So rumah ni dah 20+ tahun usia dia, oleh tu mesti la ada kejadian2 yang mistis dan paranormal dari ‘semangat’ rumah ni kan.

Story 3a:

Dulu parents aku ambil seorang maid bekerja dalam rumah ni. Dia ni maid yang kedua tak silap aku. Nama dia As. Suatu malam, As tengah layan t.v kat dapur sambil makan jajan di meja makan. Tengah layan mengunyah dan tgk t.v, tetiba dia ternampak kerusi depan dia bergerak dan menyenget. Tanpa berlengah si As, pun tutup t.v and terus masuk bilik. Sebulan lepas tu, baru dia citer dgn aku sebab dia tau mak aku tak caya benda2 ghaib/mistis ni.

.End.

Story 3b:

Insiden ni pulak berlaku pada masa anak sulung aku berumur beberapa bulan. Pada masa tu anak sulung datang melawat dari JB so ramai la datang melawat anak aku ni.
So pada belah malamnya member aku si Aimil* ni datang la melawat. Wife aku pesan,
“Nanti Aimil datang suruh dia basuh muka and kaki.” Aku pun menurut perintah.

*Aimil ni pun banyak kisah mistis dia. Nnt aku cerita perihal dia.

Bila Aimil datang, aku pun panjangkan pesan tuh kat dia. Dia pun ke toilet untuk basuh kaki and muka. When everything is settled dah dia pun duk depan kat living hall. Aku pulak sibuk menolong wife aku di belakang. Bahagian belakang rumah aku ada dua, satu wet kitchen dan lagi satu dining area. Wife aku tgh prep kat wet kitchen and aku pulak tengah setting table at the dining area. Dah settle semua, aku pegi la ke sinki nak basuh tangan. Masa kat sinki, tiba2 cermin tingkap sinki tu bergegar! *dub!dub!dub!*

Aku terkejut la bak ang! Tingkap diketuk dan bergegar macam ada orang mintak bukak tingkap tu! Aku terkesima. Aku pandang ke luar tingkap betul2, tak nampak siapa2 kat luar! Aku bukak la lampu laman nak tengok saper kat luar. Kot2 adik2 aku balik tak bawak kunci ke.

Bila bukak lampu laman, takder saper pun kat luar. Aku jadi pelik. Saper yang ketuk tingkap tadi? Lepas tu baru aku suspek something. Aku bagitau la wife aku, wife aku jawab, “Ooohh…ada “benda” la tu nak masuk rumah nak tengok si Ayon* ni”

*Ayon ni nama manja arwah FIL aku bagi kat anak aku. tapi lepas dapat anak kedua, kami panggil dia si abang.

Bila aku dengar, I was like “Ohkaayyy…”. Lets just pretend it never happened and move on. Aku pun menjamu and melayan si Aimil sampai la pukul 11pm. Bila aku keluar nak tutup pagar tuh, aku usha2 jugak area laman yang dekat sinki tu. Mmg takder siapa2 kat situ. Aku just bersyukur that thing tak dapat masuk and kacau anak aku. huhu.

.End.


Extra Incident:
i)    
Adasatu malam tu aku balik ke rumah pada lewat malam (typical me). Masa aku nakbukak grill besi pintu depan, tiba2 ekor mata aku nampak macam ada kelibatperempuan kat buaian. Aku pandang buaian tu.takder apa2. Dalam hati aku cakap“jangan la kena kacau time2 ni”. Aku terus masuk rumah dan takder bende pelikmenyusul lepas tu. Sampai hari ni aku tak tau apa aku nampak malam tu.real orjust my imagination? Or maybe I’m just too stoned and I am seeing things thatnight.LOL!

ii)  
Ada sekali tu aku berurut denganarwah Tok Wer kat rumah USJ 2. Dia di datangkan dari JB sebab nak urut parentsaku(kot?tak pasti). Tengah berurut tuh Tok Wer menegur “Ish!budak ni!banyak ‘setan’ni!”
Aku pun gelak sakan memandangkan masa ni aku memang nakal dan banyak buatmaksiat (biasala zaman jahilliyah).
Lepas tu Tok Wer tanya lagi, ”Nipegi mana selama ni?cari pasal ek?”
I thought she was referring to the Lady Templar’s incident, aku jawab la,
“Ada la, kita pegi tempat ‘spital ni Tok.hehehe!”
“Huh!Padan la!Jangan cari pasal lagi!”tegur Tok Wer.
“Ni pegi mana malam2?merayau?”tanya dia lagi.
“Biasala Tok,bujang. Melepak merata2 kat area KL ni”jawab aku.
“Padan la.ada “orang” kat luar rumah tuh tunggu awak!” Tok Wer menambah.
“Uish!Saper tok?Dia kacau ke?”aku bertanya.
“Takder la. Dia “suka” kat awak jer.Tak kacau pun”kata Tok Wer.
“Laki ke Pompuan? Cun ke tak?Hahahahaha!”tanya aku sambil berdekah!
“Pompuan!tapi bukan Pontianak.makhluk halus biasa2 je.Jgn mengada2 nakcuba!” jawab Tok Wer sambil picit betis aku kuat2!
Sakit bai aku kena urut tapi sedap. Lepas urut tuh Tok Wer baca2 sikitdoa and bagi a few petua kat aku. Dan aku tak pernah terserempak dengan “peminat”aku tu.huhuhu.


.Sekian.

tagged:


@bottombikini
@miemiecha
@ipo



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 10:43 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 30-12-2016 09:40 AM
As salam dan good morning.
Semoga para forumers mendapat berakah di hari Jumaat ini.

tq Fie..

story 3b tu misteri..cuba elaborate lebih sikit..

story yang last tu..ada yang 'berkenan'..memang terjadi
terutama bunian yang berkenan kat lelaki muda ni..uyg handsome dan baik
jangan terpedaya sudahhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2016 10:51 AM | Show all posts
Fienomenology replied at 30-12-2016 09:40 AM
As salam dan good morning.
Semoga para forumers mendapat berakah di hari Jumaat ini.

tq update! kira penutup 2016 la ni kan

umah ko yg kat depan summit tu ke? area masjid?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2016 11:43 AM | Show all posts
Ipo replied at 30-12-2016 10:43 AM
tq Fie..

story 3b tu misteri..cuba elaborate lebih sikit..

xder apa yang misteri sis. mmg 'benda' tuh nak try masuk ye la sbb ada baby kan kat rumah masa tapi tak bole.
Mmg lepas dia ketuk tingkap tu terus takder cubaan nak masuk rumah. so saya biarkan je la.tak kan la nak seru suruh masuk.

Xder mana nya hensem&baik.kita muka KLCC tak bersiap.hoho.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2016 11:45 AM | Show all posts
bottombikini replied at 30-12-2016 10:51 AM
tq update! kira penutup 2016 la ni kan

umah ko yg kat depan summit tu ke? area masjid?

Yes penutup utk 2016.

Ehem...ni stalk tahap dewa ni.ye depan Summit tuh.huhu.
Area Masjid mana?masjid USJ 2 or USJ 9?
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 07:23 PM | Show all posts
Fienomenology replied at 30-12-2016 11:43 AM
xder apa yang misteri sis. mmg 'benda' tuh nak try masuk ye la sbb ada baby kan kat rumah masa tap ...

ntah2 benda tu yg mengikut si Aimilmacam mana rupa muka macam klcc tak siap ek??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 08:58 AM GMT+8 , Processed in 0.116186 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list