CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dyana612

suami suka burukan isteri dengan jiran tertangga..

[Copy link]
Post time 29-9-2016 09:45 AM | Show all posts
nolya replied at 29-9-2016 09:26 AM
Laa....... Marah ke saya tulis panjang sikit....... Sekadar beri idea je, mudah2an ada yg memberi  ...

Tulis Panjang Panjang penuh dgn liku cabang bengkang bengkok........ sedangkan Jalan Yang lurus ada.......bukannya kasi orang jalan...semakin menyesatkan lagi Ada.....Kan????


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2016 09:47 AM | Show all posts
Hana replied at 29-9-2016 09:24 AM
Oleh kerana ko adalah big monkies - gemuk + berbulu, tak semistinya orang2 lain sama species mcm k ...

Lain kali sebut ler Anak Anak hang cold blooded spesis...hang Tak sebut...manakutau??? Jangan ler marah...





Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:53 AM | Show all posts
Mannakautahu replied at 29-9-2016 09:47 AM
Lain kali sebut ler Anak Anak hang cold blooded spesis...hang Tak sebut...manakutau??? Jangan ler  ...

monkey ooo monkey...kenapa ko cakap pusing2?


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:09 AM | Show all posts
Hana replied at 29-9-2016 09:53 AM
monkey ooo monkey...kenapa ko cakap pusing2?

Hang marah Kah Nee???? Orang Melayu Kita Nee memang cepat melatah kan..bila Anak Anak depa disebut little monkies???? Ilek ah...... kata urban hang nee?????


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:18 AM | Show all posts
Mannakautahu replied at 29-9-2016 10:09 AM
Hang marah Kah Nee???? Orang Melayu Kita Nee memang cepat melatah kan.. ...

gelak2 pun sebijik mcm monkey. tidak syak lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:22 AM | Show all posts
Hana replied at 29-9-2016 10:18 AM
gelak2 pun sebijik mcm monkey. tidak syak lagi.

hang semenjak buntingkan monkie ketiga Nee sensitip mega betul ler Hana oiiiii...awat??? Pembawakan badan kah???





Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 29-9-2016 09:05 AM
tu la biar je.... nak merantau bod lain ade pekdah...
dgn spesis gersang mengomel mmg takde hasil ...

    

Kesian kan?
Lah..dah  arwah..

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Mannakautahu replied at 29-9-2016 09:45 AM
Tulis Panjang Panjang penuh dgn liku cabang bengkang bengkok........ sedangkan Jalan Yang lurus ad ...

Mcm tu ke?  Menjalani hidup ini akan lebih mudah jika jalan penyelesaiannya lurus2  belaka.  Hidup kita sendiri penuh dgn liku2 persoalan, maka liku2 cara juga yg harus difikirkan. Bak kata orang skr ada plan A atau plan B.  Semua bergantung kpd corak permasalahan yg dialami.  Bukan stakat "either u take it or u leave it" tetapi "I want to take it but u must leave it".
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2016 11:27 AM | Show all posts
nolya replied at 29-9-2016 11:00 AM
Mcm tu ke?  Menjalani hidup ini akan lebih mudah jika jalan penyelesaiannya lurus2  belaka.  Hidup ...

Hang Nee dulu mesti jenis student Yang bila jawab soalan peperiksaan that carries merely 3 marks....penuh hang bermelodrama satu a4 size fullscap Kan,Kan,Kan????


sebab itu agama menekankan supaya kita  menuntut ilmu Yang bermanfaat ..agar tak jadi  harbam macam hang...untuk menyelesaikan masalah Yang straight forward...hang pi bantai pusing satu Kota


kan????

berbalik pada mauduk thread Nee...macam manak sebut...hanya suami dayus sahaja Yang akan buruk burukkan isteri sendiri pada orang lain..Period....

Yes??. No????




Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 11:43 AM | Show all posts
mannaklagi replied at 29-9-2016 11:27 AM
Hang Nee dulu mesti jenis student Yang bila jawab soalan peperiksaan that carries merely 3 marks.. ...

yes.... I would not want to say more.  U are right my teacher. Next time, in ur class, I'll give my answer more precise.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 07:34 AM | Show all posts
nolya replied at 29-9-2016 11:43 AM
yes.... I would not want to say more.  U are right my teacher. Next time, in ur class, I'll give m ...

Precise or concise?????


Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 09:51 AM | Show all posts

precise or concise, dua2 memiliki maknanya yg tidak jauh beza.  Saya gunakan perkataan 'precise' mengingatkan saya kpd 'precise essay writing' during my school days. May my explaination satifies u (something that is already out of topic).  Correct me if I am wrog n I thank u in advance.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 11:11 AM | Show all posts
nolya replied at 1-10-2016 09:51 AM
precise or concise, dua2 memiliki maknanya yg tidak jauh beza.  Saya gunakan perkataan 'precise' m ...

It does to me.....while precise gives a connotation of rather elaborate/ lengthy at times, when presenting informations and while they may not always be necessarily accurate.....concise on the other hand has more direct BRIEF approach while at the same time not leaving behind many important informations ......so in short.....you are damn Longwinded when you can actually present something BRIEF  when it means the same.......

Hang paham Tak Nee??? Kalau Tak paham...nanti manak jemput @Faraway utk pahamkan hang??? Dia adalah guru bahasa inggeris dikalangan warga FD nee......











Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2016 11:33 AM | Show all posts
mannaklagi replied at 1-10-2016 11:11 AM
It does to me.....while precise gives a connotation of rather elaborate/ lengthy at times, when pr ...

Makasih kerana pencerahan makna yg diberikan.  Pun barangkali berpeluangkah saya diberikan 40% passing mark, or shall it be a big zero for not using the appropriate word.  Kalau saya jadi ur student, tentu saya fail in my essay writing for u seem to be strict and captious.

Thanks too for trying to introduce @Faraway. I do not mind at all if I could gain the kind of knowledge that she/he can give. But does she/he has the time to do so on FOC basis. Again, my sincere thanks to u.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
dyana612 replied at 23-9-2016 09:32 AM
dia ske burukan sy sbb nk tutup kesalahan dia contoh dia asyik keja je,kkdg 2 hari bru balk pdhal ms ...

better awak pergi je pejabat agama dan jalani sesi kaunseling bersama suami.

hati dan perasaan isteri termasuk dalam nafkah batin. kalau batin isteri terseksa macam ni bermakna suami dah abaikan tanggungjawab dia. awak boleh berbincang dulu dengan suami, kalau suami tetap dengan perangai dia, awak pergi la pejabat agama. tak perlu lagi pendam perasaan benci lama2, sebab ianya hanya menambah dosa dan memburukkan keadaan. pilihan di tangan puan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 28-9-2016 04:12 PM
ko ni ina naim ka?.... saje je tanya....

kalau dia ni ina naim aku cadangkan supaya cerai jelah. lepasni boleh makan nasik dengan tenang, tak perlu makan laksa lagi.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2016 07:32 AM | Show all posts
MarkJubek replied at 5-10-2016 01:54 AM
better awak pergi je pejabat agama dan jalani sesi kaunseling bersama suami.

hati dan perasaan ...

the very exact Yang dilakukan oleh pasangan mommymonter....to seek kaunselling....sekarang dah nampak kurang sikit kemernyamannya.......atau Mungkin juga laki dah kasi ultimatum kat Dia.......anyway...usaha tuh ada...
Sekian....




Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 12:08 PM | Show all posts
maaf tanya....suami tt NI PONDAN ker???biasanya pondan /pompuan yang sukabertenggek bersama jiran bercerita hal masalah rumah tangga....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 02:47 PM | Show all posts
Communicate! Bila dapat tau je dia burukkan TT, terus confront dengan dia.
Kalau dia cakap alah benda kecik pon nak kecoh, cakap kat dia, kalau saya pulak pergi cakap kat jiran2 tok nenek mak ayah, awak ni satu sen tak guna, pemalas, badan berbau, duduk rumah goyang telo je, agak2 awak marah ke tak?

Kalau dengan bini tak reti jaga mulut, boleh la sabar lagi, ni macam joyah plak nak cerita semua benda kat orang tu kenapa? cita2 nak jadi pengacara melodi tak kesampaian?

Benda2 cerai ni tak payah tanya orang. kalau sendiri dah tak tahan, sanggup hidup sorang, jaga anak sorang, hadap plak mulut ex laki yang macam tu, why not. tapi kalau tak sanggup, sabar dan doa jela laki TT dapat hidayah.

sorry la macam marah plak baca kisah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 04:14 PM | Show all posts
laki ko ni jantan lembut ke? mulut mcm tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:23 PM GMT+8 , Processed in 0.116936 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list