CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dyana612

suami suka burukan isteri dengan jiran tertangga..

[Copy link]
Post time 27-9-2016 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tt menyesal beli rumah sekarang dan kejar rumah murah? Husband tt tak menyumbang ke bab bayar rumah? Leps tu mulut macam pondan pula tu ke hulu hilir mengata tt..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2016 04:57 PM | Show all posts
cerai je la..... dh ko tanya kan. suka kalu dgn laki takde la ko membebel kat sini kan.... satu lagi, dh laki mulut suka mengata ko, buruk2 ko, aibkan ko, nak lagi ko hadap dia kan..... takpe, paham.. asal berlaki je kan kekdahnya....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2016 05:07 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 27-9-2016 10:25 AM
Young man,  for you to say that I'm a walking textbook, it made me realized that perhaps you don't ...

Friends who will not be the cause of regret for you on the day of JUDGEMENT?????

Perhaps hang ni bukan satu assumption kah??? Dan bukankah assumption tuh the Mother of all evils????

A textbook aka skema nak mamps  person like you mustahil jadikan assumptions sebagai prinsip asas kehidupan hang... Kan??????




Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2016 10:45 PM | Show all posts
Mannakautahu replied at 27-9-2016 05:07 PM
Friends who will not be the cause of regret for you on the day of JUDGEMENT?????

Perhaps hang n ...

Assalammu'alaikum Manak.  Capisce.  You are right.  I'm not always upright and my actions are not free from error.  I'm sorry for showing unnecessary sincere concern. I was too quick in assuming that you don't have any good companions.  Again, I'm sorry.

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 02:23 AM | Show all posts
burukkan isteri sbb ada pompuan lain tu, tu biasalah dengar...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 05:27 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 27-9-2016 10:45 PM
Assalammu'alaikum Manak.  Capisce.  You are right.  I'm not always upright and my actions are not  ...

Salam....

Makanya..........Yang paling dikhuatiri...orang macam hang yang skema tahap hardcore...feeling feeling good macam nak kena hampuk nee ..tak mustahil nanti jatuh dalam golongan TAKSUB and EXCLUSIVE .....sampai seolah menyisihkan diri atau a NO NO utk nak gaul dgn golongan yang as you mentioned....Yang boleh membuat hang regret mixing with bila tiba judgement day.......

Sebab tuh manak kata...nak skema tuh agak agak ler.........be real...get real..........kerana sesungguhnya bukankah KESEDERHANAAN itu dalam apa jua bentuk adalah antara CIRI KESEMPURNAAN.....

Paham Tak Nee????








Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 06:02 AM | Show all posts
Hana replied at 23-9-2016 12:03 PM
kalau anak baru sorang, better buat keputusan cepat utk masa depan.
nak bersama sehingga akhir haya ...

So hang sendirik dipersimpangan ketika ini with two little monkies( Anak),  masih toying with the ideas samada, to stay at two?? Tambah?? Atau nak mintak cerai??

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Di buruk buruknya kamu dan sesakit2 hati kamu pada dia malam2 mengeseks juga x...kalau bersama kamu laki bini patut pikir cara nk pulihkan hubungan. Setiap diri ada kelemahan kekurangan.  Cuba akui kesalahan dan perbetulkan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2016 08:28 AM | Show all posts
Hukaloh..ada gak lelaki  cengini ek..

Low attitude! X respek binik! haukkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 04:12 PM | Show all posts
dyana612 replied at 23-9-2016 11:25 AM
mak sy suh sabar, tp dia bgi cadangn supaya sy boikot dia,kami semua akan boikot dia

ko ni ina naim ka?.... saje je tanya....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 28-9-2016 04:12 PM
ko ni ina naim ka?.... saje je tanya....

Sohai tu suka burukkan isterinya ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 02:12 AM | Show all posts
dyana612 replied at 23-9-2016 11:25 AM
mak sy suh sabar, tp dia bgi cadangn supaya sy boikot dia,kami semua akan boikot dia

Bersabar dlm menghadapi masalah rumahtangga memang amat perit dan begitu mencabar menghadapinya. Seorang suami yg tergamak menceritakan kekurangan isterinya kpd pihak lain, apa lagi jiran, maka suami trs bukanlah seorang suami yg baik.  Cuba tanya dia, kenapa dia berbuat demikian, apakah dia tak punya harga diri sbg seorang suami, sanggup sebarkan keaiban rumahtangganya kpd jiran.  Apa untung yg dia dpt? Mau dia apa sebenarnya dari seorang isteri. Cuba tanya kpd suami.

Memboikot suami bukanlah jalan yg terbaik.  Jgn2 nanti itu akan menjadi senjata yg makan tuan.  Suami akan menjadikan perihal boikot isteri sbg  alasan untuk curang. Dia akan cari girlfriend di luar.  Dan itu akan lebih menyakitkan.  Sanggupkah?
Mencari jalan damai dgn suami bukan mudah, tapi boleh cuba slow talk dgn dia kenapa dia bersikap spt itu. Tak sayang isterikah? Kalau suami memberikan jawapan yg serba negatif, cuba pula minta pandangan bagaimana pula mewujudkan hal2 yg positif.  Kebahagiaan rumahtangga hanya bisa terhasil dgn kesepakatan antara suami-isteri, perlu saling menghormati dan bertimbangrasa serta understanding. Harus saling menutupi segala kekurangan, jgn diceritakan kpd pihak lain. Boleh mengadu kpd keluarga, jika perlu ttpi bukan untuk campurtangan.

Maaf tanya, sdr dyana rajin solat, rajin mengaji?  Berdoalah, mohon Allah lembutkan hati suami dan bila ada kesempatan, ajaklah suami solat berjemaah, suami sbg imam, dyana dgn anak2 menjadi makmum.  Mengajilah, membaca surah2 yg mudah, esp selepas solat maghrib dgn suara yg agak sedikit kuat biar suami dengar.  Tak perlu bertaranum bagai, tetapi sekadar boleh berlagu sederhana sudah mencukupi. Mungkin cara begini boleh dijadikan langkah permulaan bagi memperbaiki sesuatu yg kian goyah. To make things better, u have to start somewhere, maka mulalah dgn mendekatkan diri kpd Allah swt. Tip melembutkan hati suami dan anak2 ialah dgn membaca surah Toha, ayat 1-5, kemudian hembuskan ke bhgn tengkuk belakang suami/anak2.  Dgn air tangan isteri yg memasak, bacakan juga doa pelembut hati untuk keluarga. Buat air penawar sbg minuman harian (air yassin).  InsyaAllah, tuhan maha mendengar.  Doa orang yg teraniaya, cepat Allah makbulkannya.   

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 05:09 AM | Show all posts
nolya replied at 29-9-2016 02:12 AM
Bersabar dlm menghadapi masalah rumahtangga memang amat perit dan begitu mencabar menghadapinya. S ...

Hang berjela jela buat novel inderaloka nee semua apa jadah.....??????

Bukankah lebih mudah utk hang sebut....... hanya suami DAYUS Yang akan menceritakan atau memburukkan isterinya sendiri pada orang atau jirannya, sedangkan dia sendiri seharus dan sewajibnya sebagai seorang pemimpin keluarga utk mendidik isterinya , membaiki diri dari keburukan......

Very straight forward kan????





Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 05:18 AM | Show all posts
dinopower replied at 28-9-2016 04:12 PM
ko ni ina naim ka?.... saje je tanya....

Hang nee dino yang  kena ban hari tuh, lalu disumpah jadi dinopower ka?.....saja je tanya.......

Hang nee juga dino Yang pernah memburuk burukkan serta mencarutkan isteri sendirik pada umum...hanya kerana isteri tak hantar anak for vaksin jab itu kah????? sedangkan the reality was,hang failed to admit hang telah gagal didik isteri sedirik utk lebih mendengar kata suami sendriik dari orang lain?????


















Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 28-9-2016 04:12 PM
ko ni ina naim ka?.... saje je tanya....

Dino....   

Byk sgt berkuntum kt thread suhaimi tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 29-9-2016 07:34 AM
Dino....   

Byk sgt berkuntum kt thread suhaimi tu..

haha.... mommy bodoh sungguh spesis tak laku tu kan.... menyibuk hal org haha  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2016 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dinopower replied at 29-9-2016 08:03 AM
haha.... mommy bodoh sungguh spesis tak laku tu kan.... menyibuk hal org haha

Abaikan dia..biar dia menyalak situ..

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:05 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 29-9-2016 09:03 AM
Abaikan dia..biar dia menyalak situ..

tu la biar je.... nak merantau bod lain ade pekdah...
dgn spesis gersang mengomel mmg takde hasil
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:24 AM | Show all posts
Mannakautahu replied at 28-9-2016 06:02 AM
So hang sendirik dipersimpangan ketika ini with two little monkies( Anak),  masih toying with the  ...

Oleh kerana ko adalah big monkies - gemuk + berbulu, tak semistinya orang2 lain sama species mcm ko jugak.
ada paham?

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Mannakautahu replied at 29-9-2016 05:09 AM
Hang berjela jela buat novel inderaloka nee semua apa jadah.....??????

Bukankah lebih mudah utk ...

Laa....... Marah ke saya tulis panjang sikit....... Sekadar beri idea je, mudah2an ada yg memberi jalan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:04 PM GMT+8 , Processed in 0.091903 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list