CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: dani-rox

[UNSOLVED MYSTERIES] Empat Kes Misteri Oleh KILL_NANCY #1611-#1614 (21 Januari

    [Copy link]
Post time 4-10-2016 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 4-10-2016 01:04 AM
Kes ini berjaya diselesaikan cuma caranya saja yg menimbulkan rasa misteri

Kes Pembunuhan Teresit ...

Memang unik kisah mendiang Teresita nie...ada dpaparkan kisah nie dlm Majalah Infiniti...TT cuba paparkan kisah psl Pulau Hashima(Ghost Island) di Jepun...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:36 AM | Show all posts
Sedihnya kisah keluarga Jepun dan anak-anak Sodder tu.
Tak mustahil motif disebabkan dendam sebab ketua keluarga selalu bergaduh dengan orang luar.
Entah dapat tak misteri anak-anak Sodder terjawab sebelum Sylvia meninggal.
Dan kes Teresita ni...apa motif Alan? Mencuri membawa ke membunuh ke?
Akhir sekali, good job tuan tanah.

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2016 09:47 AM | Show all posts
dani-rox replied at 4-10-2016 01:04 AM
Kes ini berjaya diselesaikan cuma caranya saja yg menimbulkan rasa misteri

Kes Pembunuhan Teresit ...

Apa motif sebenar? Untuk merogol tapi mungkin mangsa melawan dan terbunuh.Terus buat macam mencuri untuk tutup?
Kasihan pada mangsa2 yang begini, apabila keadilan sebenarnya tidak dapat dinyatakan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2016 09:32 PM | Show all posts
DeeHanania replied at 4-10-2016 09:03 AM
Memang unik kisah mendiang Teresita nie...ada dpaparkan kisah nie dlm Majalah Infiniti...TT cuba p ...

pernah terbaca psl pulau ni kat cracked.com ke website top ten mana entah
dulu dijadikan kawasan perlombongan dan penempatan buruh paksa. mungkin ada kisah2 menarik di sebalik pulau tinggal tu kan...

terkonpius pulak dgn satu pekan di Jepun... yg semua penduduknya terpaksa pakai gas mask, Miyakejima.




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-10-2016 09:45 PM | Show all posts
@Eva_yy_Ellin

@WeAiNe

ada beberapa blog kata Alan Showery tuh ada rekod polis sbg serial sex offender, tapi menurut website ni pulak, Alan bg tahu yg dia datang ke rumah Teresita dgn tujuan utk mencuri tp tak sengaja 'terbunuh' Teresita dan cuba mengatur crime scene kelihatan spt sex assault.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 08:43 AM | Show all posts



tapi aine lebih percaya konsep dia nak merogol/mencabul sambil ada niat nak merompak

krok ni semua kan yg aine perasan dalam bijak ada gak dolnya, ko dah merompak boleh pulak
ko hadiahkan barang kemas tu pada gf tak ke kantoi namanya

lps tu cipta alasan nak masuk rmh utk kepakaran yg ko tak ada

ada kes aine tgk dlm tv, konpem mmg mamat tu yg bunuh tapi sebab bukti tak ada, dan motif blur,
boleh je lepas mcm tu....tapi kantoi semula selepas bape tahun dia gian nak membunuh balik
dan dia kantoi sebab masa tu dah ada isteri dan anak, statement dorang pd polis ttg latarbelakang dia,
itu yg buat polis syak tambahan pula peredaran masa, teknologi makin canggih

hahahaha mcm crime investigator lak aine ni
teruskan usaha tt....aine akan jadi your follower

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 11:58 AM | Show all posts
khatam sudah thread ni sbb i mmg minat benda2 camni
sampai astro kat umah pon xpenah dh bukak chanel lain selain dari 732
paling suka medical detective tu tp skrg dh stop, tgk yg first 48 hours plak skrg
tabah aje somi ku melayan perangai bini dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 5-10-2016 09:32 PM
pernah terbaca psl pulau ni kat cracked.com ke website top ten mana entah
dulu dijadikan kawasan  ...

Tu laa kan dani-rox,cam menarik jek ghost island tu,zack&the gangs kena g sna buat rakaman...yg pkai topeng tu pun mnarik jgak kan...slain kisah pulau yg tuk membunuh diri sndiri tu kan...kalo ikut kan Jepun lagi menarik kisah seram yer jgak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2016 06:04 PM | Show all posts
dani-rox replied at 5-10-2016 08:32 PM
pernah terbaca psl pulau ni kat cracked.com ke website top ten mana entah
dulu dijadikan kawasan  ...

misterinya diorang ni..
kenapa pakai topeng gas semuanya?
ada cerita penuh tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2016 07:35 PM | Show all posts
Edited by dani-rox at 6-10-2016 07:36 PM
WeAiNe replied at 6-10-2016 08:43 AM
tapi aine lebih percaya konsep dia nak merogol/mencabul sambil ada niat nak merompak
...

Thanks Aine
Bole jah jd crime investigator tak bergaji... apa org panggil tu; armchair detective. takyah pergi crime scene, soal siasat atau tengok bukti secara fizikal... dgn pembacaan dan pencarian internet mcm sekarang, kita bole buat kesimpulan sendirik hahaha BTW ada jah forum yg dikhaskan utk armchair detectives nih... salah satunya reddit - dia org ada bod biro siasatan lg




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-10-2016 07:42 PM | Show all posts
Ipo replied at 6-10-2016 06:04 PM
misterinya diorang ni..
kenapa pakai topeng gas semuanya?
ada cerita penuh tak?

Miyakejima nih berada di kaki gunung berapi... Hasil drpd beberapa letusan, udara di kawasan tu penuh dgn gas sulfur dioxide. Nak tak nak kenalah pakai gas mask. Masih kekal mcm tu sampai sekarang katanya.

http://www.theplaidzebra.com/if-you-want-to-live-in-miyakejima-japan-you-must-carry-a-gas-mask-at-all-times/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 08:30 AM | Show all posts
dani-rox replied at 6-10-2016 07:35 PM
Thanks Aine
Bole jah jd crime investigator tak bergaji... apa org panggil tu; armchair det ...

hahaha ya kah...hebat kan teknologi bila digunakan dgn betul
so TT..next stori mori....
aine masuk ja tgk ada edit tak tajuk sana hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 08:33 AM | Show all posts
dani-rox replied at 6-10-2016 07:42 PM
Miyakejima nih berada di kaki gunung berapi... Hasil drpd beberapa letusan, udara di kawasan tu pe ...

ye dan dari bacaan google penduduk telah dipindahkan ke kawasanlain yg lebih selamat dan selesa
tapi biasalah ramai yang kembali meneruskan kehidupan
walaupun terpaksa bertopeng
gov ada wujudkan pusat kesihatan yg memantau kesihatan
penduduk dari masa ke semasa
tapi rimasnya lah dalam luar rumah nak bertopeng sentiasa
entah2 ada pasangan tak tahu acaner rupa terkini mrk
sebab lama sgt tak nampak muka

cer TT betul kan kalau ada silap hahaha...mak tak reti bi anak oiiiii
hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 10:41 AM | Show all posts
baru khatam thread ni..
good job tt..best sgt kisah2 dlm ni..
kipidap tt
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 05:01 PM | Show all posts
dani-rox replied at 6-10-2016 06:42 PM
Miyakejima nih berada di kaki gunung berapi... Hasil drpd beberapa letusan, udara di kawasan tu pe ...

dah baca..thanks dear..gas ni menyebabkan iritasi pada paru2...so no wonder diorang pakai topeng gas..elok2 dah evacuated tahun 2000, datang balik tahun 2005...
boleh pulak depa ni hidup dlm keadaan bertopeng macam tu..
wonder how they live like that...
kalau nak cari jodoh, sah2 takleh tengok rupa pasangan kan?
or maybe, memang ada satu tempat khas untuk kes special macam ni..
satu lagi, macam mana diaorang gave birth..anak kecik tu terus dipakai topeng gas jugakkah?


Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 06:04 PM | Show all posts
pintudapur replied at 6-10-2016 11:58 AM
khatam sudah thread ni sbb i mmg minat benda2 camni
sampai astro kat umah pon xpenah dh bukak chane ...

eh sama lah i pon suka medical detactives, skang dh xde dh tunggu new series tp xde plak, skang ni suka tgk murder make me famous, biasanya lepas tgk mesti iolss akan gugel kes tu mmg menarik sangat, cite 48 hour tu x minat sangat, wicked attaction pon best gak

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2016 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya thred ni.. update lagi tt... kat dunia ni mmg bnyak kisah aneh dan menarik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2016 10:16 PM | Show all posts
WeAiNe replied at 7-10-2016 08:33 AM
ye dan dari bacaan google penduduk telah dipindahkan ke kawasanlain yg lebih selamat dan selesa
t ...

betul la tu Aine... ala ai takdalah pandai sgt BI, marilah kita sama2 belajar dan saling membetulkan haha

OK ai akan post kisah/kes baru ASAP
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2016 10:22 PM | Show all posts
Ipo replied at 7-10-2016 05:01 PM
dah baca..thanks dear..gas ni menyebabkan iritasi pada paru2...so no wonder diorang pakai ...

takda pulak di bg tahu. tp sekarang kebanyakan penduduk terutamanya anak2 dia org dah dipindahkan ke tempat lain... udara makin teruk, bisnes, pelancongan dan pertanian pun tak jalan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2016 10:24 PM | Show all posts
Thanks @Laduree  & @perembes  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 10:30 PM GMT+8 , Processed in 0.089087 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list