CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: dani-rox

[UNSOLVED MYSTERIES] Empat Kes Misteri Oleh KILL_NANCY #1611-#1614 (21 Januari

    [Copy link]
Post time 20-9-2016 12:03 PM | Show all posts

oh misteri sungguh kematian budak2 frog ni

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 03:19 PM | Show all posts

Pernah tgk movie ni... sungguh pressure menontonnya. sbb keadaan ibu bapa, polis dan semua org yg sangat stress.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 03:36 PM | Show all posts
Sedihnya tgk gmbr2 lama ni. scary pn ade
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 03:38 PM | Show all posts
uishhh....dah ulang alik tempat yg sama tapi masih tak jumpa..
macam kes bunian kat sini pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 06:09 PM | Show all posts



sedihnya baca...
paling respek betapa ramai resources yg dikerahkan untuk mencari budak2 malang ni..
300 ribu..bagusnya..

kejam sungguh cara mereka di bunuh..
tiba2 teringat drama korea Achiara's secret..
kisah pembunuhan misteri..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2016 10:21 PM | Show all posts
awanearisu replied at 20-9-2016 08:53 AM
Kebetulan.. tengah baca kisah ni sambil dengar lagu Ruth B.. tragisnya

mygahd... sedih giler lagu nih. tambah lg dgn kisah frog boys tuh, jd meremang pulak bulu roma.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2016 10:24 PM | Show all posts
@cikalang

@paz

rasanya Astro pernah tayangkan 2-3thn yg lalu... ai tengok sikit2 jah, pastuh terlupa terus. yg ai ingat memang depressed sgt kaum keluarga dan pihak2 yg terlibat dlm pencarian bebudak tuh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2016 10:30 PM | Show all posts
zameyla replied at 20-9-2016 03:38 PM
uishhh....dah ulang alik tempat yg sama tapi masih tak jumpa..
macam kes bunian kat sini pulak...

ai pon fikir mcm tu gak. kalo kat Msia, mesti org cakap kena sembunyik bunian la hantu la.

Mungkin mayat2 dia org disimpan di tempat lain. Kemudian dipindahkan oleh pembunuh selepas org ramai dah tak heboh lg pasal bebudak tuh... Agaknya dia nak org jumpa mayat2 tu, sbb tu la jarak dia org dijumpai tak jauh dr rumah masing2. Siapa tau kan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2016 10:40 PM | Show all posts
MissMamamia75 replied at 20-9-2016 06:09 PM
sedihnya baca...
paling respek betapa ramai resources yg dikerahkan untuk mencari budak2 mala ...

memang operasi pencarian besar2an katanya, MissMama... 30k tenaga utk mencari bebudak tu di kawasan gunung, sungai, hutan simpan, stesen bas dan keretapi dsb. Duit ganjaran tu pulak hasil derma oleh syarikat perniagaan, persatuan2 dan individu. Pastuh seluruh kanak2 sekolah rendah terlibat dlm kempen 'Find the Frog Boys'. Gambar2 mangsa diletakkan pd kotak susu utk diedarkan kpd seluruh penduduk Korea Selatan, in case kalo ada saksi yg pernah terjumpa dgn dia org.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 20-9-2016 02:27 AM
Mentang2 badan sado kan, mesti zak expect hantu pun patut takut dgn dia

Kannn...brani sungguh zack tu...tp sedih nick x join skali tuk musim tbaru nie kan...suka gandingan diaorg bertiga,zack,nick&aaron...dengo yer sbb dia ada anak kecil,takut benda halus kacau kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 20-9-2016 08:53 AM
Kebetulan.. tengah baca kisah ni sambil dengar lagu Ruth B.. tragisnya

Sedih...memang penah tbaca kisah kes frog boys nie...kcian pd famili mangsa...stres mencari
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 08:34 AM | Show all posts
sedih kisah the frog boys tu..

Kisah2 yg melibatkan kanak ni sgt meruntun emosi.

TT nak lagi!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 09:28 AM | Show all posts
dani-rox replied at 20-9-2016 10:30 PM
ai pon fikir mcm tu gak. kalo kat Msia, mesti org cakap kena sembunyik bunian la hantu la.

Mung ...

betul jugak kan....
Pembunuh tu simpan dulu mayat budak2 tu, bila kes dah reda skit, dia keluarkan...
alahai...kesiannya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 20-9-2016 10:24 PM
@cikalang

@paz

Ai pon ingat2 lupa..tapi ingat cite ni berkisar pada sorang detektif yang habis habisan siasat pasal kehilangan frog boys ni..last2 kena kecam sebab suspect mak bapak tu sendiri yang bunuh budak2 tu..kesian..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 10:34 AM | Show all posts
zameyla replied at 21-9-2016 09:28 AM
betul jugak kan....
Pembunuh tu simpan dulu mayat budak2 tu, bila kes dah reda skit, dia keluarka ...

Boleh jd jugak kan lepas reda baru tanam.. sbb kalo dh bunuh n trus tanam.. msti ade rescuer akan jumpe. at least nampak la tanah baru kne gembur bagai kan. tp apepun hal yg melibatkan kanak-kanak boleh buat kite ade ganguan emosi.. isk iskh ..

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2016 10:57 AM | Show all posts
peliknya kes frog boys tu, kiranya kematian tu betul pada tahun 1991 atau selepas tu? 1991 jugak la kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2016 08:19 AM | Show all posts
Edited by paz at 22-9-2016 08:41 AM

Iya betul tengok di Astro, cerita tu buat kita rasa tergantung... sbb pembunuhan tak diketahui.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2016 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa la yg dilalui oleh kelima lima tu sebelum maut.. Lima org beb. Gigihnya menyiksa. Tah brape ramai dalang nye..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2016 01:31 PM | Show all posts
teringat kes Junko Furuta...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2016 03:12 PM | Show all posts
best la thread ni.. baru masuk sini.. keep it up tt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 12:47 AM GMT+8 , Processed in 0.082461 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list