CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: tieyrai_83

alam misteri

[Copy link]
 Author| Post time 13-7-2016 05:46 PM | Show all posts
Zaien replied at 13-7-2016 05:30 PM
nasib tak nampak wajah lembaga itu..
cuma nampak byg hitam lembaga cmtu jek..
maybe sebab mata  ...

sy tdo mengiring pun kene tindih gak.. mengiring kiri kana sama je..mmg takut nk tdo..slalu kene tindih ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 07:08 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-7-2016 05:46 PM
sy tdo mengiring pun kene tindih gak.. mengiring kiri kana sama je..mmg takut nk tdo..slalu kene ...

dulu masa tak sihat dulu la..
sekarang alhamdulilah.. xde dah.. maybe sbb dh kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2016 03:08 AM | Show all posts
Pernah jugak alami sama macam TT. Masa tu baru siap kemas homestay. Lepas tu baring jap kat bilik hujung, katil single. Tak cuba nak tido, tapi tiba2 suasana jadi macam gelap2 sikit. Lepas tu rasa macam badan ni berdiri then jalan keluar bilik beberapa langkah sebelum tersedar. Bila dah sedar tu badan rasa agak letih.

Bukan ke ni orang panggil astral projection?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2016 09:25 AM | Show all posts
amirezu replied at 14-7-2016 03:08 AM
Pernah jugak alami sama macam TT. Masa tu baru siap kemas homestay. Lepas tu baring jap kat bilik hu ...

sy bukan berjalan tp tiap kali jadi mcm tu mst merangkak sbb kene lawan bnd tu tarik kite supaya ikut flow dia..
astral projection tu mcm ne ye?menarik gak tu nk tau..hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2016 09:27 AM | Show all posts
Zaien replied at 13-7-2016 07:08 PM
dulu masa tak sihat dulu la..
sekarang alhamdulilah.. xde dah.. maybe sbb dh kawen..

mmg benda ni kene kawin baru stop ye..hurmm..mlm td saya kene lg..ingatkan dh hilang.. pastu hari dh x cukup tdo nk kerja..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2016 09:36 AM | Show all posts
salam and morning...tq kepada yang sudi baca citer saya ni and sudi bagi nasihat and kongsi pengalaman..
sebenarnye banyak lagi nk citer pasal benda alah ni...x tau nak start dari mane..
mm...saya start masa saya umur dalam 4 tahun..rumah org tua saya dulu umah kayu..bahagian toilet and tempat mandi agak open ckit biasa la kan umah kampung...
time tu masa maghrib..saya berdiri depan pintu nak menuju ke toilet..so saya boleh nampak la pokok getah sebelah rumah..
time tu tengah azan maghrib...tetibe saya nampak baby berbalut putih ada sayap..muka dia bertompok dengan bedak terbang kat pokok getah tu..saya leh nmpak sabab lampu kat bilik air terpasang..
time tu kck lagi so sy wat dunno je..hehehe..x reti nk pk lagi kan...
biler dh besar sekolah tingkatan baru sy ingat balik kes ni..rupanye al syaitan..
citer ni x penah saya citer kat sesape..x tau lah kenapa..tapi hari ni saya share..
peace
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2016 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu sy balik2 kena.. tapi bila dah balik2 kena hati panas.. so asal benda tuh himpit jaa bila sy dah dpt bergerak dan berckp sy terus ckp "jangan kacau orang nak tidur" kekadang sampai sy maki2 benda tuh.. last sekali sy kena rasa mcm kena tampar rasa panas kat pipi tapi kejap jaa dan tak sakit.. sampai laa nih dah tak kena himpit.. so menurut sy kalau kita berani benda tuh pun dah tak rasa best nak kacau kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2016 01:47 AM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 14-7-2016 09:25 AM
sy bukan berjalan tp tiap kali jadi mcm tu mst merangkak sbb kene lawan bnd tu tarik kite supaya i ...

Oo...camana pulak sy boleh terkaitkan dgn astral projection (AP) ni hehe. AP, dalam bahasa Melayu tak silap sy orang panggil meraga sukma. Dia macam...roh kita keluar dari jasad kita dalam keadaan kita separa sedar. Ada orang discuss dalam forum ni. Try search. Tapi sy tak pasti yg sy alami tu AP atau tak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2016 09:22 AM | Show all posts
cHimo replied at 14-7-2016 10:01 PM
Dulu sy balik2 kena.. tapi bila dah balik2 kena hati panas.. so asal benda tuh himpit jaa bila sy da ...

hehhe..kesian chimo kene tampar...penah gak ckp mcm tu pas kene sbb kacau tdo org..tp dia dtg gak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2016 09:24 AM | Show all posts
amirezu replied at 15-7-2016 01:47 AM
Oo...camana pulak sy boleh terkaitkan dgn astral projection (AP) ni hehe. AP, dalam bahasa Melayu  ...

owh..penah gak dgr psl roh kuar dr badan tu..tp wallahuallam sbb sy pun x sure sbnrnye ape yg jd kat sy ni..masih ada tanda tanya..hehehe..movie omputih byk kuar mcm ni..yg AP tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu zmn bljr slalu jd mcm yg tt alami..tp lama2 amalkn baca 3qul n ayat kursi b4 tido, lama3 okey
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2016 06:15 PM | Show all posts
harisanis replied at 16-7-2016 10:55 AM
dulu zmn bljr slalu jd mcm yg tt alami..tp lama2 amalkn baca 3qul n ayat kursi b4 tido, lama3 okey

alhamdulillah dh ok..tp sy ni x ok2..x tau nk wat pe dh
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 04:10 PM | Show all posts
Biasa la tu.aku pun selalu kena.dari kecik sampai la sekarang.tapi sekarang dah kurang dah.sebelum tido baca ayat kursi tiup kat tapak tangan lepas tu sapu seluruh badan sampai la ke kaki.kaki tu bahagian atas kaki.insyaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 12:48 AM | Show all posts
Assallamualaikum warahmatullah

Uncle percaya ramai yg tau, keadaan ni,..kalau ikut org barat/saintis..dia sebut Sleep paralysis..

Sleep paralysis is a phenomenon in which an individual, either during falling asleep or awakening, temporarily experiences an inability to move, speak, or react. It is a transitional state between wakefulness and sleep, characterized by an inability to move muscles.


Tapi..memanglah..bagi Uncle..perkara begini..memang "bercampur" antara mistik dan sains..dan boleh sja di ekspalin dan diubat dgn cara mistik dan sains juga..

Bagi kita org Islam..yg terbaik..amal kan amalan amalan sunnah sebelum tidur..


Antara cara yg biasa Uncle ajar dan mujarab...kalau berlaku lagi perkara ni pada tieyrai...

1. tenang diri dan jangan cuba buat apa apa dulu

2.  cuba ingatkan ayat ayat yg biasa dibaca..cth Al Fatihah, Ayat Kursi dll..cuba ingatkan ayat ni semacam kita lihat "gambar"..kemudian cuba "bayangkan" ayat ni berkumandang spt kita dengar drp radio..atau dengar dibaca qori atau dibaca imam solat...

Insyaallah..bila kita lakukan no.1 dan 2 dgn tenang...dengan segera je kita akan rasa lega dan terlepas drp sleep paralysis ni

Cuba ya..dan ceritakan hasilnya di sini..  
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hampir pernah kena.bangun2 terus psg albaqarah.sampai skrg dia x mai dah
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 02:12 PM | Show all posts
Salam

TT boleh google Astral Projection..Kt sini pn ade org prnh bukak psl thread tu..semoge dpt membantu
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 03:33 PM | Show all posts
kalau kerap sgt kena boleh try cara ni..
salin surah Al Ruqyah tu dlm kertas, pastu lipat kecik bawa masa tidor..
aku selalu ajar kat anak2 buah aku yg takut tido dlm bilik sorang2, ada benda tindih katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 08:17 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


[align=left100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!

Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2017 04:19 PM | Show all posts
burungantu replied at 1-9-2016 12:48 AM
Assallamualaikum warahmatullah

Uncle percaya ramai yg tau, keadaan ni,..kalau ikut org barat/sain ...

tq uncle untuk advise... x sempat cube uncle punye cara tu..sori tau uncle..kalau jd lg sy akan buat cara yg unce suggest tu ye....
skang ni sy amalkan surah 1000 dinar sblm tdo..alhamdullillah dh x ke lgsg..dh lama dh x kene...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-4-2017 04:26 PM | Show all posts
zulka replied at 1-9-2016 03:33 PM
kalau kerap sgt kena boleh try cara ni..
salin surah Al Ruqyah tu dlm kertas, pastu lipat kecik baw ...

tq zulka for sharing..nnt sy try buat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.080622 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list