CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 10563|Reply: 53

alam misteri

[Copy link]
Post time 13-7-2016 02:45 PM | Show all posts |Read mode
salam semua..ni first time bukak cite...
sbnrnye sy susah nk cite sbb sy sndr x phm..
korang mst penah kene tindih dgn hantu kan..pastu dapat rasa badan bnd tu berbulu..tp sy lain ckit...
sy cube explain kat korang ye..sejak kck sy mmg selalu kene tindih..mmg x leh bergerak langsung tp dlm masa yg sama sy rasa berada dlm alam lain..mulut mmg x leh ckp ape..tp cube azan and bc ayat al quran yg sy ingat..pasal alam lain tu sy br je terpikir baru2 ni....sblm ni sy x reti nk gmbrkan..alam yg sy maksudkan tu suasana lebih kurang mcm kat umah gak tp gelap or malap..sape yg ada kat umah time tu sy leh nmpk walau org tu kat luar pintu..tp dorang x nmpak sy..
kadang2 rasa x leh nafas..bile terjaga badan lemah sgt2..and bile nk tdo blk bnd yg sama berulang..penat giler nk lawan..
haissshhh..mst korang konfius kan..ke mmg mcm tu kene tindih hantu??
sy pun x dpt nk explain panjang2..
tp semenjak dua menjak ni sy x alami dh sbb amalkan bacaan yg adik sy bg,,alhamdulillah
ada x sape2 penah alami bnd mcm ni???
leh tolong huraikan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2016 02:59 PM | Show all posts
TT jangan guna shortform,...tak menarik penceritaan bila guna shortform...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 03:50 PM | Show all posts
kentel replied at 13-7-2016 02:59 PM
TT jangan guna shortform,...tak menarik penceritaan bila guna shortform...

alamak...x perasan lak ada shortform..dh terbiasa..sori ye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 03:59 PM | Show all posts
biasa...kena tindih memang camtu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:05 PM | Show all posts
zulka replied at 13-7-2016 03:59 PM
biasa...kena tindih memang camtu

memang macam tu ek?sebab penah tanya kawan yang penah kene tindih dia kata x de lak mcm tu..just rasa badan berbulu je..maknanya sy ada geng..maybe lain org lain kene tindih kot..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 04:07 PM | Show all posts
Pernah gak kene mcm tu. Sakit kepala after that...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:10 PM | Show all posts
Cuppy replied at 13-7-2016 04:07 PM
Pernah gak kene mcm tu. Sakit kepala after that...

sama la kite..sakit satu badan...penat sgt2..dh lama sgt sy kene macam tu..nasib baik dh ok..harapnye berpanjangan..skang still kene lg ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 04:10 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-7-2016 04:05 PM
memang macam tu ek?sebab penah tanya kawan yang penah kene tindih dia kata x de lak mcm tu..just r ...

ye, dulu sy pun selalu kena tindih, kerap sgt smpai mcm fobia nk baring...kadang2 tu baring2 kosong (bukan time tido)saja baring sebab penat pun kena tindih dgn lembaga hitam....hampeh tul, kadang2 sy malas nk lawan, kira menyerah aje, so masa tu la akan berlaku seperti yg awak kata tu, dunia seolah olah gelap, boleh dengar, sedar, tapi takleh gerakkan badan...rasa mcm nk matipun ada....
nti usia meningkat hilang la...insyaallah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2016 04:14 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-7-2016 04:10 PM
sama la kite..sakit satu badan...penat sgt2..dh lama sgt sy kene macam tu..nasib baik dh ok..harap ...

Aah, badan sakit pon ye gak.

Sesekali Dik. Tu pon tgk tempat. Kalau keras, nasib2 je kene tindih. Agaknye kdg2 tu tercelupar mulut. Sebab tu kene.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:15 PM | Show all posts
zulka replied at 13-7-2016 04:10 PM
ye, dulu sy pun selalu kena tindih, kerap sgt smpai mcm fobia nk baring...kadang2 tu baring2 koson ...

mmg sama la kite..nak tdo pun takut kan..tp sy x penah biarkan dia menang sbb takut sy x bangun2 dah..ada gak kadang2 tu nk biarkan je..


pastu saya citer kat adik saya and dia kata dia slalu gak mimpi sy kene culik dengan org bunian..dia mimpi tu sblm saya cite kat dia..
pastu dia bagi ayat pendinding tu


btl ke kalu usia meningkat bnd tu x kacau kite dah?tapi kenapa?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:17 PM | Show all posts
Cuppy replied at 13-7-2016 04:14 PM
Aah, badan sakit pon ye gak.

Sesekali Dik. Tu pon tgk tempat. Kalau keras, nasib2 je kene tindi ...

hahaha..btl tu..walau kite terpikir aku ni dh lama x kene tindih..confim malam tu kene tindih..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 04:27 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-7-2016 04:15 PM
mmg sama la kite..nak tdo pun takut kan..tp sy x penah biarkan dia menang sbb takut sy x bangun2 d ...

ye...buktinya sy la... , bukan setakat meningkat lg, dh tua dh pun..
sebabnya senang je, badan kita dh tercemar (dah kawin) benda2 halus tu dah tak hingin dah
so kawinla cepat2..takde la kena tindih lagi, kena tindih dgn benda lain lak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:30 PM | Show all posts
zulka replied at 13-7-2016 04:27 PM
ye...buktinya sy la... , bukan setakat meningkat lg, dh tua dh pun..
sebabnya senang je, badan  ...

hahaha..mcm tu ye...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 04:44 PM | Show all posts
Edited by mdhelmi at 13-7-2016 04:46 PM

kene tindih sbb kita yg tindih dia dulu
kebetulan tempat kita tidur tu port dia jugak
masa nak landing tu kita xsedar yg dia dah landing kat situ dulu
disunnahkan sebelum tidur tu kibas2 sikit tempat tidur dan baca ayat kursi 9 kali bentilagi cantik tidur dlm keadaan berwudhuk
insyaAllah xkan kene tindih dan dilindungi sampai esok pagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 04:48 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 13-7-2016 04:44 PM
kene tindih sbb kita yg tindih dia dulu
kebetulan tempat kita tidur tu port dia jugak
masa nak lan ...

owh mcm tu..tapi dh bc dh sebelum tdo..ayat kursi and 3 kul siap hembus tiga penjuru lagi..tp ayat kursi sekali je..ptt ler kene..9 kali ek kene bc?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 04:56 PM | Show all posts
yup betul..  bila kena tindih tu.. dalam tido tapi masih jaga ( rasa tido betul tapi boleh mata buka terjaga)

aku pun pernah kena.. sebab dulu ada la kena orang buat..
pasang mp3 Ruqyah tuh sebelum tido..
sambil mulut mengikut bacaan sampailah tertido..
tiba2 badan rs kena hempap dan badan pun kejang kaku tak boleh nak bangun..
jerit pun tak terkeluar suara.. nak azan pun rasa rahang mulut jem..
apa yang nampak masa tu.. (same situasi mcm TT gambarkan..)

keadaan malap tapi boleh nampak ada bayang/lembaga  hitam besar dok diri tepi katil ..
masa tu hanya sebut Allah je.. tapi mcm pelat.. badan rasa macam kena renjat letrik jek rasa geli2..
lepastu baru tersedar.. berpeluh2..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2016 05:00 PM | Show all posts
bukan baca 9 kali
baca sekali tapi 9 kali waqaf (tempat berhenti)
kat mana nak waqaf tu cuba google
kalo main langgar je mmg xdpt 100% fadhilat ayat kursi tu
nak lagi best amalkan ayat ni "laqad ja akum......(sampai habis)"
kalo dah sebati dgn jiwa jgn kata benda tu xkan dtg dekat, org pon takut nak cari pasal dgn kita
ok cakap byk tp aku xpon xpernah amalkan hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 05:04 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 13-7-2016 05:00 PM
bukan baca 9 kali
baca sekali tapi 9 kali waqaf (tempat berhenti)
kat mana nak waqaf tu cuba googl ...

hahaha..x pe awak x amalkan tp share ilmu tu kira ok dh..tqvm :-)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2016 05:06 PM | Show all posts
Zaien replied at 13-7-2016 04:56 PM
yup betul..  bila kena tindih tu.. dalam tido tapi masih jaga ( rasa tido betul tapi boleh mata buka ...

takutnye nmpk bnd besar tu..nsb baik sy x penah nmpk..mintak di jauhkan..:-) ramai gak rasa mcm tu ek..ingatkan sy sorang je..rasa hepi pun ada sbb ada ramai geng...sblm ni tny kat member2 semua dorang x tau and x penah rasa ape yg saya rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2016 05:30 PM | Show all posts
tieyrai_83 replied at 13-7-2016 05:06 PM
takutnye nmpk bnd besar tu..nsb baik sy x penah nmpk..mintak di jauhkan..:-) ramai gak rasa mcm tu ...

nasib tak nampak wajah lembaga itu..
cuma nampak byg hitam lembaga cmtu jek..
maybe sebab mata bukak sikit je..
tu yang malam2 tido make sure peluk bantal..
tak nak tido terlentang... takot kena hempap...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 08:07 AM GMT+8 , Processed in 0.090271 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list