CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add Fav (67) |

Perubatan Td:7 |Th:7731|Rank:16 

Moderator: ipes2, adila39


-Selamat datang ke BOD PERUBATAN. Anda di sini untuk berbincang atau bertanya pasal masalah yang berlaku di forum CARI .Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.

jika ada article yg forumer rasa nak sy comment isinya, tag je lah dgn @ tu.. insyaAllah I will comment
-jika ada article yg forumer rasa tak sesuai, tag aje
-jika ada article yg advertising servis / products (eg urut ke, ginseng ke), saya tak akan bagi negative or positive comments, walaupun saya setuju atau tak setuju, sebab saya rasa unethical for me to do so
-jika ada bulk advertising, saya akan close (unless author atau forumer lain tak setuju, depa boleh appeal)
-jika ada thread yang advertise sexual stuff atau vulgarity, saya akan close (walaupun appeal PM akan dibaca, tetapi not likely saya akan ubah decision; ya, sex is nice bla bla, saya lelaki jadi saya faham semua ini, tetapi di bod ini tak sesuai)
-jika ada pornographic contents or pics, saya akan close the thread and ban orang tu

***-jika ada medical personal, hospital workers atau doctors yang promote clinic depa ke, atau promote sesetengah ubat dengan proprietry name and not the generic or chemical names, mereka akan diban dan thread mereka akan saya save; ini adalah suatu yang amat tak ethical dan adalah antara sebab doctors di strike off dari registry di UK, US, Europe an many other countries;

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOD atau SMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM
</strong>
 
Hide sticky threads [ADA SOALAN?]: RUANG PERTANYAAN: JIKA ADA SOALAN, SILA BUKA THREAD UTK TANYA, AT attach_img  ...23456
ipes2    |   22-1-2019 03:32 PM    |   View:18269    |   Reply:112
seribulan 2-1-2022 06:40 AM This Category
 
Hide sticky threads BILIK OT MODERATOR DOC ONLINE... - [Read permissions 255]attachment  ...23456..26
Cakkkk....aaaa    |   28-6-2006 11:30 AM    |   View:1257    |   Reply:575
adila39 23-12-2021 12:42 PM This Forum
 
Hide sticky threads [FORUMERS ]: MEMBUKA THREAD SANGAT2 DI ALU-ALUKAN attach_img  ...234
ipes2    |   27-11-2019 04:43 PM    |   View:17253    |   Reply:74
ipes2 31-8-2021 01:51 PM This Forum
 
Hide sticky threads MEDICAL FORUM: Jika ada masa, baca la (2 minit je) attachment digest  ...23456
ipes2    |   20-2-2016 07:10 PM    |   View:43334    |   Reply:107
ipes2 13-8-2021 12:45 PM This Forum
  Forum Thread   
 
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7 attach_img recommend agree  ...23456..28
ipes2    |   4-10-2021 08:25 PM    |   View:9621    |   Reply:570
biskutraya 17-1-2022 11:00 AM
 
Mohon Bantuan Ubat darah tinggi dan vitamin tmbhn utk pyakit buah pinggang tahap 4 Newbie Thread New
MrsBeautidOt    |   14-1-2022 05:19 PM    |   View:64    |   Reply:5
ipes2 17-1-2022 03:54 AM
 
Semangat yang hilang agree New
makadek    |   16-1-2022 10:09 PM    |   View:66    |   Reply:8
ipes2 17-1-2022 03:49 AM
 
BORAK KOSONG, CHAT, GOSSIP, ULASAN, LUAHAN, DAN BERSANTAI VOLUME 41 attach_img agree  ...23456..70
farhana008    |   24-9-2021 11:22 AM    |   View:17340    |   Reply:1390
seribulan 16-1-2022 08:27 PM
 
Penyakit eczema Newbie Thread digest recommend agree  ...2
alizwa    |   11-2-2019 08:20 AM    |   View:5011    |   Reply:26
ipes2 14-1-2022 02:39 AM
 
Hyperbaric Chamber? Apa tu?? digest  ...2
catalina    |   21-4-2017 11:09 AM    |   View:10774    |   Reply:29
Mahmoud88 13-1-2022 05:04 PM
 
Sebatian ganja halang jangkitan COVID-19 - Kajian agree New
Raline    |   12-1-2022 09:47 PM    |   View:46    |   Reply:1
adila39 13-1-2022 11:49 AM
 
Jadi gemuk kerana faktor genetik agree New
Raline    |   13-1-2022 09:20 AM    |   View:51    |   Reply:1
adila39 13-1-2022 11:48 AM
 
15 Health Benefits of Houseplants attach_img digest agree
manjalara_01    |   12-10-2015 10:41 PM    |   View:3963    |   Reply:11
seribulan 13-1-2022 07:47 AM
 
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE? attach_img agree  ...23456..26
ipes2    |   30-5-2020 03:17 AM    |   View:45103    |   Reply:501
adila39 12-1-2022 09:02 AM
 
Patutkah ambil dos penggalak (Booster) agree  ...2
aina_shaira    |   14-12-2021 04:54 PM    |   View:734    |   Reply:29
seribulan 11-1-2022 05:24 PM
 
COVID-19 and Omicron affect our mental health
neetiyasingh    |   6-1-2022 04:01 PM    |   View:74    |   Reply:2
Pikatt 11-1-2022 02:13 AM
 
[INFO PENTING ] ~ Apa itu dos Penggalak? attach_img recommend agree  ...2
adila39    |   8-10-2021 02:16 PM    |   View:2006    |   Reply:25
adila39 10-1-2022 10:10 PM
 
Kanser - Tak nak ambil mudah dah Newbie Thread recommend agree
ravenleng99    |   15-12-2021 02:54 PM    |   View:448    |   Reply:16
jiwakacau06 6-1-2022 08:54 AM
 
[ILMU MUDAH]: Flu v Cold (selsema) attach_img agree
ipes2    |   2-1-2022 02:13 AM    |   View:262    |   Reply:5
seribulan 5-1-2022 01:43 PM
 
GRAVE'S DISEASE (penyebab hyperthyroidism) digest agree  ...23
ipes2    |   23-8-2015 05:02 PM    |   View:5784    |   Reply:59
ipes2 3-1-2022 08:54 PM
 
FORUMER KENA COVID-19? SILA LETAK NAMA JIKA SUDAH KENA! agree
ipes2    |   2-1-2022 01:06 AM    |   View:173    |   Reply:2
seribulan 3-1-2022 08:37 PM
 
[ILMU MUDAH]: TAUN (Cholera) SESUDAH BANJIR attach_img agree
ipes2    |   21-12-2021 05:38 AM    |   View:427    |   Reply:19
seribulan 3-1-2022 08:21 PM
 
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 6]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.6 attachment recommend agree  ...23456..101
ipes2    |   9-9-2020 05:17 AM    |   View:119761    |   Reply:2110
ipes2 3-1-2022 07:47 PM
 
[ILMU MUDAH] Kadar Kematian Dari Jangkitan Sesetengah Viruses Termasuk Covid-19 attach_img agree
ipes2    |   3-1-2022 07:28 PM    |   View:140    |   Reply:1
seribulan 3-1-2022 07:33 PM
 
‘Braces’ Dah Pasang Cantik Pada Gigi, Haruslah Amalkan Penjagaan Ini agree
Raline    |   27-12-2021 08:56 PM    |   View:102    |   Reply:1
ipes2 2-1-2022 02:15 AM
 
SELAMAT TAHUN BARU 2022 PADA SEMUA DARI HEALTH BOARD attach_img agree
ipes2    |   31-12-2021 06:30 AM    |   View:286    |   Reply:5
biskutraya 1-1-2022 08:13 AM
 
Dimanakah saya boleh dpt membeli supplemen utk diabetis? Newbie Thread digest
maxtremecool    |   17-7-2014 04:46 PM    |   View:3632    |   Reply:18
nz.jr 29-12-2021 04:54 PM
 
Info yang anda perlu tahu ~ Rahim jatuh sebab angkat berat? Kenapa peranakan jatuh? Eh mitos lah ? attach_img agree
adila39    |   26-12-2021 11:11 PM    |   View:302    |   Reply:3
ipes2 29-12-2021 06:42 AM
 
Support for Depression & Anxiety attach_img digest agree  ...23456..12
manjalara_01    |   14-5-2018 12:34 PM    |   View:36148    |   Reply:226
manjalara_01 28-12-2021 10:15 PM
 
80% Bahagian Perut Akan Dibuang..” Ini Info Pembedahan Pintasan Perut Boleh Kura attach_img recommend agree  ...23
YgBenar    |   9-2-2021 11:54 PM    |   View:5460    |   Reply:58
dedek12 27-12-2021 03:11 PM
 
Duduk terlalu lama boleh ‘membunuh’ secara senyap agree
Raline    |   1-12-2021 08:51 PM    |   View:209    |   Reply:4
Tinot7 22-12-2021 06:29 PM
 
GERD - Gastroesophageal Reflux Disease. Siapa di sini menderitai GERD ? attach_img agree  ...23456
sayawifenikmie    |   20-9-2020 07:55 PM    |   View:14022    |   Reply:118
manjalara_01 22-12-2021 06:08 PM
 
Info - Selepas Banjir, penyakit yang common berlaku attach_img agree
adila39    |   20-12-2021 10:44 AM    |   View:155    |   Reply:6
adila39 22-12-2021 10:10 AM
 
Anxiety Disorder + Nyctophilia Newbie Thread attach_img recommend agree  ...23
keane.somewhere    |   6-10-2021 10:21 PM    |   View:2332    |   Reply:48
keane.somewhere 20-12-2021 11:38 AM
 
(INFO)- HIV Untuk Ibu mengandung agree
adila39    |   16-12-2021 03:09 PM    |   View:113    |   Reply:3
adila39 18-12-2021 09:51 PM
 
APA SEBENARNYA MUNTAH IKAN PAUS? agree
Raline    |   17-12-2021 12:09 PM    |   View:190    |   Reply:2
songket_merah 18-12-2021 09:48 PM
 
What is Narcolepsy and how it is been cured? Newbie Thread agree
mike147    |   15-12-2021 08:14 PM    |   View:107    |   Reply:1
ipes2 15-12-2021 11:18 PM
 
[HIDUP YANG BERMAKNA]: PHOTO 51 attach_img agree
ipes2    |   1-12-2021 05:42 AM    |   View:482    |   Reply:16
seribulan 14-12-2021 07:32 AM
 
ketagih makan beras digest  ...23
anjja2020    |   5-12-2008 11:46 AM    |   View:38632    |   Reply:48
adila39 8-12-2021 08:19 PM
 
INFO PENTING - 8 things you need to know before getting your Booster shot recommend agree
adila39    |   26-11-2021 01:48 PM    |   View:828    |   Reply:14
adila39 7-12-2021 10:34 PM
 
Rawatan kanser guna herba, tumbuhan agree
Raline    |   26-11-2021 10:20 PM    |   View:181    |   Reply:2
nz.jr 7-12-2021 03:50 PM
 
Omicron: Jangan cepat panik, teruskan SOP semasa agree
Raline    |   7-12-2021 09:34 AM    |   View:137    |   Reply:2
mizruncing 7-12-2021 03:04 PM
 
11,596 orang jumpa kaunselor tenangkan emosi agree
Raline    |   11-11-2021 11:15 AM    |   View:175    |   Reply:1
seribulan 3-12-2021 04:34 PM
 
Jangan nekad bunuh diri, ada talian hayat agree
Raline    |   15-11-2021 11:31 PM    |   View:171    |   Reply:1
seribulan 3-12-2021 04:33 PM
 
Piramid makanan untuk pesakit Long COVID agree
Raline    |   24-11-2021 01:24 AM    |   View:183    |   Reply:1
seribulan 3-12-2021 04:32 PM
 
Mengidap Leukimia? Buah Merah, Santapan Pencegah Leukimia Ataupun Kanker Darah Yang Ampuh attach_img
anwarseberang    |   29-11-2021 12:53 PM    |   View:260    |   Reply:1
seribulan 3-12-2021 04:32 PM
 
[ILMU MUDAH]: ANTON SYNDROME (Pesakit tidak tahu yang dia itu buta) attach_img recommend agree  ...23
ipes2    |   6-6-2021 10:49 PM    |   View:3886    |   Reply:50
ipes2 2-12-2021 01:57 AM
 
Danger of dental amalgam agree
SONofODIN    |   21-6-2007 08:44 PM    |   View:3319    |   Reply:19
fatabi 1-12-2021 09:31 PM
 
Awasi kuman dalam mulut agree
Raline    |   29-11-2021 10:54 PM    |   View:176    |   Reply:2
ipes2 30-11-2021 06:33 AM
 
Lelaki ramai mati mengejut agree
Raline    |   14-11-2021 11:49 AM    |   View:175    |   Reply:1
ipes2 26-11-2021 08:33 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Kesihatan

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Sebelum you kahwin dengan your spouse, mcm mana you tau he/she is the one?
Amandaminaj96Sebelum you kahwin dengan your spouse, m
Views : 35775 Replies : 166
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 64682 Replies : 1836
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20822 Replies : 621
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 26887 Replies : 352
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 385 Replies : 14
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9616 Replies : 556
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 694 Replies : 15
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2707 Replies : 286
Doktor beri amaran trend ‘ayam mengantuk’
YgBenarDoktor beri amaran trend ‘ayam mengantu
Views : 1729 Replies : 24



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 12:32 PM GMT+8 , Processed in 0.090819 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum