CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add Fav (51) |

Keibubapaan Td:0|Th:7238|Rank:55 

Moderator: AceHand


PERATURAN  BOD KEIBUBAPAAN







Selamat datang ke bod keibubapaan. Board ini adalah tempat anda para ibubapa untuk berkongsi cerita, gelagat, keletah anak-anak, petua,keceriaan, kesedihan, pengalaman, pengetahuan, nasihat dan bagaimana anda menangani kehidupan seharian sebagai ibubapa.


1.  Forumer yang ingin membuka thread mestilah menulis tajuk dengan jelas dan berkait dgn isi kandugannya tanpa menggunakan bahasa sms atau ejaan yang sukar difahami.

2. Forumer digalakkan membuat carian terlebih dahulu tentang isu yang hendak dibangkitkan sebelum membuka thread baru di bod ini. Ini bertujuan supaya forumer dapat mencari penyelesaian yang lebih baik di dalam thread terdahulu yang mungkin lebih banyak informatif.

3. Pembuka thread harus memantau thread beliau agar tidak lari dari tujuan asal thread itu dibuka. Hanya thread berunsur perbincangan relevan dengan isu keibubapaan sahaja akan dibenarkan berada di bod ini.

4.  Forumer juga tidak dibenarkan berborak dimana-mana thread kecuali di thread borak khas yg telah disediakan.  Forumer yang secara berterusan mengganggu thread dengan post-post borak yang tidak berkaitan mungkin akan dikenakan tindakan bergantung pada pertimbangan moderator.

5. Forumer juga tidak dibenarkan membuka thread untuk tujuan soal selidik, aduan pendapat atau luahan perasaan kerana bod & thread telah pun tersedia khas untuk tujuan sedemikian.  Selain itu, forumer juga tidak perlu membuka thread untuk bertanya masalah-masalah yang terlalu remeh atau yang berbentuk terlalu umum.


Untuk membaca peraturan forum, Sila klik
Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads Digest thread - Compilation
Sasha    |   18-8-2005 01:19 PM    |   View:23170    |   Reply:0
Sasha 18-8-2005 01:19 PM
  Forum Thread   
 
Korang ada berapa orang anak? heatlevel  ...23456..17
kerawangcraft    |   11-4-2012 09:47 AM    |   View:130421    |   Reply:332
lurve82 12-1-2022 12:27 PM Polls
 
Ibu Hamil Ini Tak Sangka Mukanya Berjerawat Teruk Masa Mengandung recommend agree
bubuk_bearbear    |   13-12-2021 11:09 AM    |   View:727    |   Reply:10
Cemay 24-12-2021 04:27 PM
 
apa susu kegemaraan anak2 anda? attach_img
Dammy88    |   18-8-2021 03:22 PM    |   View:1093    |   Reply:11
amyza 13-12-2021 03:40 PM
 
Bersalin di Hospital Wanita dan Kanak-Kanak KL agree
hani85    |   26-9-2021 05:31 AM    |   View:967    |   Reply:3
amyza 13-12-2021 03:30 PM
 
trend nama anak zaman sekarang...anda bagaimana? attach_img agree
musangbodoh    |   13-10-2021 12:57 AM    |   View:1554    |   Reply:16
amyza 13-12-2021 03:15 PM
 
masalah anak 6 tahun masih tak dapat membaca recommend  ...2
syakuntala    |   6-3-2021 08:50 AM    |   View:5997    |   Reply:35
mykiddyland 13-12-2021 11:44 AM
 
Parents: Anak Online Kelas di Rumah?
qdeeshq    |   30-1-2021 05:43 PM    |   View:3017    |   Reply:17
mykiddyland 13-12-2021 11:38 AM
 
NAK TANYA: Private School/ International School bagus tak? Worth the money? Newbie Thread agree  ...2
kakfarah    |   21-7-2020 01:05 AM    |   View:6109    |   Reply:23
mykiddyland 13-12-2021 11:35 AM
 
Umpan Anak Main Gajet Supaya Tak Menangis, Ibu Bapa Jenis Apakah Ini?
CARI_Kolumnis    |   6-12-2017 02:50 PM    |   View:4527    |   Reply:16
mykiddyland 13-12-2021 11:32 AM
 
Kids Who Are More of an Adult than an Actual Baby attach_img recommend
sherylparedes    |   4-12-2017 11:22 AM    |   View:4739    |   Reply:14
mykiddyland 13-12-2021 11:30 AM
 
Tadika PASTI ok ke tak?  ...2
ilovetobead    |   10-3-2021 09:36 AM    |   View:2483    |   Reply:20
mykiddyland 13-12-2021 11:22 AM
 
Tecknologi antibacterial dalam peralatan elektrik?  ...2
maduhoney    |   1-12-2021 12:12 PM    |   View:476    |   Reply:20
hongang1234 5-12-2021 08:51 PM
 
Alamak, Bayi Sembelit! Apa Nak Buat Ni? recommend  ...2
CARI-MAL    |   7-2-2017 06:01 PM    |   View:5180    |   Reply:20
charterarabia 3-12-2021 05:15 AM
 
Ibu2 bapak2 meh sini jappp meh cepat
makadek    |   16-11-2021 09:18 PM    |   View:254    |   Reply:5
laradelara 2-12-2021 10:18 AM
 
Pakej UPSR Ulasan & karangan latihan? e-learning
darkdevil    |   12-7-2019 09:54 AM    |   View:1324    |   Reply:1
Victorij 2-12-2021 02:27 AM
 
[30th December - 2nd January] Motherhood Baby Fair 2021 is back Newbie Thread attach_img
Khor0331    |   30-11-2021 11:27 AM    |   View:162    |   Reply:0
Khor0331 30-11-2021 11:27 AM
 
best paed @ klang valley/ KL
Justsha    |   9-11-2021 05:07 PM    |   View:282    |   Reply:5
sally03tomato 24-11-2021 09:18 PM
 
Kesiannya, Ramai Ibu Hamil Kena Sakit Tulang Kemaluan agree
Cari-Azza    |   10-2-2021 12:15 PM    |   View:3052    |   Reply:16
makadek 16-11-2021 09:22 PM
 
mslh lebihan isi daging pada tmpt jahitan attach_img recommend  ...234
mama-zara    |   21-4-2012 02:49 PM    |   View:52771    |   Reply:78
Eykhaa 9-11-2021 11:31 AM
 
Abeeden atau Brainy Bunch international school?Harap forumer boleh tolong. Newbie Thread agree
Manamana19    |   26-10-2021 06:59 PM    |   View:891    |   Reply:3
dexa 29-10-2021 10:32 PM
 
Nak dengar pendapat org lain, apa jenama susu anak anda minum? Newbie Thread attach_img recommend agree  ...2
Faiz_00    |   23-9-2021 01:46 PM    |   View:2699    |   Reply:32
ina_na 18-10-2021 11:59 PM
 
Jemputan Untuk Menyertai Penyelidikan Keibubapaan attach_img
JohanRY0    |   6-10-2021 10:30 PM    |   View:470    |   Reply:0
JohanRY0 6-10-2021 10:30 PM
 
Pejuang Hydrocephalus & Holoprosencephaly agree  ...2
Hatida    |   28-8-2019 02:44 PM    |   View:3296    |   Reply:24
ipes2 4-10-2021 06:13 AM
 
Selain dari genetik, nutrition yang mempengaruhi ketinggian seseorang? attach_img
DyanaHarun    |   29-9-2021 09:47 PM    |   View:1287    |   Reply:8
faraway1 1-10-2021 09:36 PM
 
Anak suka mengamuk Newbie Thread agree
mommysha    |   2-9-2021 11:53 PM    |   View:1600    |   Reply:10
carly_lah 25-9-2021 12:35 AM
 
minum susu anak cirit, brand ni ok ke? Newbie Thread attachment agree
diyana00937    |   14-9-2021 02:48 PM    |   View:1356    |   Reply:10
raphaelwong22 17-9-2021 03:53 PM
 
Introducing Formula Milk to a Breasftfed Baby  ...2
chikleen    |   30-6-2010 02:10 PM    |   View:7947    |   Reply:29
Jasmine_L 15-9-2021 04:04 AM
 
mencari pendapat jenama susu untuk anak attach_img agree
Timla92    |   10-9-2021 12:10 PM    |   View:1264    |   Reply:12
carly_lah 11-9-2021 08:17 PM
 
Brapa Lama Baru Peknen Lepas Berhenti Makan Pil Perancang?  ...2
amoi_blur    |   9-6-2008 03:43 PM    |   View:28726    |   Reply:36
elle1996 9-9-2021 11:41 PM
 
Which is the BEST breastpump? (Part 4) heatlevel  ...23456..49
ummi_ina    |   1-3-2010 10:11 AM    |   View:198181    |   Reply:979
lurve82 5-9-2021 07:24 PM Polls
 
TAHUKAH ANDA SEBAB MENGAPA PEREMPUAN SUKA WARNA PINK!! attach_img recommend agree
ShanSunshine    |   13-1-2021 09:20 PM    |   View:2003    |   Reply:4
lurve82 5-9-2021 07:18 PM
 
Air Ketuban Kurang  ...23
mysuria    |   4-5-2009 02:23 PM    |   View:11044    |   Reply:44
lurve82 5-9-2021 07:16 PM
 
Inilah dia tips untuk penyusuan yang berjaya agree
piao    |   8-2-2021 06:38 PM    |   View:2203    |   Reply:5
lurve82 26-8-2021 06:13 AM
 
Penuhkan Saving Anak-Anak recommend agree  ...23456..8
Hyundai_2008    |   31-12-2008 10:51 AM    |   View:44341    |   Reply:151
lurve82 26-8-2021 06:09 AM Polls
 
Fomca terima aduan susu formula beri kesan cirit-birit berdarah
xpdckelate    |   17-8-2021 09:09 PM    |   View:810    |   Reply:4
lurve82 26-8-2021 06:06 AM
 
MORNING SICKNESS recommend  ...23456..9
NadiaMurad75    |   15-6-2005 10:43 PM    |   View:28106    |   Reply:176
lurve82 26-8-2021 06:05 AM
 
Dentist - Untuk Kanak2
dania78    |   3-8-2007 03:35 PM    |   View:3374    |   Reply:4
caricoolkid 19-8-2021 07:25 PM
 
Confinement & Elder Care Service Newbie Thread
iloveads    |   19-10-2016 02:37 PM    |   View:1346    |   Reply:1
caricoolkid 19-8-2021 05:05 PM
 
nak letak nama apa yerrr? Newbie Thread  ...2
yeuyogavn    |   27-7-2021 06:21 PM    |   View:3584    |   Reply:36
Elle_mujigae 19-8-2021 03:38 PM
 
Dirty Ways McDonald’s Markets to your Kids. attach_img
Yuna_Ling    |   3-4-2021 10:57 PM    |   View:2615    |   Reply:10
yenil95 13-8-2021 10:00 AM
 
Ibu Susuan: Panduan Dan Tips Wajib Tahu Dan Jangan Ambil Ringan
Raline    |   12-8-2021 10:23 AM    |   View:619    |   Reply:0
Raline 12-8-2021 10:23 AM
 
Rangsang susu ibu
Raline    |   11-8-2021 12:35 PM    |   View:619    |   Reply:0
Raline 11-8-2021 12:35 PM
 
Kebimbangan Pemisahan Bayi recommend
piao    |   3-2-2021 03:05 PM    |   View:2200    |   Reply:9
faraway1 5-8-2021 02:12 AM
 
Bahaya Anak Jadi ‘Penagih Gajet’, Boleh Ganggu Emosi Dan Mental Mereka agree
Raline    |   2-8-2021 06:48 PM    |   View:1012    |   Reply:1
sylvia710 3-8-2021 10:11 AM
 
Kak Termomik
tipahbogs    |   24-7-2021 11:38 PM    |   View:1970    |   Reply:13
chahippo 2-8-2021 12:10 AM
 
10 Tips Ajar Anak Membaca. Cara Yang Sungguh Mudah! agree
Guano    |   29-7-2021 08:24 PM    |   View:1113    |   Reply:2
Guano 31-7-2021 01:56 AM
 
Tangani Anak Lambat Membaca
piao    |   14-4-2021 04:33 PM    |   View:1778    |   Reply:3
azirahs007 31-7-2021 12:18 AM
 
Latih anak berbahasa Inggeris
terataiku    |   21-7-2021 12:46 PM    |   View:1721    |   Reply:10
azirahs007 30-7-2021 11:55 PM
 
7 Cara Hidup Ceria Dalam Kediaman Kecil Bersama Anak-Anak agree
Raline    |   28-7-2021 07:59 PM    |   View:1117    |   Reply:1
Sekoji 29-7-2021 08:42 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Sebelum you kahwin dengan your spouse, mcm mana you tau he/she is the one?
Amandaminaj96Sebelum you kahwin dengan your spouse, m
Views : 35775 Replies : 166
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 64682 Replies : 1836
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20822 Replies : 621
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 26887 Replies : 352
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 385 Replies : 14
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9616 Replies : 556
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 694 Replies : 15
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2707 Replies : 286
Doktor beri amaran trend ‘ayam mengantuk’
YgBenarDoktor beri amaran trend ‘ayam mengantu
Views : 1729 Replies : 24



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.070014 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum