CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Epistemologi, Idea & Pemikiran
Moderator: fahdramli
PERATURAN  BOD EPISTEMOLOGI, IDEA & PEMIKIRAN











1.Tidak dibenarkan menghebah iklan di forum. Sebarang pengiklanan atau jual beli sila ke Pusat Komersial

2. Dilarang menggunakan kata-kata kesat, keji, provokasi, lucah, memaki hamun, serangan peribadi, mengungkit isu-isu sensitif dan juga ugutan di dalam bod ini. Sekiranya kesalahan yang dilakukan adalah berat, ID forumer berkenaan akan menjadi BANHAMMER.

3. Tidak dibenarkan berborak yang berlebihan yang tidak ada kena mengena dengan topik sehingga mengganggu perbincangan forumer lain.

4. Setiap bahasa yang digunakan hendaklah difahami oleh forumer. Tidak dibenarkan menggunakan shortform yang terlampau hingga mengelirukan forumer utk membaca.

5. Dilarang membuka thread semata-mata menyatakan ketidakpuashatian kepada forumer lain.  

6. Sebelum membuka thread baru, sila gunakan butang SEARCH untuk mencari thread yang diinginkan. Forumer dilarang membuka thread yang sama. Sekiranya thread yang dicari tiada dalam pencarian, forumer boleh membuka thread baru.

7. Sekiranya forumer membuka thread yang sama setelah ditutup oleh Mod, tindakan pemotongan kredit akan di ambil. Jika Forumer masih berdegil Mod tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan selanjutnya iaitu anda akan dikenakan status POST BAHAMMER.

8. Dilarang membuat posting SPAM dan sewaktu dengannya.

PERINGATAN DAN MAKLUMAN
  
Thread yang tidak berkenaan akan ditutup tanpa notis / alasan daripada Mod EPITH, dan sekiranya forumer berdegil membuka thread yang sama tindakan pemotongan kredit akan di ambil. Jika Forumer masih berdegil Mod EPITH tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan selanjutnya. Jika thread yang dibuka sudah ada, MOD EPITH berhak / bertanggungjawab untuk MERGED thread tersebut dengan thread yang sudah ada.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik

Peraturan Cari Forum
123456Next
Return home New
 
[Idea] ANDAI INI RAMADHAN/SYAWAL YANG TERAKHIR :( attach_img digest agree  ...2345
seribulan    |   6-5-2019 08:18 AM    |   View:26464    |   Reply:87
purplish2017 14-5-2022 09:23 PM
 
[Idea] If you could invent a video game... digest recommend
seribulan    |   10-6-2018 08:45 AM    |   View:2098    |   Reply:8
BeowulfJohnson 19-4-2022 05:08 PM
 
[Idea] Ways to overcome loneliness attach_img recommend  ...2
Amandaminaj96    |   18-3-2021 12:40 AM    |   View:3338    |   Reply:21
vanilacup 13-4-2022 11:26 AM
 
[Idea] Rumah impian yang praktikal attach_img digest agree  ...23456
ninja boy    |   6-6-2017 02:07 PM    |   View:111183    |   Reply:107
rahsier 21-3-2022 10:25 PM Polls
 
[Idea] Introvert VS Extrovert Newbie Thread
Indahnya    |   16-3-2022 02:44 AM    |   View:283    |   Reply:1
phoenix_panik 16-3-2022 02:58 PM
 
[Idea] Supplement digest agree  ...2
ninja boy    |   13-10-2019 07:01 AM    |   View:13314    |   Reply:27
Indahnya 16-3-2022 02:41 AM
 
[Idea] BACKSTABBING... attach_img digest agree  ...2
seribulan    |   26-6-2019 08:43 PM    |   View:13758    |   Reply:39
ghopper 5-2-2022 10:29 PM
 
[Idea] ciri-ciri orang genius attach_img agree
rospinki    |   21-1-2022 03:10 PM    |   View:616    |   Reply:6
rospinki 25-1-2022 09:03 AM
 
[Idea] Jenis Pencuci Muka/Skincare yang Anda Guna Newbie Thread attach_img digest recommend agree  ...23456..11
Nora_29    |   21-11-2019 03:56 PM    |   View:104142    |   Reply:216
vanilacup 18-9-2021 07:25 PM
 
[Idea] Side Income;Korang buat apa..? Newbie Thread digest recommend agree  ...23456..14
redberries    |   15-6-2019 12:56 AM    |   View:82691    |   Reply:268
nurl0809 8-9-2021 05:57 PM
 
[Idea] (QUIZ) : adakah kamu kuat atau lemah? attach_img recommend agree  ...23456..8
Ochobot    |   8-4-2020 11:21 PM    |   View:34630    |   Reply:141
MrsFrogGirl1 26-8-2021 05:04 PM
 
[Idea] Kerja atau suri rumah lepas kahwin??? Newbie Thread agree  ...234
pikah89    |   28-7-2021 11:29 PM    |   View:10620    |   Reply:60
Divoc 26-8-2021 12:06 AM
 
[Idea] hangpa orang yang macam mana? tengok phone dak masa mesyuarat atau ketika orang recommend agree  ...234
midori_katana    |   27-7-2021 06:26 PM    |   View:23799    |   Reply:74
shy79 6-8-2021 11:53 AM Polls
 
[Idea] Lets talks Amalan untuk murah rezeki n etc attach_img recommend agree  ...23456..7
marla69    |   29-4-2020 08:34 AM    |   View:31476    |   Reply:131
makiting 5-8-2021 02:10 PM
 
[Idea] Ketepatan Waktu di Malaysia masih lemah di kalangan rakyat agree
ifanonline    |   25-7-2021 07:32 AM    |   View:2788    |   Reply:13
Ciksayang 3-8-2021 03:05 AM
 
[Idea] ...Apa paling penting dalam hidup?... attach_img digest recommend agree  ...23456..8
seribulan    |   10-1-2018 08:53 AM    |   View:53749    |   Reply:152
bihunsiam 31-7-2021 10:49 AM
 
[Idea] SCHOOLMEME... recommend agree  ...2
seribulan    |   11-12-2019 11:10 AM    |   View:6983    |   Reply:31
Jemahjemah1988 30-7-2021 06:32 PM
 
[Idea] Apabila hujan turun attach_img digest recommend agree  ...23456
fahdramli    |   14-10-2019 03:21 PM    |   View:36605    |   Reply:103
mdhelmi 28-7-2021 03:31 PM
 
[Idea] Kesan Vaksin & Perihal Covid-19 (Idea Lawan Arus) agree
capiloton    |   21-5-2021 04:24 PM    |   View:3608    |   Reply:18
pikah89 28-7-2021 12:31 PM
 
[Idea] deleted
bictoria    |   26-7-2021 11:01 PM    |   View:1398    |   Reply:0
bictoria 26-7-2021 11:01 PM
 
[Idea] wedding song / lagu2 romantik dak2 zaman sekarang Newbie Thread digest agree  ...234
adikke    |   1-12-2019 11:12 PM    |   View:18807    |   Reply:60
seribulan 10-6-2021 07:17 PM
 
[Idea] cuti sempena PKP..apa yang sudah dibuat dan masih rancang nak buat dirumah attach_img agree  ...234
johan-adx    |   8-4-2020 10:52 AM    |   View:11477    |   Reply:75
mamahadi 7-6-2021 05:41 PM
 
[Idea] Gambaran tahun 2000 dilukis sebelum tahun 1900 attach_img digest recommend agree  ...23
Boomibulat    |   3-1-2020 11:14 AM    |   View:15111    |   Reply:57
ImpianSeroja 20-5-2021 11:05 AM
 
[Idea] Apakah Idea Di Sebalik Nama Samaran Anda Di Forum Ini? attach_img digest recommend agree  ...23456..24
KILL_NANCY    |   5-8-2018 12:59 PM    |   View:87836    |   Reply:472
ImpianSeroja 18-5-2021 08:51 PM
 
[Idea] Hadiah Hari Lahir Paling Istimewa Korang Pernah Terima
BarbiePink    |   8-3-2021 12:47 PM    |   View:2804    |   Reply:18
ImpianSeroja 18-5-2021 03:17 PM
 
[Idea] Melancong ikut pakej atau plan sendiri digest agree  ...234
LemakPetai    |   11-8-2019 01:01 PM    |   View:26629    |   Reply:73
ImpianSeroja 18-5-2021 11:45 AM
 
[Idea] Sekiranya rakyat Malaysia mengundi mengikut kaum..
ifanonline    |   2-3-2021 03:25 PM    |   View:2271    |   Reply:8
ImpianSeroja 18-5-2021 05:59 AM
 
[Idea] OVERTHINKING... attach_img digest recommend agree  ...23456..9
seribulan    |   10-5-2019 01:00 PM    |   View:149262    |   Reply:170
ImpianSeroja 18-5-2021 05:54 AM Polls
 
[Idea] Cooking hacks attachment digest recommend
ninja boy    |   9-5-2018 03:44 PM    |   View:4644    |   Reply:16
aikorakora 26-3-2021 11:50 AM
 
[Idea] Sistem Pendidikan Malaysia Berjaya Atau Gagal? agree
ifanonline    |   10-1-2021 07:02 PM    |   View:2664    |   Reply:16
sunnylicious 19-3-2021 01:02 PM
 
[Idea] ...DIGITAL DETOX... attach_img digest recommend agree  ...23
seribulan    |   25-9-2017 07:02 PM    |   View:27533    |   Reply:52
Amandaminaj96 18-3-2021 12:32 AM Polls
 
[Idea] [SYV 005] Fashion vs Practical attach_img digest recommend agree  ...23456
seribulan    |   8-3-2019 02:50 PM    |   View:70852    |   Reply:103
siputpepel 17-3-2021 11:23 AM Polls
 
[Idea] WISHLIST TO THINK... attach_img digest agree  ...23456..14
seribulan    |   28-6-2019 06:11 PM    |   View:64721    |   Reply:260
mama2b 6-1-2021 10:12 PM
 
[Idea] hidup di akhir zaman. agree
bangcak    |   2-7-2020 10:46 AM    |   View:2798    |   Reply:12
abcdotcom 23-11-2020 08:43 AM
 
[Idea] Cara-cara Malaysia Airport untuk terus 'survive' setelah Covid 19 recommend agree
rizalra75    |   14-6-2020 03:11 AM    |   View:2991    |   Reply:6
rangerx 10-11-2020 11:17 PM
 
[Idea] Apakah itu konflik kehidupan recommend agree
vanilacup    |   2-8-2020 10:08 AM    |   View:2507    |   Reply:7
Elle_mujigae 5-11-2020 11:54 PM
 
[Idea] Wabak buntu, apa yang harus dilakukan oleh ASEAN? recommend
RosLinda111    |   6-8-2020 09:49 AM    |   View:2230    |   Reply:1
seribulan 6-8-2020 09:58 AM
 
[Idea] Universiti tempatan Awam (IPTA) atau Swasta digest recommend agree  ...2
noor2    |   13-4-2019 07:54 AM    |   View:8285    |   Reply:36
Groovykid 15-7-2020 07:00 PM
 
[Idea] ...HUTANG TAK BAYAR... attachment digest agree  ...2345
seribulan    |   31-10-2017 11:23 AM    |   View:28289    |   Reply:96
Ahgerbitch 14-7-2020 11:13 AM
 
[Idea] . attach_img agree  ...2
Ladybird910    |   13-4-2020 05:21 PM    |   View:4013    |   Reply:22
honeyvanilla 26-4-2020 10:46 PM
 
[Idea] WARNING LABEL attach_img digest agree  ...2345
seribulan    |   5-10-2018 09:01 PM    |   View:18649    |   Reply:82
fastndcurious 17-3-2020 11:49 AM
 
[Idea] Kalau KREDIT boleh ditukar... attach_img digest recommend agree  ...23456..7
seribulan    |   27-6-2019 10:15 AM    |   View:23458    |   Reply:133
Cik_lang 10-3-2020 11:32 AM
 
[Idea] Ilmu Mantiq (Logik) dan Laduni (Ilham) digest agree
johan-adx    |   28-6-2019 09:52 AM    |   View:4089    |   Reply:7
johan-adx 17-2-2020 04:37 PM
 
[Idea] 20 RANDOM QUESTIONS recommend agree  ...23
matkpop    |   7-10-2018 09:32 PM    |   View:5973    |   Reply:53
Queenofhearts 14-2-2020 08:50 PM
 
[Idea] Nak Buat Duit Belia agree
kiah78    |   29-1-2020 08:15 AM    |   View:1731    |   Reply:2
Cassieopeia 2-2-2020 11:13 AM
 
[Idea] Tag Questions agree  ...2
Leeanne88    |   26-10-2018 11:30 AM    |   View:3254    |   Reply:22
Tinot7 2-2-2020 09:50 AM
 
[Idea] Bayangkan kalau kerja macam ni benar2 wujud attachment digest recommend agree  ...2
Boomibulat    |   20-1-2020 06:38 PM    |   View:7055    |   Reply:34
tuberoses 28-1-2020 02:40 PM
 
[Idea] NEW YEAR 2020 MEME... attach_img recommend agree  ...2
seribulan    |   30-11-2019 02:36 PM    |   View:4388    |   Reply:27
sojambu 24-1-2020 11:01 AM
 
[Idea] PLOGGING... digest agree  ...2
seribulan    |   23-6-2018 01:08 PM    |   View:15676    |   Reply:21
RumiMenari 21-1-2020 02:41 PM Polls
 
[Idea] Pray Tell Pray Tell recommend agree  ...2
CikBersahaja    |   28-9-2018 03:59 PM    |   View:3206    |   Reply:23
realist_13 12-1-2020 11:38 PM
Next »
123456Next
Return home New

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:59 PM GMT+8 , Processed in 0.064376 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum