CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add Fav (97) |

Borak Td:1 |Th:5977|Rank:35 

Moderator: AceHand, lil_honey







PERATURAN  BOD BORAK






1.  Forumer bebas membuka thread survey, poll ataupun perbincangan dalam apa jua topik tetapi mestilah yang berunsur positif & menarik untuk dibincangkan. Pembuka thread juga mestilah memantau thread yang dibuka & memastikan perbincangan di dalam thread berjalan dengan baik.  Moderator akan menutup thread yg terbiar atau yang tidak mendapat sambutan.

2.  Forumer juga bebas membuka thread [GENG] mereka sendiri tetapi mestilah mempunyai sekurang-kurangnya 4 orang forumer aktif didalamnya.  Thread-thread geng juga mestilah terbuka utk forumer lain & tidak terhad kepada ahli geng sahaja.  Moderator akan menutup thread geng yang tidak aktif atau yg mengamalkan sikap berpuak-puak.

3.  Forumer TIDAK DIBENARKAN membuka thread utk tujuan promosi  barangan, produk, blog atau mana-mana website. Mereka juga tidak dibenarkan membuka thread berbentuk provokasi, serangan peribadi atau yg bertujuan untuk melahirkan rasa kecewa atau tidak puas hati kpd mana-mana pihak.   

4.  Forumer juga TIDAK DIBENARKAN membuka thread [GAME] baru kecuali dengan keizinan moderator.  Bagaimanapun thread-thread game sedia ada boleh disambung-buka sekiranya mencecah 100 pages.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads KaMaR MoDeRaToR BoRaK - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..43
adabintang    |   3-10-2012 06:02 PM    |   View:1393    |   Reply:894
AceHand 15-3-2022 06:58 PM This Category
 
Hide sticky threads KaunTer AduaN + PerTanyaan @ BoraK attach_img  ...23456..20
sourplum    |   19-6-2010 05:33 PM    |   View:126147    |   Reply:394
ipes2 9-1-2022 04:21 AM This Forum
 
Hide sticky threads TALK Here First | BORAK Sini Dulu
AceHand    |   9-5-2020 12:15 AM    |   View:5174    |   Reply:7
lil_honey 10-5-2020 11:23 PM
  Forum Thread   
 
Part Time cleaner / helper
Loh_83    |   23-8-2022 12:14 PM    |   View:388    |   Reply:4
eriders 8-10-2022 12:01 AM
 
Adakah rakan-rakan sekolah menengah kamu kena belasah kerana tak bayar hutang? New
Jungleman    |   7-10-2022 06:46 PM    |   View:25    |   Reply:0
Jungleman 7-10-2022 06:46 PM
 
[Geng] Rumah Kaki Royan Part 178 attach_img recommend agree  ...23456..86
Missfadh    |   5-4-2022 06:02 PM    |   View:13458    |   Reply:1718
Missfadh 7-10-2022 08:27 AM
 
PENCALONAN MODERATOR BARU BOARD BORAK recommend  ...23456
sourplum    |   30-6-2009 03:45 PM    |   View:10486    |   Reply:105
AceHand 6-10-2022 10:25 AM

ADVERTISEMENT


 
Update Status Ala-Ala si Muka Buku (Pesbuk la tu..) V-3 attach_img  ...23456..8
kucingkarate    |   18-2-2020 12:49 PM    |   View:15974    |   Reply:159
kucingkarate 5-10-2022 09:17 AM
 
Beg Kecemasan Bencana atau BOB (Bug Out Bag). Sejauh mana persediaan anda? New
lanesra    |   4-10-2022 01:14 PM    |   View:70    |   Reply:1
lil_honey 5-10-2022 09:03 AM Polls
 
YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @ Satanic @ Dehumanization @ Depopulation @ Agendas @ Secrets attach_img recommend agree  ...23456..9
tumpanglalu74    |   29-6-2022 01:34 AM    |   View:10071    |   Reply:171
slavehunter 5-10-2022 12:01 AM
 
Bagaimana cara anda seduh dan menikmati kopi? Kopi apa jadi pilihan? attach_img recommend agree  ...234
lanesra    |   25-6-2021 03:01 PM    |   View:10181    |   Reply:63
Gingerly 4-10-2022 03:21 PM Polls
 
Macam Mana Nak Naik Level? attach_img recommend  ...23456..25
whitelily97    |   7-12-2017 12:25 AM    |   View:67490    |   Reply:494
Hoshhi 2-10-2022 10:50 AM
 
Anak perempuan pelakon/pelakon suara Child's Play pernah datang sini New
Jungleman    |   1-10-2022 07:41 AM    |   View:155    |   Reply:3
hayrin86 2-10-2022 08:33 AM
 
Jom Kutip Kacang Santai2 Newbie Thread attach_img recommend  ...23456..71
Somed    |   23-4-2021 03:33 PM    |   View:70958    |   Reply:1409
daisy8 30-9-2022 11:23 AM
 
Barangan Elektronik Rumah Yang Penting Newbie Thread  ...2
MariamLianaA    |   20-5-2022 12:37 PM    |   View:1885    |   Reply:28
ibugarang 29-9-2022 12:32 PM
 
Makin susah cari pekerja recommend  ...2
katarina    |   14-9-2022 12:14 PM    |   View:837    |   Reply:34
he1she 28-9-2022 07:17 AM
 
KEK APA KORANG SUKA MAKAN? agree  ...23
aina_shaira    |   13-8-2022 09:20 PM    |   View:1232    |   Reply:44
ipes2 28-9-2022 01:24 AM
 
Quantum metal recommend  ...23456..8
Buritan    |   1-8-2022 10:26 AM    |   View:5469    |   Reply:147
ahm2480 25-9-2022 07:57 PM
 
BM question recommend
Jungleman    |   16-6-2022 11:49 PM    |   View:891    |   Reply:6
Seriouslahh 25-9-2022 07:33 PM
 
washer dryer LG atau electrolux
a'isha    |   14-4-2014 04:13 PM    |   View:3797    |   Reply:14
04081210 25-9-2022 04:01 PM Polls
 
Mertua Ok atau KO???  ...2
Nuyak    |   4-3-2022 10:53 AM    |   View:2262    |   Reply:26
04081210 25-9-2022 03:59 PM
 
Berapa umur korang? recommend  ...2
CariMalay    |   23-6-2022 12:24 AM    |   View:1463    |   Reply:26
04081210 25-9-2022 03:58 PM Polls
 
Confession of an ex-Shopaholic attach_img recommend  ...23456..22
green~tea    |   28-9-2020 03:00 PM    |   View:29364    |   Reply:431
04081210 25-9-2022 03:57 PM
 
20 Cara Jimat Duit
pfiza    |   9-11-2014 07:51 PM    |   View:3653    |   Reply:4
Page88 24-9-2022 05:00 PM
 
TIPS BELI KITCHEN CABINET RUMAH BARU Newbie Thread
idayusoff    |   21-9-2022 04:46 PM    |   View:148    |   Reply:0
idayusoff 21-9-2022 04:46 PM
 
Gelagat Officemate/rakan tempat kerja recommend  ...2
Redmyvi    |   17-3-2021 09:06 AM    |   View:3839    |   Reply:28
minahsenget 21-9-2022 01:55 PM
 
KARMA ialah Pantai (Beach)!! attach_img  ...2345
green~tea    |   22-5-2020 06:12 AM    |   View:8184    |   Reply:89
midori888 19-9-2022 12:49 PM

ADVERTISEMENT


 
Pengalaman Kena Tangkap Basah/Khalwat
aina_shaira    |   14-7-2022 06:30 PM    |   View:1243    |   Reply:16
H0rr0rfan 8-9-2022 07:14 PM
 
Berbaloi ke gaji RM 1800-2000?
Kakaknanako    |   19-7-2022 03:05 PM    |   View:710    |   Reply:5
bellaa 3-9-2022 12:29 AM Polls
 
Tak tahu pula Ramona Rahman pernah berlakon dengan pelakon Robocop.
Jungleman    |   28-8-2022 09:53 PM    |   View:415    |   Reply:5
hayrin86 2-9-2022 08:57 AM
 
Nak tambah kredit attachment recommend  ...23456..24
Miss_Chubby    |   5-12-2018 12:20 AM    |   View:41649    |   Reply:474
myvi132806 1-9-2022 03:41 PM
 
Iklan merdeka Newbie Thread
ducat    |   31-8-2022 10:42 PM    |   View:261    |   Reply:0
ducat 31-8-2022 10:42 PM
 
Persiapan utk Retirement attach_img recommend  ...23456..14
green~tea    |   16-7-2020 07:51 AM    |   View:37590    |   Reply:261
card_reader 22-8-2022 04:08 PM
 
Kalau dapat peluang, Nak migrate overseas ke nak stay dalam Malaysia? Newbie Thread agree  ...234
kemala.sigh    |   29-6-2022 09:41 PM    |   View:2344    |   Reply:62
Taktahu18 21-8-2022 07:33 PM
 
Berapa jumlah simpanan tunai anda di ASB sekarang?  ...2345
totokreturn.    |   14-2-2021 04:51 PM    |   View:20293    |   Reply:98
AceHand 21-8-2022 07:03 PM Polls
 
Borak about duit masa kini - cashless money
Lily_Elizabeth_    |   21-8-2022 05:12 PM    |   View:287    |   Reply:0
Lily_Elizabeth_ 21-8-2022 05:12 PM
 
Apa ni? Battle for Sarawak?(ARMA 3)
Jungleman    |   8-7-2022 12:20 AM    |   View:570    |   Reply:1
shenzshenhuate 19-8-2022 05:30 PM
 
Berapa harga ps5 kat malaysia sekarang? attach_img
CariMalay    |   20-7-2022 04:26 PM    |   View:549    |   Reply:10
danielsleo 19-8-2022 03:23 PM
 
Jenama Produk Buatan Malaysia  ...23456..7
HangPC2    |   9-8-2009 12:53 AM    |   View:75347    |   Reply:138
HangPC2 19-8-2022 03:10 PM
 
betul ke mesin basuh yg ada function antibacterial mmg betul hilangkan bakteria?
MariamLianaA    |   27-5-2022 04:26 PM    |   View:902    |   Reply:17
tinytimesbaby 18-8-2022 07:00 PM
 
washer + dryer rosak  ...23
fai00    |   22-7-2022 02:20 AM    |   View:1515    |   Reply:43
sheme 18-8-2022 10:19 AM
 
Kenapa semua orang guna perkataan uols dan iols? attach_img  ...2
CariMalay    |   19-6-2022 06:46 PM    |   View:1889    |   Reply:34
white_musk 17-8-2022 03:15 PM
 
Reunion
Highflyer19    |   14-8-2022 09:40 PM    |   View:327    |   Reply:0
Highflyer19 14-8-2022 09:40 PM
 
Senang nak ‘left group’ senyap-senyap, ciri baharu WhatsApp juga boleh sembunyi status ‘online’
Highflyer19    |   14-8-2022 09:28 PM    |   View:379    |   Reply:0
Highflyer19 14-8-2022 09:28 PM
 
Ada lagi ke yg dok beratur beli air bubblebee shuib ni
totokreturn.    |   30-7-2022 04:27 PM    |   View:565    |   Reply:6
card_reader 10-8-2022 05:04 PM Polls
 
business talk  ...2
truckfood888    |   29-6-2022 03:26 PM    |   View:1209    |   Reply:25
jorgefreeman 20-7-2022 09:31 PM
 
JIZZZ... KLONG! KLONG! Tandas Yang Tidak Sediakan Sabun...  ...23
AceHand    |   8-5-2014 10:16 AM    |   View:4544    |   Reply:54
salimrock 20-7-2022 04:20 PM
 
Bantuan PENJANA ni utk rakyat Msia ke org luar? Newbie Thread recommend agree
Normabaru    |   29-6-2020 09:50 PM    |   View:2490    |   Reply:19
cucuq 14-7-2022 01:21 PM
 
ada tips untuk kurangkan bil elektrik?  ...2
namr    |   18-6-2022 01:46 PM    |   View:1507    |   Reply:28
kakikuDibibirmu 28-6-2022 12:25 AM
 
Demi kesenangan hidup. Newbie Thread  ...2
farhanfendi908    |   24-2-2022 04:23 PM    |   View:3170    |   Reply:25
Kimjennso 22-6-2022 12:46 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:55 AM GMT+8 , Processed in 0.076791 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum