CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Close/Open Add Fav (6) |

Permainan Digital Td:0|Th:1730|Rank:45 

Moderator: tari



PERATURAN  BOD PERMAINAN DIGITAL




1- Forumer dilarang meminta/berkongsi link direct download/patch/crack/keygen/torrent secara terbuka di board Permainan Digital. Sila gunakan thread yang telah disediakan sahaja. Tindakan akan diambil terhadap forumer yang membuat permintaan/berkongsi secara terbuka, atau selain daripada di thread yang telah disediakan.

2- Forumer dinasihatkan & digalakkan untuk membuka thread dengan info minima seperti pelantar (pc/console), system requirements (untuk permainan pc), boxart, screenshots, video trailer/walkthrough, game storyline, rating & ulasan. Thread yang dibuka tanpa apa-apa informasi berkaitan, seperti cuma bertanya ' korang pernah main game ni tak? ' atau ' game ni best tak? ' akan ditutup.

3- Forumer dilarang untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi :

- Link ke website/blog milik peribadi. Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Pemintaan/permohonan/pencarian sponsor untuk kegunaan peribadi/berkumpulan; sama ada wang ringgit, peralatan/aksesori pelantar (pc/console)   ataupun perisian permainan
- Unsur unsur perjudian, cara menambahkan wang (link atau website), skim cepat kaya dan sebagainya.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread.

4- Forumer yang melanggar peraturan yang telah ditetapkan ini akan dikenakan tindakan, samada dengan ataupun tanpa amaran. Thread yang dibuka atau post yang telah dibuat juga mungkin akan didelete.

5- Pihak moderator(s) menggalakkan forumer Permainan Digital untuk berkongsi informasi, screenshots, youtube, news, updates, atau apa sahaja tentang permainan & pelantar (pc/console). Posts yang berinformasi akan dirate.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads DG's Arcade Center - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..19
naen    |   10-6-2011 01:51 AM    |   View:2665    |   Reply:390
AceHand 21-2-2022 07:30 PM This Category
 
Hide sticky threads ~ KAUNTER PERTANYAAN & MAKLUMBALAS BOARD GAME ~  ...2
farixwan    |   8-4-2010 11:32 PM    |   View:72208    |   Reply:33
sheqim 16-11-2018 11:49 PM This Forum
  Forum Thread   
 
Ada sapa main ragnarok online tak?
llltroylll    |   19-11-2020 09:22 PM    |   View:2330    |   Reply:1
louvenia76 3-10-2022 02:49 PM
 
IRON MAN THE VIDEO GAME agree
mehacomp_91    |   9-5-2008 07:58 PM    |   View:2345    |   Reply:11
louvenia76 3-10-2022 12:39 PM
 
SUrvival Game??? attachment agree  ...23456
CliptecJr    |   7-5-2020 10:55 AM    |   View:13950    |   Reply:106
ClintAlexander 1-10-2022 11:26 AM
 
camner nak add ROMs ke dalam Winkawaks supaya dapat main
obelisk    |   24-3-2009 05:45 PM    |   View:2980    |   Reply:3
nupich1221 21-9-2022 05:46 PM

ADVERTISEMENT


 
Ace Combat - Namco
saido    |   15-11-2006 01:22 AM    |   View:2488    |   Reply:2
HangPC2 2-9-2022 07:05 PM
 
M.U.G.E.N Melty Blood recommend agree  ...2
dauswq    |   13-5-2009 01:37 PM    |   View:7265    |   Reply:21
CharlieJenny 25-8-2022 10:22 AM
 
PUBG Mobile Chicken Screenshot attachment
Victorioussss    |   6-2-2019 04:15 AM    |   View:7127    |   Reply:13
she 14-8-2022 09:17 AM
 
In Memoriam : JAMES KIM recommend agree
vixen    |   7-12-2006 03:20 PM    |   View:3839    |   Reply:11
Comic_King 7-8-2022 12:48 AM
 
[MULTI] THE ELDER SCROLLS V : SKYRIM recommend agree  ...2345
cryingbaby88    |   13-4-2012 02:25 AM    |   View:22154    |   Reply:97
maxxz22 29-7-2022 08:03 AM
 
Digimon Survive - 29 Julai 2022
SonicSiLandak    |   4-7-2022 08:56 PM    |   View:464    |   Reply:1
SonicSiLandak 4-7-2022 10:52 PM
 
Among Us Mobile agree
kemaruk    |   12-10-2020 11:33 PM    |   View:4412    |   Reply:12
SonicSiLandak 4-7-2022 08:53 PM Polls
 
Mobile Legends agree  ...23
CliptecJr    |   3-5-2020 12:26 PM    |   View:7803    |   Reply:57
NioRe 30-4-2022 01:15 AM
 
[QUIZ] Can You Guess The Video Game From Its Map? attachment agree  ...2
tari    |   15-3-2019 03:48 PM    |   View:10495    |   Reply:31
CharlieJenny 28-4-2022 11:32 AM
 
Dah Ready Ke Nak Beli PS5?? Apa game terbaru yg best? Newbie Thread
fiberchaser99    |   28-11-2020 04:26 PM    |   View:2941    |   Reply:4
hayrin86 21-4-2022 08:46 AM
 
Playstation game untuk Ksatria Baja Hitam fans agree
Jungleman    |   25-3-2022 11:02 PM    |   View:871    |   Reply:0
Jungleman 25-3-2022 11:02 PM
 
Genshin Impact
CliptecJr    |   16-2-2022 03:57 PM    |   View:1059    |   Reply:1
Hueque 18-2-2022 02:27 PM
 
[iOS / Android] Heroes Arena Newbie Thread
lexpeng    |   17-4-2017 06:33 PM    |   View:8831    |   Reply:18
mcleanross 12-1-2022 05:48 PM
 
[Rumah Meroyan] Calling All Gamers !!! attach_img recommend agree  ...234
mdhelmi    |   18-12-2018 09:56 AM    |   View:13584    |   Reply:66
tari 26-12-2021 08:48 PM
 
Call of Duty ® : Infinite Warfare attach_img
HangPC2    |   12-5-2016 01:21 PM    |   View:4535    |   Reply:12
Renaxior 7-12-2021 11:20 PM
 
[QUIZ] Dota 2 hero : Test your knowledge attachment agree
tari    |   13-4-2019 09:10 PM    |   View:5731    |   Reply:13
NaylaArisha 4-12-2021 10:55 AM
 
Switch Oled vs v2 Newbie Thread
Zery    |   19-10-2021 04:24 PM    |   View:1113    |   Reply:0
Zery 19-10-2021 04:24 PM
 
Main valoran pakai mobile telco ok ke tak? attach_img
purplered    |   11-10-2021 06:00 AM    |   View:3767    |   Reply:17
tgoku 15-10-2021 08:32 PM
 
Permainan Komputer & Konsol Versi Bahasa Melayu agree
HangPC2    |   10-6-2021 01:15 PM    |   View:2155    |   Reply:1
copy_paste 14-10-2021 10:09 AM
 
Game di Steam attach_img recommend agree  ...23
CliptecJr    |   3-5-2020 12:28 PM    |   View:11881    |   Reply:43
kitmal9545 1-9-2021 09:07 PM

ADVERTISEMENT


 
POJOK GameHouse Plus - Part 2 - [Read permissions 6]heatlevel agree  ...23456..82
Alizawati82    |   29-4-2011 10:53 AM    |   View:9525    |   Reply:1632
dedaun30 25-8-2021 12:41 AM
 
POKMON GO Newbie Thread attach_img agree
RunDeeMC    |   26-7-2021 11:24 AM    |   View:2592    |   Reply:12
RunDeeMC 7-8-2021 11:17 AM
 
Otome games
manganini    |   26-8-2014 02:20 AM    |   View:8209    |   Reply:9
dianna932 27-7-2021 11:36 PM
 
Mewarnai Gambar untuk Orang Dewasa
peaksel    |   22-8-2016 02:26 PM    |   View:9720    |   Reply:12
thompendl 13-7-2021 08:28 AM
 
Karakter Super Mario Pertama Kali Muncul Dalam Permainan Video ‘Donkey Kong’ agree
Raline    |   6-7-2021 08:54 PM    |   View:2267    |   Reply:1
matbad 6-7-2021 09:52 PM
 
Permainan Teka-Teki Dinosaur
maja123    |   7-6-2016 02:39 PM    |   View:6144    |   Reply:8
Janjimanismu123 7-6-2021 08:07 AM
 
ASIA PACIFIC PREDATOR LEAGUE 202021 AKAN BERLANGSUNG PADA APRIL 2021
LisaMugichan_99    |   18-3-2021 04:03 PM    |   View:1997    |   Reply:0
LisaMugichan_99 18-3-2021 04:03 PM
 
Senaraikan game-game Nintendo kegemaran anda dari 80an dan 90an agree
Jungleman    |   11-3-2021 11:30 PM    |   View:2737    |   Reply:4
Jungleman 17-3-2021 12:22 AM
 
Game ini pernah gemparkan gamers Malaysia pada tahun 2008 attach_img agree
top5complete    |   26-2-2021 05:22 PM    |   View:3446    |   Reply:1
Jungleman 11-3-2021 11:40 PM
 
Final Fantasy XII (PS2) agree  ...2
Chynez    |   16-2-2007 02:53 PM    |   View:8635    |   Reply:26
HangPC2 25-2-2021 08:10 PM
 
Cetak Rompak Game Resident evil dalam masa 5 hari agree
piao    |   1-2-2021 05:29 PM    |   View:2200    |   Reply:0
piao 1-2-2021 05:29 PM
 
Kenapa Harga Console Nintendo Switch Naik Mendadak?
Supersirap    |   18-5-2020 12:09 AM    |   View:6219    |   Reply:11
whatweIneer 20-1-2021 10:03 AM
 
10 Game Mobile Multiplayer untuk Dimainkan Semasa PKP attachment agree
trunks    |   8-1-2021 08:15 AM    |   View:4522    |   Reply:3
trunks 10-1-2021 03:32 AM
 
PC games yang korang main sekarang? attachment agree  ...23456..24
finnie    |   15-3-2005 02:25 PM    |   View:165511    |   Reply:466
Dien5877 10-1-2021 03:24 AM
 
Vin Diesel Is A Dinosaur Hunter In Ark 2 attach_img agree
Aking    |   11-12-2020 05:43 PM    |   View:2488    |   Reply:0
Aking 11-12-2020 05:43 PM
 
Sebelum PUBG Mobile, Mobile Legends, Ini Adalah Permainan Mudah Alih Popular Dah agree
trunks    |   25-11-2020 09:32 PM    |   View:3551    |   Reply:3
abcdotcom 9-12-2020 12:29 PM
 
Free Online Games(Banyak giler...)For Broadband user only!!! agree
jimbait    |   11-10-2007 12:15 AM    |   View:7767    |   Reply:9
kambinggila 29-11-2020 11:04 AM
 
Dispatch of army
da_henz    |   10-9-2006 05:09 PM    |   View:5825    |   Reply:10
sandpk 28-11-2020 03:51 AM
 
PC Games apa yang korang main time PKP nie?? agree  ...23
CliptecJr    |   8-5-2020 10:01 AM    |   View:10811    |   Reply:42
llltroylll 19-11-2020 09:13 PM
 
Game of Sultans Newbie Thread attach_img agree
Annaliese    |   14-11-2018 01:10 AM    |   View:5642    |   Reply:9
zaza_babypink 13-11-2020 03:31 PM
 
‖► SONY PlayStation 4 : Dunia kembali menggila Newbie Thread attach_img agree  ...2345
jgfjhdjhg    |   11-6-2013 12:57 PM    |   View:61199    |   Reply:87
hayrin86 12-10-2020 08:59 AM
 
commandos HD agree
bangcak    |   3-9-2020 01:20 PM    |   View:3439    |   Reply:3
NazreenNazari 20-9-2020 11:58 AM
 
Our World The Walking Dead 2019 agree
manjalara_01    |   12-10-2019 12:39 PM    |   View:4238    |   Reply:4
sileqopu 1-8-2020 11:18 AM
 
Bosan Duduk Rumah? Ini 5 Game Telefon Pintar Yang Anda Boleh Main Bersama Keluar agree
trunks    |   29-7-2020 08:28 PM    |   View:4240    |   Reply:9
ip_lepat 30-7-2020 09:37 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 03:07 AM GMT+8 , Processed in 0.071875 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum